Knutselen voor carnaval.
Creativiteit Vrije tijd

Carnaval: maskers knutselen

Nog even en het is weer carnaval. Om iedereen een beetje inspiratie op te laten doen op creatief gebied, is het deze week al het thema van #CreaCross. Mocht je nog iets zoeken om te knutselen, neem dan zeker een kijkje  op de site van Kreanimo waar zich alle linkjes verzamelen. Ondanks dat ik geen Carnaval vier, vind ik het wel heel erg leuk om te knutselen voor deze dagen en ging maskers knutselen met de kinderen.

Dol op verkleden

Ik ben opgegroeid in Amsterdam en ondanks dat hier niet veel aan carnaval werd gedaan, heb ik genoeg foto’s waarbij ik -een jaar of zes of zeven- verkleed op sta. Op mijn tiende verhuisde ik naar Zwaag en hier bleek gewoon elk jaar een ontzettend grote optocht te zijn. Vanaf een jaar of vijftien gingen mijn zus en ik dan ook altijd met een grote vrienden groep de kroeg in waar het een groot carnavals feest was.

Halloween en carnaval

Toen ik op een gegeven moment weer terug verhuisde naar Amsterdam vierde we Halloween  in plaats van carnaval. Ik ben dol op verkleden dus ik leefde helemaal toe naar deze dag. Halloween komt natuurlijk steeds meer in Nederland, maar is niet te vergelijken met elkaar. Carnaval is een feest op zich zelf en eenmaal mocht ik dit mee maken in Eindhoven. Fantastisch was dit.

Optochten

Daar waar we vaak nog in Zwaag naar de carnaval optocht gaan kijken, kijk ik ook de optocht samen met de jongens op televisie. Zij vinden dit helemaal te gek en dat snap ik helemaal. Wat een prachtige praalwagens worden er elke keer toch weer gemaakt

Knutselen voor carnaval

Ondanks dat we dit feest niet vieren, vind ik het wel leuk om creatief bezig te zijn en te knutselen. Elke week staat er een thema centraal op #CreaCross en deze week is dat Carnaval. Dus ging ik aan de slag met papier en karton.

Maskers knutselen voor carnaval

Wat heb je nodig:

 • Papier
 • Karton
 • knutsel spullen
 • stiften
 • lijm
 • prikpen
 • sateprikkers.

Hoe maak je het:

Teken eerst de vorm van het masker over op papier. Ik heb gewoon een beetje met de losse hand een masker geschetst. Teken deze over op karton. Meet even waar de ogen moeten komen en teken deze er op. Knip het masker uit. En prik met een prikpen de ogen uit het karton. Versier de masker precies zoals jij zelf wilt. Plak een sateprikker aan de achterkant even goed vast met lijm. Super leuk om samen met kinderen te maken en te versieren! Veel plezier met carnaval!

Het resultaat

carnaval                              carnaval

Kijk voor meer creatieve ideeën op Kreanimo, hier kan je ook je eigen blogpost met dit thema linken

Carnaval: maskers knutselen met kinderen #tips #ideas


Foto’s lodiblogt

33 thoughts on “Carnaval: maskers knutselen”

 1. Als kind vond ik dit helemaal fantastisch. Even niet mijzelf zijn maar mij voordoen als een compleet ander persoon. Ik vind dit soort feesten (Halloween of carnaval) dan ook helemaal geweldig.
  Bij zoonlief hoef ik hier niet mee aan te komen. Inmiddels de leeftijd bereikt dat je voor gek loopt als je dit doet haha.
  Leuke tips voor een crea bea middag met de kids.

 2. Super leuk en creatief hoor. Toen ik in de kinderopvang werkte vond ik het heerlijk om me uit te leven. Nu kan ik niet wachten tot mijn meisje groot genoeg is om dit soort dingen te maken.

 3. Wat een leuk idee, ik vind het sowieso goed als je lekker creatief met je kinderen bezig bent. 😀 Ik was ook altijd met mijn mams aan het knutselen.

 4. Maskers zijn altijd leuk! en kinderen spelen er niet voor niks graag mee. Mijn zoon spaart al maskers vanaf dat hij een basisschhol kind was,inmiddels mag zijn collectie er zijn. Deze maskers zijn heel leuk , maar ik zou ze met een elastiekje maken, dan kunnen de kinderen ze echt opzetten en er mee spelen

 5. Wat een leuke maskers. Toevallig heeft Mila de afgelopen twee keer toen mijn moeder op bezoek kwam gezellig met Oma konijnen-maskers zitten knutselen. Erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *