wooninspiratie
Interieur Lifestyle

Kamers verbouwen, waar doe je wooninspiratie op?

Vorig jaar hebben we de kamers van de jongens veranderd. Het kinderbed ging er uit en er kwam een groot jongens bed in. De muren werden geschilderd en kasten werden verbouwd. Voorlopig zijn we hier dus wel klaar. Toch blijven we in ons achterhoofd altijd nadenken over een grote verbouwing waarbij de jongens uit hun kamer zullen gaan en naar de zolder zullen verhuizen. Tijd dus voor wat wooninspiratie!

Hoogslapers in de kamers

De jongste in ons gezin heeft de kleinste slaapkamer. Eerst was dit de baby kamer en toen bleef dit zijn kamer. Eind vorig jaar hebben we deze verbouwd. Hij wordt ouder en net als zijn grotere broer had hij een bureau nodig. Naast huis- en leer werk, worden er typ cursussen  gevolgd en hebben ze gewoon hun eigen plek nodig. De kamers werden in een vrolijke kleur geschilderd en er kwam in beide kamers een hoogslaper met groot bureau hier onder. De jongens zijn erg blij met hun kamers en wij tevreden met het resultaat.

Verbouwen of niet

Toch blijven we in ons achterhoofd houden dat we in huis misschien toch nog eens flink aan het verbouwen zullen gaan. Want zal die kleine slaapkamer niet te klein worden?.Hoe met het als hij een stuk groter is? Onze zolder is een hobbykamer. Deze zouden we kunnen verbouwen tot twee slaapkamers. Momenteel moet ik er niet aan denken dat we gaan verbouwen, tenslotte hebben we naast de slaapkamers, de afgelopen jaren ook de badkamer en keuken vernieuwd. Toch vind ik het wel heel erg leuk om wooninspiratie op te doen en te kijken naar de mogelijkheden van onze zolder.

Als we gaan verbouwen

Mochten de plannen komen, dan gaan we denk ik voor twee dakkapellen om de kamers groter te maken. Deze dakkapellen of andere ramen zouden dan nog geplaatst moeten worden. Aangezien dat echt aan vernieuwing toe is. Voor ideeën hiervoor kijk ik op graag op de site van Velux.nl. Ik kan wegdromen bij alle fotos’s en ideeën van slaapkamers die ik hier tegenkom. Ideaal is dat ze bij deze foto’s meteen neerzetten wat er allemaal bij komt aan extra’s. Tenslotte zal het niet alleen een nieuwe dakkapel moeten worden, maar er komt veel meer bij kijken. Denk aan gordijnen of muggengaas.  Je kan op de site kiezen voor bijvoorbeeld verduisteringsgordijnen en rolgordijnen apart of alles in een,  plissègordijnen of rolluiken. Keuzes zat dus

Wooninspiratie

We zijn dan wel gebonden bij een verbouwing aan de zolder. Het dakkapel of de dakramen kunnen nog verschillen. Hier moeten we echt tegen die tijd een goede keuze in gaan maken. Op de site van Velux.nl doe ik veel ideeën op. De site is fijn om wooninspiratie op te doen. Maar is ook makkelijk in gebruik, aangezien je meteen kan kiezen naar de ruimte die je wilt gaan verbouwen.  Zo klik je meteen naar slaapkamer of als je voorbeelden wilt zien, van een woonkamer, kies je deze optie. Hierdoor hoef je niet alle pagina’s door voor je bij jouw keuze bent.  De foto’ op de site zijn zo inspirerend dat je eigenlijk meteen zou willen beginnen aan een verbouwing.

wooninspiratie

Een extra tip! Op de site vind je hele gave kinderkamer gordijnen voor dakramen en tips om beter te kunnen slapen!

Wil jij nou gaan verbouwen vraag dan de brochure van Velux.nl aan en wie weet doe jij super leuke inspiratie op voor je woning!

Welk deel van het huis zou bij jullie wel een opknap beurt kunnen gebruiken?

#samenwerking

26 thoughts on “Kamers verbouwen, waar doe je wooninspiratie op?”

  1. Ik zou eigenlijk alles moeten verbouwen hier. Maar goed, het is een particuliere huur en ik hoop binnenkort te kunnen verhuizen dus ik doe even helemaal niks nu, haha 😉

  2. Wij hebben hetzelfde als jullie. De jongste heeft een klein kamertje en dat zou wel eens te klein kunnen worden. Dus ook bij ons zou de zolder eens een slaapkamer worden. Wij hebben wel één kant van het dak volliggen met zonnepanelen, dus daar kan sowieso geen dakkapel op.

  3. Die grote ramen zijn echt heel mooi! Helaas hebben wij geen zolder, dus zou dat niet lukken haha. Bij ons in huis is de woonkamer aan de beurt. Er komt een nieuwe bank en later ook nog een keer een andere vloer!

  4. Goeie tip! Bij ons kan eigenlijk het hele huis wel een opknapbeurt gebruiken haha! maar het liefst schilder ik de woonkamer eens helemaal over en pak ik de bijkeuken aan.

  5. Ik zou het dak van de zolder wel willen volzetten met mooie dakramen. Al is het maar voor de mooie lichtinval. Vooralsnog hebben we aan elke kant maar een (Velux) dakraam. Al zijn ze wel aan vervanging toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *