Eigen huis en verbouwingen. Stopt het dan nooit?

een eigen huis is nooit af er kan altijd wel iets verbouwd worden.

Met een eigen huis ben je altijd aan het verbouwen, nou ja altijd, maar wel vaak. tenslotte zijn er altijd wel klusjes die gedaan moeten worden, klein of groot. Misschien is een bezoek aan de eigen huis beurs niet eens zo slecht.

Op kamers wonen en huren

Drieëntwintig was ik toen ik voor een jaar naar Australië ging. Hiervoor woonde ik af en toe wel intern bij stageadressen maar nooit voor langere tijden. Na dit jaar backpacken wilde ik graag op mezelf wonen. Ik vond een heel klein appartementje. Dat het klein was maakte me niets uit. Hoe fijn ik het thuis ook had, ik vond het na een jaar in hostels te hebben gewoond, heerlijk om alleen te zijn. Ruim zeven jaar woonde ik op mezelf. In verschillende huurwoningen. ,

Eigen huis

Super stoer vond ik het toen mijn man en ik ons eigen huis kochten. Zo  ontzettend volwassen vond ik dit. het huis zag er goed uit, dus in eerste instantie voldeed een lik verf en konden we zo ons nieuwe huis betrekken.

En dan begint het verbouwen

In 2011 gingen we zeven maanden op reis naar Amerika en Canada. Toen we terug kwamen was het tijd voor een nieuw interieur en vloer. Verder lieten we het huis toen eigenlijk voor wat het was. Maar een paar jaar later begonnen we te merken dat de keuken, toilet en badkamer eigenlijk wel erg gedateerd waren en hadden elk jaar een verbouwing. Vorig jaar waren de kamers van de jongens aan de beurt.

Een eigen huis is nooit af

Nu is ons huis eindelijk helemaal van ons. Naast het interieur, de keuken, toilet en badkamer zijn ook de slaapkamers allemaal naar onze eigen zin en hadden het idee wel klaar te zijn. Al was er nog iets wat we na twaalf jaar in dit huis wilde veranderen.

Isoleren kan jel leren

Op de eerste verdieping naar de zolder zitten schrootjes. Dit hebben we in eerste instantie geschilderd maar eigenlijk is het gewoon weg niet mooi. Deze mochten er uit. Maar wanneer je begint met verbouwen komt er altijd meer bij kijken. Nu we de schrootjes weg hebben gehaald, ergeren we ons ook aan het plafond. Die nemen we meteen ook maar mee. Deze isoleren we dan ook maar meteen en zo wordt het in eerste instantie kleine project toch weer een hele klus.

Alles over het verbouwen van je eigen huis, vind je bij bol

Er is altijd werk te doen

En of je nu de vloer wil vernieuwen, de muur een lik verf wil geven of een hele ruimte verbouwen. Er is altijd werk te doen in je eigen huis.

Ook interessant om te lezen Test je huis op zijn gezondheid

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

23 reacties

 1. We zijn de huurhuis wel iets aan het opknappen, meer leefbaar maken gezien we nog wel denk jaar of 2 in wonen.

  1. zegt:

   Dat snap ik helemaal, je wilt het tenslotte ook een beetje naar jouw smaak en idee hebben.

 2. zegt:

  Wij hebben een eigen huis gebouwd, en hebben heeeeel lang over alles nagedacht, maar nu, na acht jaar, zijn er nog steeds dingen die je anders zou wensen, of die nog moeten gebeuren (nog steeds plintjes in één van de kinderkamers bv….) Soms vind ik dit vervelend, maar ach, een mens leeft prima zonder plintjes ook, haha!

  1. zegt:

   Oh ja die plinten volgens mij blijft dat altijd tot het allerlaatst liggen.

 3. Mirjam Hart zegt:

  Wij wonen sinds eind december vorig jaar in ons huidige huis. We hebben nog heel wat wensen, dus we zijn voorlopig nog niet klaar met klussen. Maarrr interieurstyling is toevallig ook een grote hobby van mij, dus stiekem gok ik dat we nooit echt klaar zullen zijn. Ik ben trouwens ook te vinden op insta: @mirjam_hart.
  Succes!

  1. zegt:

   Wat leuk, ik ga je volgen!

 4. zegt:

  Tja in een eigen huis kan je bezig blijven – der is altijd wel iets dat je kan vernieuwen of veranderen 🙂

 5. Heel herkenbaar! Wij zijn ook altijd bezig ok iets nieuws te doen/maken inons huis.

 6. Ja, hier doen we ook geregeld wel eens iets. Ik vind het altijd grappig van (jonge) mensen die enkel een kant en klaar huis willen… Ik wil dat ook maar ik kan het niet betalen, vandaar dat ik alles plan en op termijn zal ik een prachtig huisje hebben!

 7. Wij hebben een huurhuis waar ik zelf toch wel blij mee ben met mijn gezondheid.

  1. zegt:

   Dat snap lk helemaal.

 8. Wij zijn geen fanatieke klussers dus echt verbouwen doen we niet vaak maar met een eigen huis is er inderdaad wel altijd iets wat moet gebeuren 😉 Toen wij nog een huurwoning hadden, hadden we niet zo’n fijne huisbaas op z’n zachtst gezegd. Dus daar werden we ook niet vrolijk van haha.

  1. zegt:

   `dat lijkt me ook heel naar een niet zo fijne huisbaas.

 9. zegt:

  Zo herkenbaar! Er is altijd wel iets wat gedaan moet worden..

 10. Frederique zegt:

  Succes ermee. Ik weet nog goed dat het leek of ons huis, tenminste het huis van mijn ouders, nooit af leek toen ik nog in huis woonde. Later kocht ik mijn eigen huis en daar woonde ik jaren met mijn (inmiddels ex) man en kinderen. Ook daar leek het maar nooit af te zijn. Toen we gingen scheiden besloot ik dat ik geen koophuis meer wilde, niet ‘vastzitten’, geen verbouwingen en gedoe. Nu, 6 jaar en vele verhuizingen verder waardeer ik koophuizen weer want het is misschien wel nooit af maar het is van jou. Het is thuis.

  1. zegt:

   Precies, dat ben ik helemaal met je eens, het is wel jouw huis en dat is ook wat waard.

 11. Naomi zegt:

  Wij hebben een koophuis eigenlijk is het nooit af van de winter gaan we weer verder met de badkamer op te knappen

  1. zegt:

   succes!

 12. Mijn man en ik zijn allebei niet handig, daardoor wordt er bij ons thuis eigenlijk niet verbouwd. Acht jaar geleden werd dit huis zo verbouwd dat we er konden wonen, en sindsdien is er eigenlijk niets meer veranderd.

  1. zegt:

   En als je goed woont hoeft het ook helemaal niet, toch!

 13. zegt:

  Ik had een vrijstaande woning uit 1904 waardoor er regelmatig verbouwd moest worden. Nu woon ik in een huurappartement. Best lekker 😉

 14. zegt:

  Ik woon nu twee jaar in een gekocht huis, maar soms verlang ik nog weleens terug naar mijn huurhuisje. Geen dure kosten als schilderen of het vervangen van een dak. Ik haat het om mijn geld aan dat soort dingen uit te geven eigenlijk haha.

 15. zegt:

  Dankje voor je leuke blogbericht. Zelf woon ik in een huurhuis, maar hebben de intentie om iets te kopen. Zie er inderdaad tegenop al die (onverwachte) onderhoudskosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept