Kamers verbouwen, waar doe je wooninspiratie op?

wooninspiratie

Vorig jaar hebben we de kamers van de jongens veranderd. Het kinderbed ging er uit en er kwam een groot jongens bed in. De muren werden geschilderd en kasten werden verbouwd. Voorlopig zijn we hier dus wel klaar. Toch blijven we in ons achterhoofd altijd nadenken over een grote verbouwing waarbij de jongens uit hun kamer zullen gaan en naar de zolder zullen verhuizen. Tijd dus voor wat wooninspiratie!

Hoogslapers in de kamers

De jongste in ons gezin heeft de kleinste slaapkamer. Eerst was dit de baby kamer en toen bleef dit zijn kamer. Eind vorig jaar hebben we deze verbouwd. Hij wordt ouder en net als zijn grotere broer had hij een bureau nodig. Naast huis- en leer werk, worden er typ cursussen  gevolgd en hebben ze gewoon hun eigen plek nodig. De kamers werden in een vrolijke kleur geschilderd en er kwam in beide kamers een hoogslaper met groot bureau hier onder. De jongens zijn erg blij met hun kamers en wij tevreden met het resultaat.

Lees ook: Kinderkamer verbouwen- wat komt er allemaal bij kijken

Verbouwen of niet

Toch blijven we in ons achterhoofd houden dat we in huis misschien toch nog eens flink aan het verbouwen zullen gaan. Want zal die kleine slaapkamer niet te klein worden?.Hoe met het als hij een stuk groter is? Onze zolder is een hobbykamer. Deze zouden we kunnen verbouwen tot twee slaapkamers. Momenteel moet ik er niet aan denken dat we gaan verbouwen, tenslotte hebben we naast de slaapkamers, de afgelopen jaren ook de badkamer en keuken vernieuwd. Toch vind ik het wel heel erg leuk om wooninspiratie op te doen en te kijken naar de mogelijkheden van onze zolder.

Als we gaan verbouwen

Mochten de plannen komen, dan gaan we denk ik voor twee dakkapellen om de kamers groter te maken. Deze dakkapellen of andere ramen zouden dan nog geplaatst moeten worden. Aangezien dat echt aan vernieuwing toe is. Voor ideeën hiervoor kijk ik op graag op de site van Velux.nl. Ik kan wegdromen bij alle fotos’s en ideeën van slaapkamers die ik hier tegenkom. Ideaal is dat ze bij deze foto’s meteen neerzetten wat er allemaal bij komt aan extra’s. Tenslotte zal het niet alleen een nieuwe dakkapel moeten worden, maar er komt veel meer bij kijken. Denk aan gordijnen of muggengaas.  Je kan op de site kiezen voor bijvoorbeeld verduisteringsgordijnen en rolgordijnen apart of alles in een,  plissègordijnen of rolluiken. Keuzes zat dus

Wooninspiratie

We zijn dan wel gebonden bij een verbouwing aan de zolder. Het dakkapel of de dakramen kunnen nog verschillen. Hier moeten we echt tegen die tijd een goede keuze in gaan maken. Op de site van Velux.nl doe ik veel ideeën op. De site is fijn om wooninspiratie op te doen. Maar is ook makkelijk in gebruik, aangezien je meteen kan kiezen naar de ruimte die je wilt gaan verbouwen.  Zo klik je meteen naar slaapkamer of als je voorbeelden wilt zien, van een woonkamer, kies je deze optie. Hierdoor hoef je niet alle pagina’s door voor je bij jouw keuze bent.  De foto’ op de site zijn zo inspirerend dat je eigenlijk meteen zou willen beginnen aan een verbouwing.

wooninspiratie

Een extra tip! Op de site vind je hele gave kinderkamer gordijnen voor dakramen en tips om beter te kunnen slapen!

Wil jij nou gaan verbouwen vraag dan de brochure van Velux.nl aan en wie weet doe jij super leuke inspiratie op voor je woning!

Lees ook: Welke soorten kozijnen zijn er en welk past bij mijn huis

foto beeldbank/samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

24 reacties

 1. Wij hebben dakramen, maar ik zou liever dakkapellen hebben op zolder zodat we meer ruimte zouden hebben!

  1. ja een dakkapel maakt het meteen zoveel groter, dat is ideaal

 2. zegt:

  De zolder! Wij wonen in een nieuwbouwwoning en de zolder hebben we nog niets mee gedaan!

  1. leuk project!

 3. Wat een leuke inspiratie. Op dit moment zou ik even niks verbouwen, we zijn net klaar met het hele huis, haha!

  1. haha nee dat snap ik helemaal, genoeg is genoeg!

 4. zegt:

  Wij gaan een stuk bijzetten aan onze keuken zodat ik er meteen ook een wasplaats bij heb

  1. dat is heel fijn zeg!

 5. Die grote ramen zijn echt heel mooi! Helaas hebben wij geen zolder, dus zou dat niet lukken haha. Bij ons in huis is de woonkamer aan de beurt. Er komt een nieuwe bank en later ook nog een keer een andere vloer!

  1. Oh maar dat zijn ook hele leuke dingen, en een nieuwe bank maakt de kamer meteen anders

 6. Wat een heerlijk artikel om te lezen. Zelf heb ik een kleiner dakraam maar ik slaap ook op de zolder dus een beetje inspiratie is altijd goed.

  1. dank je wel 🙂

 7. zegt:

  Handige tip! Bij mij is het vooral de zolder en de woonkamer die wel een deftige makeover kunnen gebruiken.

  1. wie weet doe je wat inspiratie op 🙂

 8. Nee dan zou het een kamer moeten worden, hier denk ik aan twee maar of dat zou passen is de vraag.

 9. Nee daar heb je helemaal gelijk in!

 10. zegt:

  Goeie tip! Bij ons kan eigenlijk het hele huis wel een opknapbeurt gebruiken haha! maar het liefst schilder ik de woonkamer eens helemaal over en pak ik de bijkeuken aan.

 11. zegt:

  ahh van woon inspiratie houd ik echt, mijn fave website is pinterest en het liefst wil k het allemaal

 12. zegt:

  Verbouwen klinkt altijd als een hele klus! Maar als ik die dakramen zo zie op zolder dan word ik wel heel enthousiast 😉

 13. Ons hele huis kan wel een opknapbeurt gebruiken, maar investeren doen we pas weer in het nieuwe huis.

  1. en gelijk dat je hebt!

 14. Ik haalde vroeger heel vaak interieurboeken uit de bibliotheek. Daar raakte ik altijd erg door geïnspireerd!

 15. zegt:

  Ik zou het dak van de zolder wel willen volzetten met mooie dakramen. Al is het maar voor de mooie lichtinval. Vooralsnog hebben we aan elke kant maar een (Velux) dakraam. Al zijn ze wel aan vervanging toe.

 16. Leak stuk. Verbouwen is altijd een heel ding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept