LEGO VIDIYO- samenspel tussen muziek en LEGO stenen

LEGO VIDIYO- uniek samenspel tussen muziek en LEGO stenen

De LEGO Group en Universal Music Group lanceren samen LEGO VIDIYO. Hiermee regisseren kinderen hun eigen muziekvideo’s. Dit doen ze op de beat van wereldberoemde en lokale artiesten in een veilige online omgeving. Hoe leuk is dit!

De lancering van LEGO VIDIYO

De LEGO Group en Universal Music Group (UMG) kondigde deze week de lancering van LEGO® VIDIYO™ aan. Dit is een speelse en innovatieve manier om muziekvideo’s te maken. Kinderen kunnen hun creativiteit de vrije loop laten door hun eigen muziekvideo’s te regisseren. Zo spelen ze de hoofdrol in de clip. Laten LEGO minifiguren tot leven komen, én kunnen de video’s delen met anderen in een veilige online omgeving.

Dansen met je favoriete LEGO minifiguren

Met LEGO VIDIYO dansen kinderen overal ter wereld aan de zijde van hun favoriete LEGO minifiguren. Op de beat van topartiesten die zijn verbonden aan UMG.

Fysiek en digitaal spelen

LEGO VIDIYO is een nieuw platform dat zich richt op kinderen van 7 tot 10 jaar. Het vormt een unieke combinatie tussen fysiek en digitaal spelen. Met LEGO VIDIYO gaan kinderen aan de slag met hun eigen muziekvideo’s. Waarin ze op kunnen treden aan de zijde van bandleden in de vorm van coole LEGO minifiguren. Wie wil dat nu niet?

Kies je favoriete muziek

Kinderen kiezen hun favoriete muziek uit een wijd repertoire aan nationale en internationale artiesten. De muziekvideo’s kunnen pas online gedeeld worden na geverifieerde toestemming van een ouder en nadat de clip in-app gecontroleerd is. Weet dat anonimiteit en extern toezicht gewaarborgd is op alle inhoud die naar de app-feed wordt geüpload. Ouders kunnen erop rekenen dat hun kinderen met LEGO VIDIYO hun creativiteit de vrije loop laten. En wel in een veilige online omgeving.

Unieke optredens

Te leuk! Jonge videomakers experimenteren naar hartenlust met alle unieke features die LEGO VIDIYO te bieden heeft. Het is een compleet nieuwe app, minifiguren komen door middel van augmented reality tot leven komen. En ‘Beatbits’-special effects zorgen voor een eindeloze combinatie aan bewerkingsopties. 

Hoe het werkt

Kies in de app een van de vele nummers uit een breed scala gevestigde artiesten. Zowel hedendaagse hitlijst-toppers als welbekende klassiekers.

LEGO VIDIYO- uniek samenspel tussen muziek en LEGO stenen

Opvallende bandleden

Jij bepaalt wie er in je band komt. Stel je band samen uit een levendige collectie minifiguren die je zelf vormgeeft . Breng dez tot leven met de AR-technologie in de LEGO VIDIYO-app. Door middel van BeatBits, scanbare elementen in de LEGO VIDIYO-app, ontgrendel je speciale digitale effecten. Hiermee kan je de muziekvideo producties personaliseren.

Visuele effecten

Onze jonge videomakers kiezen uit een heel pak aan visuele effecten. Denk aan bling-bling effecten, confetti douches of X-ray-zicht. Ook kunnen ze audio-effecten selecteren zoals DJ-scratching, een hoge muizenstem of een saxofoonsolo. Daarnaast zitten er ook leuke typische moves en gimmicks in, zoals breakdancen of surfen op een haai.

Kies je eigen podium

Kinderen kunnen LEGO VIDIYO muziekvideo’s echt overal afspelen. In parken, slaapkamers, achtertuinen of een setting met LEGO stenen. In slechts drie seconden scant de app je locatie en begint het aftellen naar de productiefase. Door een BeatBits te selecteren, nemen kinderen de creatieve controle over hun eigen muziekvideo productie. En halen hun beste dansmoves boven in een schitterende performance van 60 seconden.

LEGO VIDIYO- uniek samenspel tussen muziek en LEGO stenen

Kritische beoordeling

Deze video kan dan later worden ingekort tot deelbare clips van 5, 10, 15 of 20 seconden. Clips worden vervolgens geüpload naar de app-feed; dit kan echter pas nadat de inhoud kritisch is beoordeeld. Inhoud met persoonlijk identificeerbare informatie, zoals kinderen die in de video meespelen, wordt niet goedgekeurd om te uploaden naar app-feeds. Wel kan deze lokaal ‘in-app’ worden opgeslagen, zodat vrienden en familie er in besloten kring er van kunnen genieten.

Uniek samenspel tussen muziek en LEGO stenen 

LEGO VIDIYO is de eerste samenwerking tussen de LEGO Group en Universal Music Group, nadat de twee bedrijven hun partnership aankondigden in april vorig jaar. De LEGO Group investeert sinds 1932 in het inspireren en ontwikkelen van kinderen door middel van spel. UMG voegt op zijn beurt, als wereldleider in de muziekindustrie, een breed assortiment lokale en wereldbekende muziek toe aan LEGO VIDIYO. 

De eerste LEGO VIDIYO producten zullen vanaf 1 maart verkrijgbaar zijn in de meeste landen wereldwijd, waaronder België en Nederland.

Update:

Nog inspiratie nodig om de kids op een leuke manier te vermaken? Zoek niet langer verder! Op zondag 18 april om 16u organiseert het allerleukste speelgoedmerk LEGO de virtuele launch party van LEGO® VIDIYO™!Beleef met de nieuwe VIDIYO app urenlang muziekplezier!

Wees de regisseur, producent en ster van je eigen muziekvideo en dans aanstaande zondag samen met o.a. Emma Heesters op de allerleukste beats interactief mee aan het concert! Zet je dus schrap voor een leuke namiddag en join de online launch party!

Wanneer: zondag 18 april 2021

Hoelaat: 16.00 – 16.30 uur

Waar: https://bit.ly/2Rv0wdU

foto’s beeldbank

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept