eigen huis verbouwen
Interieur Lifestyle

Waarom je met een eigen huis altijd aan het verbouwen bent.

Toen ik op kamers ging, huurde ik altijd. Makkelijk want dit waren huurhuizen waar vaak maar weinig aan gedaan hoefden te worden. Verf op de muren, nieuw vloerbedekking er in en de meubels. Ik heb nooit problemen gehad met huizen of huisbazen, dus eigenlijk was dit wel heel makkelijk. Pas als je eigen huis hebt merk je wat er allemaal kan en moet gebeuren in huis. Wij wonen nu twaalf jaar in dit huis en nog steeds is het niet echt af. Ook nu zijn we weer bezig met verbouwen. Dit artikel eindig ik met een handige tip waar ik zelf achter kwam toen ik dit artikel schreef. 

Op kamers wonen

Drieëntwintig was ik toen ik voor een jaar naar Australië ging. Hiervoor woonde ik af en toe wel intern bij stageadressen maar nooit voor langere tijden. Na dit jaar reizen en werken wilde ik graag op mezelf wonen. Ik vond een heel klein appartementje. Dat het klein was maakte me niets uit. Hoe fijn ik het thuis ook had, ik vond het na een jaar in hostels te hebben gewoond, heerlijk om alleen te zijn. Ruim zeven jaar woonde ik op mezelf. In verschillende huurwoningen, waar ik altijd zonder veel problemen doorbracht. Ik heb geen toestanden meegemaakt aan mijn huis, waarvoor ik een huisbaas nodig had en heb hier natuurlijk alle geluk mee gehad.

Eigen huis

Super stoer vond ik het toen de man en ik we onze woning kochten. Ik vond dit ontzettend volwassen van ons en in eerste instantie schilderde we alleen het huis en lieten verder zaken als de keuken, badkamer en toilet zoals ze waren.

Verbouwen

In 2011 gingen we zeven maanden op reis naar Amerika en Canada. Toen we terug kwamen was het tijd voor een nieuw interieur en vloer. Verder lieten we het huis toen eigenlijk voor wat het was. Maar een paar jaar later begonnen we te merken dat de keuken, toilet en badkamer eigenlijk wel erg gedateerd waren en hadden elk jaar een verbouwing. Vorig jaar waren de kamers van de jongens aan de beurt.

Nu is ons huis eindelijk helemaal van ons. Naast het interieur, de keuken, toilet en badkamer zijn ook de slaapkamers allemaal naar onze eigen zin en hadden het idee wel klaar te zijn. Al was er nog iets wat we na twaalf jaar in dit huis wilde veranderen. Op de eerste verdieping naar de zolder zitten schrootjes. Dit hebben we in eerste instantie geschilderd maar is eigenlijk niet mooi. De man is nu gestart is met het loshalen van deze schrootjes. Maar wanneer je begint met verbouwen komt er altijd meer bij kijken. Nu we de schrootjes weg hebben gehaald, ergeren we ons ook aan het plafond. Die nemen we meteen ook maar mee. Deze isoleren we dan ook maar meteen en zo wordt het in eerste instantie kleine project toch weer een hele klus.

eigen huis verbouwen

eigen huis verbouwen

Tip Eigen Huis beurs

Omdat verbouwen niet de hobby is van de man, doet hij dit in etappes. Ook ik mag ook nog wat doen hoor, ik ga namelijk de muren verven.

Ik zal op Instagram de na foto’s natuurlijk ook plaatsen.

Wat ik dus helemaal niet wist maar waar ik met het schrijven van dit artikel achter kwam is dat er van 21 t/m 23 september een Eigen Huis Beurs is. Misschien een leuke tip!

Hebben jullie een eigen huis? En zijn jullie ook altijd bezig met verbouwen?

En wist je trouwens dat je je huis op zijn gezondheid kan testen?

foto’s lodiblogt

24 thoughts on “Waarom je met een eigen huis altijd aan het verbouwen bent.”

 1. Wij hebben een eigen huis gebouwd, en hebben heeeeel lang over alles nagedacht, maar nu, na acht jaar, zijn er nog steeds dingen die je anders zou wensen, of die nog moeten gebeuren (nog steeds plintjes in één van de kinderkamers bv….) Soms vind ik dit vervelend, maar ach, een mens leeft prima zonder plintjes ook, haha!

 2. Wij wonen sinds eind december vorig jaar in ons huidige huis. We hebben nog heel wat wensen, dus we zijn voorlopig nog niet klaar met klussen. Maarrr interieurstyling is toevallig ook een grote hobby van mij, dus stiekem gok ik dat we nooit echt klaar zullen zijn. Ik ben trouwens ook te vinden op insta: @mirjam_hart.
  Succes!

 3. Ja, hier doen we ook geregeld wel eens iets. Ik vind het altijd grappig van (jonge) mensen die enkel een kant en klaar huis willen… Ik wil dat ook maar ik kan het niet betalen, vandaar dat ik alles plan en op termijn zal ik een prachtig huisje hebben!

 4. Wij zijn geen fanatieke klussers dus echt verbouwen doen we niet vaak maar met een eigen huis is er inderdaad wel altijd iets wat moet gebeuren 😉 Toen wij nog een huurwoning hadden, hadden we niet zo’n fijne huisbaas op z’n zachtst gezegd. Dus daar werden we ook niet vrolijk van haha.

 5. Succes ermee. Ik weet nog goed dat het leek of ons huis, tenminste het huis van mijn ouders, nooit af leek toen ik nog in huis woonde. Later kocht ik mijn eigen huis en daar woonde ik jaren met mijn (inmiddels ex) man en kinderen. Ook daar leek het maar nooit af te zijn. Toen we gingen scheiden besloot ik dat ik geen koophuis meer wilde, niet ‘vastzitten’, geen verbouwingen en gedoe. Nu, 6 jaar en vele verhuizingen verder waardeer ik koophuizen weer want het is misschien wel nooit af maar het is van jou. Het is thuis.

 6. Mijn man en ik zijn allebei niet handig, daardoor wordt er bij ons thuis eigenlijk niet verbouwd. Acht jaar geleden werd dit huis zo verbouwd dat we er konden wonen, en sindsdien is er eigenlijk niets meer veranderd.

 7. Er zijn nog genoeg klusjes die gedaan moeten worden maar ja, met een winkel erbij kun je nu eenmaal niet alles zo maar even in 1x aanpakken, dus ja, we blijven gewoon lekker bezig.

 8. Ik woon nu twee jaar in een gekocht huis, maar soms verlang ik nog weleens terug naar mijn huurhuisje. Geen dure kosten als schilderen of het vervangen van een dak. Ik haat het om mijn geld aan dat soort dingen uit te geven eigenlijk haha.

 9. Dankje voor je leuke blogbericht. Zelf woon ik in een huurhuis, maar hebben de intentie om iets te kopen. Zie er inderdaad tegenop al die (onverwachte) onderhoudskosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *