Hoe vind je inspiratie om te bloggen #tips

Hoe vind je inspiratie om te bloggen, blog,tips

Waar haal jij je onderwerpen vandaan om te bloggen? Heb je altijd een lijst paraat of zit je wel eens voor je laptop met een writer’s block? Vandaag deel ik mijn tips en ben heel benieuwd waar jij inspiratie om te bloggen vandaan haalt.

Fulltime bloggen

Voorop gesteld is het natuurlijk heel goed om te beseffen hoe je blogt. Er zijn heel veel hobby bloggers, maar er zijn ook genoeg bloggers die hun hypotheek van het bloggen moeten betalen. Hoe jij dan naar inspiratie om te bloggen kijkt is heel verschillend. Ben jij een hobby blogger, dan hoef je niet elke week een aantal post online te hebben staan. Maar verdien jij je geld hiermee dan zal je toch meer die druk voelen om te bloggen, om te presteren.

Waar haal je die inspiratie om te bloggen vandaan

En voel je die druk, dan is de kans dat je soms even niet meer weet wat te bloggen zeker aanwezig. Het is dan heel goed om te beseffen dat dit heel natuurlijk is. Maar voordat je in de stress schiet en het niet meer ziet zitten, deel ik vandaag tips hoe je aan inspiratie kan komen.

Mocht je toch even minder geïnspireerd zijn. Je kan heel veel inspiratie halen uit dingen die om je heen gebeuren. Voorop gesteld dat je ook over persoonlijke dingen blogt. Artikelen over kinderen, hun ontwikkeling, maar ook musea die je bezoekt, uitjes die je maakt. Allemaal prima inspiratie om over te bloggen. Met kinderen zullen je persoonlijke verhalen veranderen, neem dit ook mee in je blog. Blog je eerst over zwangerschappen en baby’s zal je als de kinderen ouder worden, hier ook over kunnen schrijven. Wat niet betekent dat je niet meer over zwangerschap en baby’s kan schrijven. Tenslotte ben jij de ervaringsdeskundige.

Let op de datum en gebruik thema’s

Inspiratie om te bloggen haal je ook uit de dagen die komen. Zijn het de Nationale Voorleesdagen? Kijk dan eens of je hier een artikel over kan schrijven. Is het bijna Valentijnsdag, mooie gelegenheid om hier een artikel aan te wijden. Thema’s rond feestdagen zijn natuurlijk ook prima inspiratie om te gebruiken. Het is bijvoorbeeld bijna carnaval. Ideaal want dit komt elk jaar terug en je zal zien dat men jouw artikel een jaar later ook weer zal vinden. Maar ook andere dagen. Denk bijvoorbeeld aan de paasdagen.

Kijk naar Google Analytics

Het is heel goed om de statistieken van Google Analytics goed te lezen. Zo zie je welke artikelen veel gelezen worden en kan je hier mee aan de slag. Maak eens extra pin afbeeldingen. Blijkbaar wordt het artikel veel gezien. Maar je kan er ook aan denken vaker een artikel over een soortgelijk onderwerp te schrijven. Ook via Search Console kan je heel goed zien, welke artikelen de afgelopen maand goed gelezen zijn. Doe hier je voordeel mee.

Vooruit bloggen

Het is verstandig om vooruit te bloggen, wil je echt elke week artikelen klaar hebben staan. Het kan tenslotte gebeuren dat je ziek wordt of het zo druk hebt dat je geen tijd hebt om te bloggen. Vooruitwerken zorgt ervoor dat je in ieder geval iets online kan zetten, ook als je minder tijd hebt.

Even geen inspiratie om te bloggen, update oude content

Heb je nog steeds geen inspiratie, ga dan eens oude artikelen na. Lees ze door, zijn ze SEO goed gevormd? Zijn de linkjes nog actueel en volgbaar? Vaak zijn oudere blog artikel niet de beste artikelen die je ooit geschreven hebt, vooral de allereersten en daar kan je nu mooi mee aan de gang gaan.

Altijd een notitieboekje bij je

Omdat je vaak op de meest vreemde momenten inspiratie om te bloggen krijgt, neem altijd een notitieboekje mee. Hier kan je je ideeën meteen in opschrijven en kan je thuis hier mee aan de slag.

Hoe kom jij aan je inspiratie om te bloggen?

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

22 reacties

 1. zegt:

  Leuk om te lezen dit. In mijn geval is het zo dat ik véél meer blogs schrijf dan publiceer. Ik heb nu nog voor zes weken voorraad staan. Dus ik vraag me meer af wanneer die inspiratie eens stopt;).

 2. zegt:

  ik haal overal mijn inspiratie uit en maak overal fotos van waarvan ik denk erover te een blog te kunnen schrijven. ik ben een fulltime blogger met daarnaast ook nog onze bedrijven dus ja druk haha

 3. Juist als ik afstand neem van mijn laptop vind ik inspiratie. Dat wetende geeft veel rust. De inspiratie ligt voor mij op straat

 4. Felice Veenman zegt:

  vooral de tip oude content weer eens kritisch te bekijken is een goede, ik doe dat ongeveer eens per week. Maar ik heb natuurlijk nogal veel content, ik blog al een tijdje!

 5. Vooral oude blogposts updaten pas ik de laatste tijd vaker toe. Darren Rowse van Problogger raadt dat ook erg aan: besteed meer tijd aan het verbeteren van oude posts dan voortdurend nieuwe content creëren.

 6. zegt:

  De meeste inspiratie krijg ik tijdens het autorijden. Als ik lange tijd in de auto zit krijg ik vaak goede ideeën. Daarnaast deel ik regelmatig oude blogs.

  1. zegt:

   Mijn hoofd stroomt echt over van ideen en schrijf ze idd altijd op in een notitieboekje

  2. Vooral de tip om een notitieboekje bij je te hebben , is erg handig. De ideeën komen heel vaak op de momenten dat je ze ook zó weer vergeten bent.

 7. zegt:

  Toffe tips! Ik krijg vaak inspiratie als ik in bed lig hahaha.

 8. zegt:

  Inspiratie altijd genoeg, alleen het vooruit plannen ben ik echt heel slecht in. Aandachtspuntje voor het nieuwe jaar

 9. Ik heb ooit een blog geschreven voor Bloggen Baart Kunst over inspiratie met 150+ onderwerpen. Daar zit altijd wel wat bij. En anders klap ik mn laptop dicht of ga idd iets anders doen. Dan komt het vaak vanzelf weer.

 10. zegt:

  Ik heb ook altijd een notitieboekje bij me om inspiratie op te kunnen schrijven. Ik heb een hobbyblog, dus voor mij is 1x per week posten voldoende.

 11. zegt:

  Goede tips. Ik moet me zeker houden aan vooruit plannen, dat doe ik soms niet dan krijg je problemen aan het einde.

 12. zegt:

  Heel herkenbaar onderwerp! Ik had er vooral moeite mee toen ik echt nog alleen maar over voeding schreef. Nu heb ik allemaal nieuwe onderwerpen toegevoegd en loop ik soms over van ideeën. Een notitie is inderdaad echt de beste tip. Soms lees ik oude notities met ideeën terug en denk vrijwel altijd: ohja dat was een leuk idee!

 13. Ik doe het niet om ervan te leven – gewoon omdat ik het graag doe en als ik echt geen inspiratie heb dan kijk ik of het een speciale dag is toevallig of zoek ik wat zaken op Etsy om over te bloggen 🙂

 14. zegt:

  Ik haal veel inspiratie uit Pinterest en wat ook een handige tool is, is Answerthepublic. Met een druk op de knop krijg je mega veel content suggesties 😉

 15. zegt:

  Ik krijg altijd wat lichte paniekgevoelens als ik lees over de techniek ‘achter’ de site. Dat is gewoon zo niet mijn ding. Ik werk het liefste in de flow en niet ‘met voorbedachte rade’ terwijl dat ook belangrijk kan zijn. Dat zie ik wel. Afijn, vanuit de flow betekent – nu ik even niet zo lekker in mijn velletje zat – dat ik de afgelopen week maar 1 artikel per week had geschreven. Daarentegen ben ik erg actief op IG (vind ik ook oprecht superleuk) en dan ben ik daar weer even iets meer aanwezig.

 16. Jouvence zegt:

  Wat een fijne en handige tips geef je! Aan inspiratie ontbreekt het hier niet, maar vaak wel aan ‘zin’. 😉

 17. zegt:

  Goede tips heb je gegeven! Je kunt altijd in spelen op de feestdagen inderdaad. Toch vind ik persoonlijke dingen om te delen ook regelmatig leuk om te doen.

 18. Ik heb eigenlijk altijd wel inspiratie. Maar ik zou wel eens mijn oudere artikelen moeten doorspitten.

 19. Frederique zegt:

  Allemaal goede tips. Ik heb ook een notitieboekje in mijn tas omdat ik altijd wel ergens door geïnspireerd raak, ik vind van alles enorm interessant, maar…ik vergeet het dan ook weer net zo snel. Het opschrijven van mijn ideeën is dan ook eht belangrijk 🙂

 20. Ik blog elke dag en plan idd ook veel vooruit. Het update van me oudere berichten en dan vooral de seo nakijken ben ik onlangs mee begonnen. Het leuke is dat ik daar direct de resultaten van zie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept