Goed passende lingerie zorgt dat je beter in je vel zit

goed passende lingerie

Waarom geven wij vrouwen weinig geld uit aan goed passende lingerie? Goed passende lingerie zorgt ervoor dat we beter in onze vel zitten en dit ook uitstralen. Maar hoe kan een mooie bh dan zorgen dat ik me beter voel en waar vind ik deze lingerie?

Goed passende lingerie

Wist jij dat vrouwen in Nederland bijna geen geld uit geven aan goede lingerie? En dat vrouwen vaak met verkeerde maten lingerie rondlopen? Dat je een bh eigenlijk maar twee dagen moet dragen en dan in de was moet doen? Maar ook dat je een bh na een jaar moet vervangen? Veel vrouwen weten dit niet en ook voor mij was deze informatie allemaal nieuw. Alhoewel dat zoveel vrouwen verkeerde maat bh’s dragen, dat dacht ik wel. Pas geleden was ik bij een persevent over de lente en zomer collectie 2020 (SS2020) bij een persbureau en kregen hier een presentatie over goed passende lingerie.

Bh’s twee dagen dragen

De presentatie was onder leiding van Fabienne Zwanenburg. Toen ze begon met haar presentatie ging er een wereld voor me open. Zo wist ik wist niet dat je een bh eigenlijk maar twee dagen moet dragen. Toch klonk het heel logisch. In je bh zit elastiek en na twee dagen dragen rekt dit elastiek uit en komt dit door het wassen weer goed en strak te zitten. Ook vertelde Fabienne dat na een jaar je bh wel aan vervanging toe is. Na een jaar is de rek er uit en gaan de bandjes afzakken of gaat je bh mee omhoog als je je armen omhoog doet. Nou is goed passende lingerie niet goedkoop. Toch geeft het zoveel voordeel, niet alleen de pasvorm, waardoor je de bh niet voelt zitten, maar ook niet ziet zitten onder je t-shirt. Ook voor je rug is een goed passende bh zoveel beter, zeker als je vollere borsten hebt. Daarnaast voel je je beter in je vel als je een mooie, goed passende bh aan hebt, dit straal je uit, maar laat je zal ook rechter op staan en je meer zelfvertrouwen geven.

Goed passende lingerie, het is het waard

Goede lingerie, het is al het geld waard. Tijdens deze presentatie kregen we een fitting. Fabienne zag meteen dat ik de verkeerde maat bh aan had en liet me door bh’s die we konden passen, voelen dat goed passende lingerie zo belangrijk is. Het voelde zo goed om een bh aan te trekken die qua pasvorm en cup helemaal goed zit. Belangrijk is dat de beugel van de bh goed om de borsten moet zitten wil je lingerie goed zitten en de juiste ondersteuning geven. Waarom nemen wij toch zo weinig de tijd om op zoek te gaan naar goed passende lingerie?

goed passende lingerie

Mix&Match bij Freya

Nu was er naast de presentatie natuurlijk ook de SS2020 en daar zag ik prachtige collecties van Freya, Wacoal en After Eden. Merken die het kijken waard zijn en een goed draagcomfort hebben. De bikini’s van Freya. kan je trouwens mixen &matchen. Super leuk, want zo draag je precies wat jou goed past en bij jou staat.

goed passende lingerie

De Summer collectie van Wacoal, Freya en After Eden

Wacoal:

Freya:

After Eden:

Laat jij je bh maat wel eens opmeten?

foto’s lodiblogt/beeldbank

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

10 reacties

 1. zegt:

  zijn mooie setjes! ik draag alleen een onderbroek haha de rest is niet aan mij besteed

 2. Nee, wel ooit eens gedaan. De laatste keer heb ik het zelf opgemeten, maar misschien toch eens laten doen.

 3. Mwah… volgens mij heb ik wel 75 B. Maar mijn jongste dochter werkt bij een lingerieketen en zegt dat ik mijn bh’s niet strak genoeg aan heb.

  1. zegt:

   dat is ook zo iets, ze moeten echt wel strak zitten willen ze ook goed zitten.

 4. Mandy zegt:

  Mee eens! Ik heb nog 1 BH die lekker zit maar ik vind het zo lastig om bh’s te zoeken want ik heb best een brede omvang en niet zo’n grote cup. Ik slaag meestal bij de kik in duitsland, grote maat en goed voor de portemonnee haha!

 5. Bouchra zegt:

  Ik ben hier zo mee eens! Ik heb hier ook een blogpost over geschreven. Ik geef zelf veel geld uit aan BH’s omdat ik het zo belangrijk vind.

 6. zegt:

  Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik mijn ondergoed gewoon bij de H&M koop en jaren draag.. Na een jaar wegdoen? Dat is wel erg snel.. Als ik meer inkomen zou hebben, zou ik wel beter kwaliteit kopen denk ik 🙂

  1. zegt:

   Ik vind dat ook snel hoor een jaar, al moet ik zeggend at ik nu in mijn la wel heel erg verschillend zie tussen een nieuwe bh en oudere die echt een beetje ‘lubberen’

 7. Ik vind het leuk om af en toe lingerie te kopen, maar wil dan liever gewoon zelf rondkijken en passen zonder hulp. Ik vind altijd wel de juiste BH, maar hij wordt zo snel los!

 8. Juliette zegt:

  Ik heb me niet eerder laten opmeten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik door mijn werk 5 dagen in de week een sport bh draagt en dat zit zo comfortabel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept