Waarom we toch voor de Nintendo Switch hebben gekozen

Nintendo Switch Labo

De verlanglijstjes van de jongens worden aanzienlijk korter nu ze ouder worden. Daar waar ze vroeger alles wat ze tegenkwamen en leuk vonden op plakten. Zijn ze tegenwoordig een stuk meer bewust van wat alles kost. En zijn hun lijstjes voor de sint een stuk meer realistisch. Deze keer staat er echter wel een duur cadeau op en eigenlijk is dat een beetje mijn eigen schuld, want ik nam ze een tijdje terug mee naar de Super Mario Party van Nintendo. En sinds hier ze met de Nintendo gespeeld hebben, praten ze over niks anders meer dan Nintendo Switch, Labo en Super Mario. Zo enthousiast al zij waren, zo terughoudend was de man en hoe kunnen we deze beter overtuigen dan het spel tijdelijk in huis te halen en hem ook verslaafd maken. Is dit ons gelukt en waarom ik de jongens wel snap?

Enthousiast

Een aantal maanden geleden maakten we voor de eerste keer kennis met Nintendo Switch en Nintendo Labo. Dit was tijdens een event over  Nintendo Labo, waar de jongens voor het eerst hier mee mochten spelen. Het hele fenomeen computer spelletjes is mij altijd een beetje ontgaan, maar van wat ik toen zag en vooral van het zelf bouwen voor je kan spelen werd ik wel enthousiast, eerlijk gezegd.

Super Mario Party

Vaker kwam het Nintendo Switch en Labo ter spraken thuis, maar we waren het er wel over eens dat we het wel erg veel geld vonden en daarbij, de jongens hebben al een mobiel waar ze spelletjes op kunnen doen. Maar toen werden we uitgenodigd door Nintendo ( in samenwerking met Sonos) om naar Super Mario Party te komen. Hier zagen we wat je naast Nintendo Labo nog meer met de Switch kan doen en toen waren wij drieën overtuigd.

Wat de man tegenhield

We kwamen helemaal wild enthousiast thuis en het liefst had ik die Nintendo Switch meteen aangeschaft. De man had echter zijn bedenkingen. Ten eerste de prijs. Voor de Nintendo Switch ben je zo al meer dan 300 euro kwijt en dan heb je nog geen spel of wat. De spelletjes als Super Mario Party maar ook Nintendo Labo kosten per stuk gemiddeld €60,00. Daarnaast vind de man dat de jongens eigenlijk al te veel op de telefoon en tablet spelletjes doen. Punten waar ik het- als ik helder nadenk- helemaal mee eens ben.

Nintendo Switch uitproberen

Dus toen ik de gelegenheid kreeg om de Nintendo Switch, Labo en Super Mario Party uit te testen nam ik deze met beide handen aan. Want zou het ons lukken de man te overtuigen? Het pakket kwam binnen en de jongens wilde het liefst meteen bouwen aan Nintendo Labo, maar ik las op het enkele stukje papier wat in de doos zat, dat je eerst de controllers moest opladen. Ik dacht nog even eigenwijs te zijn en begon de instructies op de tv al uit te voeren toen deze er halverwege toch mee stopte. Ik moest toch echt eerst opladen. Toen dit gebeurd was, was de Nintendo Switch ook zo geïnstalleerd.

Nintendo Switch Labo

Nintendo Labo

De oudste begon met bouwen van het Nintendo Labo voertuigenpakket. Eerst moest het gaspedaal gemaakt worden. Je plaatst de gamecard in de Switch en kan beginnen met bouwen. Stap voor stap wordt alles uitgelegd. De oudste is echt een technische bouwer, maar hij gaf meteen aan dat de auto echt wel lastig te maken was en dat de leeftijd 6+ op de doos misschien wel erg enthousiast is. Het vliegtuig en onderzeeër waren makkelijker te bouwen. Zodra alles gebouwd was, konden ze er mee spelen. Dit kan op de Switch zelf, maar ook op de tv. Tijdens het spelen, wissel je steeds van voertuig, om verschillende missies uit te voeren. Ik kreeg nog even de opmerking van de jongens of ik wel even wilde melden dat dit tanken nog erg lastig is, aangezien je de auto op de goede plek moet krijgen.

Nintendo Switch Labo

Nintendo Switch Labo

Nintendo Switch Labo

Super Mario Party

En dan het Super Mario Party spel. Super Mario Party is een echte hit hier in huis. Je zet de gamecard van dit spel in de Switch en geeft aan met hoeveel personen je gaat spelen. Vervolgens kom je op het Speelplein en maak je de keuze voor welk spel je gaat. Er zijn verschillende spellen waar je uit kan kiezen. Elk spel heeft weer heel veel verschikkende spelletjes te spelen. Je kan in je eentje spelen, met twee, drie of vier personen.

Welke spelen zijn er allemaal

 • Mario Party: De klassieke bordspelstand is terug en beter dan ooit! Maximaal vier spelers verplaatsen hun personages over diverse spelborden om de meeste sterren te verzamelen. Daarbij gebruikmakend van nieuwe strategische elementen als personage-specifieke dobbelstenen. Plus gloednieuwe minigames en verrassende gebeurtenissen die het verloop van de strijd ingrijpend kunnen veranderen.
 • Toads keetkamer: Hier vind je unieke multiplayer-minigames die je op elke tafel een feestje laten bouwen – geen tv nodig! In sommige minigames kun je zelfs twee Nintendo Switch-systemen combineren. Met elk een exemplaar van de game, om de fun te verdubbelen.
 • Mariothon en Online Mariothon: Speel series minigames met vrienden in je omgeving in Mariothon. Of strijd tegen andere spelers en vrienden op afstand in Online Mariothon. Als je online speelt, kun je voice-chatten met geregistreerde vrienden via de Nintendo Switch Online-app voor mobiele telefoons.
 • Wilde wateren: Een coöperatieve stand voor vier spelers waarin spelers als team moeten samenwerken om over een woeste rivier te varen. Kun jij binnen de tijd de finish bereiken?
 • Beat-baas: Schud met de Joy-Con-controller en swing erop los tijdens een reeks muzikale minigames.
Met 20 speelbare personages, verschillende spelstanden en 80 gloednieuwe minigames, belooft Super Mario Party vele uren speelplezier
Wij speelden elke avond wel de Wilde wateren baan. Het is niet alleen ontzettend gezellig, je moet ook heel goed kunnen samenwerken om in  het spel zo ver mogelijk te komen. Dit geeft naast speelplezier ook heel veel pret.

Oneindig veel spelletjes

Waar ik helemaal positief verrast over was is de grote hoeveelheid aan minigames. Ook tijdens het wilde wateren en de bordspelen komen er continue minigames voorbij en elke keer was ik weer verbaast over nieuwe spelletjes die er waren. Voordat de minigame begint, maar ook bij alle andere spelletjes, zie je precies hoe je het moet doen.

Waarom zijn wij om en komt er hier een Nintendo

Maar goed wij waren al overtuigd en ons plan was om de man ook proberen te overtuigen en eerlijk is eerlijk, dit is snel gelukt. Ik vind het nog steeds erg veel geld, laat ik dat voorop stellen. Maar in tegenstelling tot de telefoon of tablet speel je niet alleen. Labo kan je natuurlijk wel alleen spelen, maar de andere spelletjes zijn heel leuk om samen te spelen. Het is echt een familie gebeuren, waarbij je de ene keer tegen elkaar speelt en de andere keer met elkaar. Samenwerking is dan vereist. Tijdens de spelen hebben we in een deuk gelegen, maar blijken ook super fanatiek. Een ander plus punt vind ik de grote hoeveelheid aan spelletjes  die er op de gamecard staan. Elke keer werden we weer verrast over nieuwe spellen en mogelijkheden. Daarnaast kan je bij elk spel ook kiezen voor makkelijk of moeilijk of erg moeilijk. Daar waar de man dacht dat het misschien een beetje kinderachtig voor ons zou zijn als volwassenen, bleek dit zeker niet het geval. De spellen zijn ook een uitdaging om met vrienden te doen. Plezier gegarandeerd.

Extra Tips voor de aanschaf

Tip: Ondertussen hebben wij het spel zelf ook aangeschaft. We kochten deze tijdens de Singles day ( ik had er nog nooit van gehoord, maar was er blij mee) en dus met korting. Misschien een tip voor Black Friday mocht je hem ook aan willen schaffen. Nog een tip is om een extra oplaad punt aan te schaffen. Je kan de controller opladen aan de Switch terwijl deze in de Nintendo switch doc staat, maar ik wil deze hier niet de hele tijd in hebben staan en kan met de losse oplader alle vier de controllers in een keer opladen.

Waarom is de Nintendo Switch toch zo leuk en wat kan je er allemaal mee doen aan spelletjes?

Ben jij bekend met de spelletjes van de Nintendo Switch?

Foto’s lodiblogt

Voor dit artikel mocht ik een product ontvangen om te reviewen/ Disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

15 reacties

 1. Het houdt ze aardig van de straat, zo te zien! 😉

 2. Ik heb ook het idee dat dit een aanschaf is met vervolgens eindeloos veel speelmogelijkheden. Een goede investering dus. Zelfs al is het wel een schermpje.

 3. Leuk dat er zoveel te doen is met een Nintendo Switch. De Nintendo van mijis onderhand weg. Ik deed er namelijk niets meer mee. Een kladblok komt eerder in de buurt, haha.

 4. Laura zegt:

  Het is leuk dat Nintendo zich een beetje heeft losgemaakt van de standard game-console en die zogenaamde ‘labs’ heeft geintroduceerd! Eindeloos speelplezier!

 5. Wij hebben het ook allemaal, tablets, telefoons, Nintendo, enz.

  Als ik achteraf terugkijk zou ik sowieso veel voorzichtiger geweest zijn met die spullen. Niet voor de prijs maar vooral voor het aantal uren dat ze ermee bezig zijn!

 6. ach, dit had zoonlief destijds ook helemaal super geweldig gevonden!! Ik zou ook om gegaan zijn

 7. Mandy zegt:

  Klinkt hartstikke gaaf! Ik was ook altijd helemaal weg van mijn Nintendo, vooral ook als het om Mario dingen ging!

 8. Wat leuk dat jullie voor de nintendo switch hebben gekozen! Ik had vroeger ook een nintendo en daar heb ik veel plezier van gehad. Hopenlijk hebben jullie er ook net zo veel plezier van!

 9. Wij hebben een WiiU en ook daar zijn erg leuke spellen, die we vooral samen kunnen spelen. Maar ik let er wel extra op dat de schermuren beperkt worden.

 10. zegt:

  Ik heb het eerlijk gezegd wat gehad met die spullen. Soms I het zo vermoeiend e van die schermpjes weg te halen.

 11. Gabrielle zegt:

  Heerlijk zo’n uitgebreid blog. Daar heb je echt wat aan, dank je wel. Binnenkort is mijn neefje jarig en ik ga er zeker over nadenken. PS: ik heb maar één neefje 🙂

 12. zegt:

  Oh geweldig staat ook op mijn wenslijst. Hoor zoveel leuke verhalen over maar vind inderdaad aardig duur

 13. zegt:

  Zo leuk! Mijn zoontje is nog te jong, maar als hij ouder is heb ik een goed excuus om het aan te schaffen haha

 14. Balou zegt:

  Mario party is zo leuk!

 15. goed dat Nintendo er variatie in brengt. als het een regenachtige dag is, is dit super leuk voor de kids!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept