keuken keuken apparatuur must have
Interieur Lifestyle

Welk keuken apparatuur is een must have in de keuken

Aangezien ik totaal geen keukenprinses ben, heb ik wel het een en ander nodig in huis om wat goeds op tafel te zetten. Zo heb ik me de laatste jaren getrakteerd op verschillende keuken apparatuur die, voor mij echt een must have in de keuken zijn. Niet dat ik zonder niet zou kunnen koken, maar deze keuken apparaten maken het mij wel een stuk makkelijker.

Nieuwe keuken

Een paar jaar geleden was het tijd voor een nieuwe keuken in huis. We woonden ondertussen tien jaar in dit huis en de keuken was iets gedateerd. Alles werd gewoon oud en was slecht schoon te houden. We wilde niet alleen een nieuwe keuken, we wilde een hele nieuwe indeling van de keuken. De bar ging er uit, het gasfornuis en koelkast kwam op een andere plek. De hele huiskamer kwam er eigenijk anders uit te zien.

Zes weken in de puinhoop

Omdat we alles zelf sloopten zaten we zes weken in de puinhoop, maar binnen een dag stond er vervolgens een hele nieuw keuken. Elke dag ben ik nog blij dat we dit gedaan hebben. We kozen trouwens wel meteen voor een keuken geheel tot onze smaak dus met een Amerikaanse koelkast, Borreti fornuis en grote hetelucht oven.

Keuken apparatuur

Maar met de nieuwe keuken moest daar ook nieuw keuken apparatuur komen.  Er kwam een super de luxe koffiemachine, maar ik wilde meer. Ik bakte steeds vaker zelf brood en pizza en vond het kneden erg lastig en pijnlijk voor mijn handen. Ik wilde graag een keukenmachine. Eerlijk gezegd schrok ik van de grote keuze die hier in was. Wat moest ik kiezen. Er waren zoveel mogelijkheden. Uiteindelijk besloot ik toen ook maar meteen voor een goede keukenmachine van Kenwood te gaan. Dit was achteraf een prima keuze, aangezien ik hier al vele jaren plezier van heb.

keuken keuken apparatuur must have

Melkopschuimer

We hebben dan wel een super de luxe koffie machine, een beetje goed melk opschuimen doet hij niet meer. ‘ s Avonds lusten we graag een kopje cappuccino, maar de laatste tijd sloeg dit nergens meer op met de opgeklopte melk. De man verraste me onlangs met een melkopschuimer en deze is perfect. Elke avond hebben we nu een heerlijke kop cappuccino. Tip: gebruik wel volle melk want dit schuimt het beste.

keuken keuken apparatuur must have

 Meer must have

Heb ik nu nog meer in mijn keuken staan wat er voor zorgt dat ik lekkere gerechten op tafel kan zetten en lekkere thee kan schenken? Ja! We hebben onlangs een nieuw messenset gekocht, waar ik na een incidentje maar niet meer aan kom en een waterkoker met drie standen. Dit is ideaal voor groene thee en Matcha thee

Welk keuken apparatuur is een must have in huis #keuken #koken

Heb jij nog aanvullingen aan keukenapparatuur wat jij veel gebruikt?

foto’s lodiblogt

28 thoughts on “Welk keuken apparatuur is een must have in de keuken”

  1. Een melkopschuimer hoeft hier niet 🙂

    Ik heb twee ovens en dat is echt gemakkelijk. Bij onze nieuwe keuken zat een oven bij maar mijn oude had ik nog maar een jaar dus die wou ik niet weg doen. Daarnaast: mijn Nespresso machine, een goede mixer, een paar zeven, genoeg potten en pannen, een vaatwasmachine, een grote ijskast en een degelijk diepvries en tot slot: goede keukenmessen

  2. In Nederland kan ik niet zonder mijn eierkoker. Wat raar is, want op Curaçao gebruik ik gewoon een pan 😉
    Ik wil heel graag een slowcooker voor stoofpotten en soepen, maar ik weet niet of dat echt handig is, want ik heb het nog nooit geprobeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *