Vier trucjes waarmee je het kaartspel Patience uitspeelt

Vier trucjes waarmee je het kaartspel Patience uitspeelt

Wie is er niet mee opgegroeid? Het kaartspel Patience. Dit spel is niet meer weg te denken uit het assortiment aan kaartspellen. Ideaal omdat je het in je eentje kan spelen en alleen een spel kaarten nodig hebt. Vandaag een gastblog over hoe je Patience uit kan spelen.

Het kaartspel Patience

Dit kaartspel werd vooral bekend toen de digitale versie in het Windows computersysteem werd geleverd. Het kaartspel Patience is licht verslavend, omdat je het makkelijk in je eentje tussen alle bedrijven door kunt spelen en daarnaast de kans dat je het uitspeelt best klein is. Toch zijn er een aantal trucjes waarmee je alle kaarten kan wegspelen en die ga ik uiteraard met jullie delen.

Het eeuwenoude kaartspel

Het kaartspel heeft een rijke geschiedenis. Het is onder andere gebruikt om de toekomst mee te voorspellen. Later werd het steeds meer gebruikt om de tijd mee door te komen. Bij het kaartspel gaat het er in een notendop om dat je zo snel mogelijk alle kaarten wegspeelt. Bovenaan zijn vier lege vlakken, die uiteindelijk gevuld moeten worden met kaarten met het symbool harten, ruiten, schoppen en klaver. Je begint met de Aas en eindigt met de Koning. Deze vlakken vul je door in het veld eronder de kaarten weg te spelen. 

Een andere goede truc is om zo veel mogelijk van rechts naar links te werken. Aan de rechterkant liggen namelijk vaak de langste kolommen. Lange kolommen betekenen ook veel kaarten die onder de omgedraaide kaarten liggen. Als je deze kolommen leeg weet te spelen, kom je steeds dichter bij het doel om uiteindelijk alle kaarten weg te spelen. 

Plunder niet de voorraad 

Je kan de voorraad kaarten (ook wel stock genoemd) vergelijken met het eten dat in jouw voorraadkast met voorbedachten rade hebt gevuld. Het ziet er altijd erg aantrekkelijk uit om de voorraad aan te breken, omdat je niet denkt dat je de producten lang moet bewaren en het is makkelijk om even snel iets te pakken. Tijdens het spel Patience is het net zo aantrekkelijk om een kaart uit de stock te halen.
Hier ga je dus de fout in. Het kaartspel Patience heet niet voor niets Patience: je moet nou eenmaal soms geduld hebben om de juiste kaart te krijgen. Door de stock regelmatig aan te breken, breng je alleen maar meer kaarten in het spel. Daarmee ga je het complete doel van het kaartspel voorbij, namelijk het wegspelen van alle kaarten. Wees dus geduldig en breek je stock pas aan als je echt geen passende kaart meer kan vinden in het spel. 

De juiste kaart tegenkomen

Als dan het moment daar is dat je de stock moet aanbreken, is een volgende truc om alleen de eerste drie kaarten van de stock weg te spelen. Als je daarna vervolgens weer de stock moet aanbreken, zijn de resterende kaarten in een andere volgorde gekomen en heb je meer kans om wederom de juiste kaart tegen te komen!  Wees tenslotte zuinig met de kaarten 5, 6, 7 en 8. Je gaat merken dat je deze kaarten op het laatst nodig hebt om de rijen aan te vullen. Je wilt deze dus voor het laatst bewaren, zodat je eindelijk maar toch het spel kan uitspelen. 

foto pixabay

meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept