Creativiteit

Carnaval: Maak je eigen masker. Makkelijk en leuk

Nog even en het is weer Carnaval. Tijd om te gaan knutselen met de kinderen en om de leukste maskers te maken. Je hebt helemaal niet veel nodig om toch leuk bezig te zijn en kinderen de mooiste dingen te laten maken. Zoals mooie vrolijke maskers.

Dol op verkleden

Ook in Amsterdam waar ik ben opgegroeid vierden we Carnaval op de basisschool en toen ik op mijn tiende verhuisde naar Zwaag bleek hier gewoon elk jaar een ontzettend grote optocht te zijn. Vanaf een jaar of vijftien gingen mijn zus en ik dan ook altijd met een grote vrienden groep de kroeg in waar het een groot Carnavals feest was. Volgens mij gingen wij in die tijd trouwens niet verkleed, al kan ik me dat nu niet mer voorstellen want verkleden is toch het leukste wat er is.

Halloween en carnaval

Zowel met Halloween als met Carnaval is het verkleden toch waar je het om doet en je ziet de mooiste creaties voorbij komen. Je hoeft trouwens de deur niet uit. Je kan ook gewoon thuis een feest vieren met deze dagen.

Lees ook: De 5 griezeligste Halloween kostuums voor kinderen.

Knutselen voor carnaval

Hoe leuk is het om samen met je kinderen of gewoon zelf natuurlijk te knutselen voor Carnaval.  En zoveel heb je helemaal niet nodig.

Maskers knutselen voor carnaval

Wat heb je nodig:

 • Papier
 • Karton
 • knutsel spullen
 • stiften
 • lijm
 • prikpen
 • sateprikkers.

Hoe maak je het:

Teken eerst de vorm van het masker over op papier. Ik heb gewoon een beetje met de losse hand een masker geschetst. Teken deze over op karton. Meet even waar de ogen moeten komen en teken deze er op. Knip het masker uit. En prik met een prikpen de ogen uit het karton. Versier de masker precies zoals jij zelf wilt. Plak een sateprikker aan de achterkant even goed vast met lijm. Super leuk om samen met kinderen te maken en te versieren! Veel plezier met Carnaval!

Zelf masker maken voor carnaval
Carnaval masker maken

Lees ook: 8 tips om thuis Carnaval te vieren.

Samen knutselen

Hoe leuk is het om samen te knutselen voor Carnaval. Laat kinderen zelf het karton uitzoeken, de kleuren, de versieringen en maak er samen mooie maskers van. Plezier gegarandeerd.

Foto’s lodiblogt/ gratis afbeelding pixabay

33 thoughts on “Carnaval: Maak je eigen masker. Makkelijk en leuk”

 1. Als kind vond ik dit helemaal fantastisch. Even niet mijzelf zijn maar mij voordoen als een compleet ander persoon. Ik vind dit soort feesten (Halloween of carnaval) dan ook helemaal geweldig.
  Bij zoonlief hoef ik hier niet mee aan te komen. Inmiddels de leeftijd bereikt dat je voor gek loopt als je dit doet haha.
  Leuke tips voor een crea bea middag met de kids.

 2. Super leuk en creatief hoor. Toen ik in de kinderopvang werkte vond ik het heerlijk om me uit te leven. Nu kan ik niet wachten tot mijn meisje groot genoeg is om dit soort dingen te maken.

 3. Wat een leuk idee, ik vind het sowieso goed als je lekker creatief met je kinderen bezig bent. 😀 Ik was ook altijd met mijn mams aan het knutselen.

 4. Maskers zijn altijd leuk! en kinderen spelen er niet voor niks graag mee. Mijn zoon spaart al maskers vanaf dat hij een basisschhol kind was,inmiddels mag zijn collectie er zijn. Deze maskers zijn heel leuk , maar ik zou ze met een elastiekje maken, dan kunnen de kinderen ze echt opzetten en er mee spelen

 5. Wat een leuke maskers. Toevallig heeft Mila de afgelopen twee keer toen mijn moeder op bezoek kwam gezellig met Oma konijnen-maskers zitten knutselen. Erg leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.