Tips: Cadeaus voor een twaalf jarige

cadeaus twaalf jarige

Onlangs werd de oudste zoon hier thuis twaalf jaar en wat klink ik cliché, maar man, man wat gaat het snel. Maar wat geef je aan een twaalf jarige cadeau, waarvan jij denkt dat hij alles al heeft?

Twaalf jarige jongens en meisjes

Wat gaat het allemaal snel, ik zeg het elke keer weer, maar het is gewoon waar. Wat wel grappig is, is dat ik met de oudste als die jarig is altijd meer moeite heb dan met de jongste. Of moeite, dat klinkt een beetje vreemd, maar meer dat ik dan na ga denken over dat ik moeder werd. Ben ik echt alweer twaalf jaar moeder? En ik zie hem toch echt nog zo in mijn wiegje liggen en ach….nou ja, misschien herkennen jullie het wel.

Mooie momenten die verjaardagen

Het is altijd weer gezellig een verjaardag hier in huis, al vieren we het hier dan niet heel uitgebreid de jarige is wel echt jarig. Hij was erg blij met zijn cadeaus en wat heel leuk was. Hij kreeg voor het eerst een cadeau van zijn broertje en dat vond hij wel heel erg leuk.

Verjaardag feestje

Raar idee dat het het laatste verjaardag feestje is voor hem. Tenminste daar ga ik eigenlijk van uit. Volgend jaar gaat hij naar de hogere school en als hij dan iets wil doen met vrienden, dan zal hij dit zelf wel regelen, denk ik. Maar deze keer mocht ik het nog voor hem doen en zijn wens was om te gaan boulderen. We deden dit al eens eerder met zijn verjaardag en dat was toen goed in de smaak gevallen. Wij klimmen vaak met de jongens en boulderen is eigenlijk de variant waar ze wel kunnen klimmen maar er geen touw nodig is.

Gepaste cadeaus voor een twaalf jarige

Maar goed, de cadeaus? Qua electronica waren we hier klaar. Toen hij tien werd kreeg hij een mobiele telefoon en ook een horloge. Cadeaus die wij echt bij een tien jarige vonden passen, maar nu werd hij twaalf en wat geef je dan? Boven aan zijn lijst stond LEGO. Ze hebben hier verschillende LEGO waar ze voor sparen. LEGO Hidden site en LEGO Ninjago. Van ons kreeg hij een LEGO Ninjago set. Ook kreeg hij een Cat Warriors boek. Deze boeken lezen ze vaak uit de bieb, maar hij wilde er ook heel graag zelf een hebben. Er zijn ontzettend veel series hier van en elke serie bevat ook heel veel boeken. Voorlopig zijn ze nog niet uitgelezen Ook ( en dat is een beetje standaard) kreeg hij van ons nog de Donald Duck scheurkalender. Al jaren heeft hij deze en elke ochtend lezen we met zijn allen de strip. Van zijn broertje kreeg hij trouwens een Donald Duck winterboek.

twaalf jarige cadeaus

Opa en oma gaven hem een Arduino starters set Hier leert hij mee programmeren op de laptop. Samen met opa heeft hij in de kerstvakantie al twee dagen hier mee gewerkt en echt wat een aanrader is dit voor kinderen die hier in geïnteresseerd zijn.

twaalf jarige cadeaus

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren voor cadeaus voor een twaalf jarige.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

10 reacties

 1. zegt:

  Leren programmeren zou niks voor mij zijn, maar schijnt echt superleuk te zijn voor kinderen. Mooi cadeau, zeker op deze leeftijd! En boeken en lego zijn altijd goed;).

 2. zegt:

  Altijd lastig cadeaus. Maar eigenlijk verwondert het me dat zelfs 12 jarigen ‘alles al hebben’.

  1. zegt:

   het is ook met een knip oog hoor, dat ‘ alles al heeft’, ik bedoel meer in de moderne dingen als een mobiele telefoon. het is dat ze dat hier met hun 10 de kregen, want anders vond ik dit echt een cadeau voor nu hij dit jaar naar het voortgezet onderwijs gaat.

  2. Frederique zegt:

   Leuk dat leren programmeren! Mijn jongste is dit jaar 12 geworden, hij kreeg een mobieltje en een koptelefoon + microfoon om te gamen.

 3. Het liefst zou ik een 12-jarige allemaal boeken geven! Ik vind dat zelf echt een topcadeau, maar helaas zijn mijn kinderen daar niet allemaal even blij mee.

 4. zegt:

  Hele leuke en originele tips. Vooral dat Arduino lijkt me mega interessant.

 5. zegt:

  leuke tips!! het blijft altijd moeilijk vind ik en wij gaven gewoon geld zodat ze zelf wat konden uitzoeken

 6. zegt:

  Jeetje, 12 lijkt me echt een moeilijke leeftijd om een kind een cadeau te geven. Echt zo’n leeftijd waarop ze je aan kunnen kijken van: geef je me dat nu echt cadeau? Ik ben toch geen kind meer. Maar andere kinderen zijn dan nog juist heel kinderlijk denk ik. Dus goede tips!

 7. zegt:

  Goede blog.12 jaar is een goede leeftijd om Lego te krijgen. Ook ben ik een voorstander van boeken.

 8. zegt:

  Ik ken op het moment niemand die twaalf jaar is, maar volgens mij wilde ik zelf altijd boeken. Ik was een beetje een nerd, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept