Waarom kiezen voor plisségordijnen voor de ramen

Waarom kiezen voor plisségordijnen voor de ramen

Wat heb jij voor de ramen hangen? Gordijnen, lamellen, misschien nog wel helemaal niets of wil je juist eens heel wat anders. Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor plisségordijnen voor de ramen. Benieuwd welke dat zijn? In dit artikel zet ik alles op een rij!

Plisségordijenen voor de ramen

Het is niet vreemd dat veel mensen kiezen voor plisségordijnen voor de ramen. Door de geplooide stof hebben de gordijnen een elegante uitstraling, en toch blijven het rolgordijnen die strak in of op het raam worden geplaatst. Er zijn vele redenen om te kiezen voor een plisségordijn. En deze voordelen komen vandaag in dit artikel aan bod, dus ben jij nog op zoek naar gordijnen voor de ramen in jouw woning, dan kan dit artikel je helpen in het maken van een keuze.

De ideale zonwering

Met gordijnen wil je de nodige privacy creëren. Als je gaat voor stof, maar wel een strakke raambedekking wil, dan zijn er twee oplossingen. Een rolgordijn dat strak tegen het raam loopt en bij niet gebruik opgerold wordt. Een andere vorm is een gevouwen, geplooide stof die als een harmonica opgevouwen wordt. De stof is verkrijgbaar in een transparante of verduisterende stof waardoor het ook uitermate geschikt is als zonwering.

Top-down of top-down bottom up?

De bediening van plisségordijnen kan op twee manieren. Handmatig met een koord of handgreep of elektrisch. De meest eenvoudige systematiek is de top-down bediening. Het gordijn kan uitsluitend van boven naar beneden bewegen, net als een normaal rolgordijn. De meeste mensen kiezen echter voor een top-down bottom up systeem. Omdat je het gordijn aan twee kanten kunt bedienen, kan het gordijn in het midden van het raam worden geplaatst. Als het gordijn op ooghoogte wordt geplaatst, wordt er voldoende privacy geboden. Men kan van buiten af niet makkelijk door de ramen kijken.

Kies voor op maat gemaakte plisségordijnen

Het grote voordeel van het gordijn is de flexibiliteit. Met het gordijn kun je op verschillende manieren het raam bedekken. Het is mogelijk omdat het gordijn aan de boven- en onderkant te bedienen is. Het meest comfortabel is dan de bediening met handgrepen. Bij de plaatsing is het van belang dat het gordijn precies past. Het is dan ook aan te raden om voor maatwerk te kiezen in plaats van standaard maten, waarbij je zelf het gordijn moet inkorten. Ofschoon op maat gemaakt plisségordijnen duurder zijn, ben je wel verzekerd van een perfect passende raambekleding voor jouw ramen.

Een isolerende werking

Afhankelijk van de stofkeuze heeft het gordijn een uitstekende isolerende werking. In de zomer werkt het als binnenzonwering en in de winter houdt het de warmte in de woning. Kies je voor Duette gordijnen, dan is het isolerende effect groter. Duette gordijnen hebben twee lagen stof in plaats van één laag. Door de dubbele stof ontstaat er een soort luchtruimte wat zorgt voor een goede isolatie.

Een mooie raamdecoratie

Wat je ook kiest voor je ramen, er zijn goede redenen om voor plisségordijnen te kiezen. Plissé-gordijnen is een mooie raamdecoratie die weinig oppervlak in beslag neemt. In gesloten toestand zijn de plissés volledig uitgevouwen en bedekken ze het hele raam. Zeker het overwegen waard, mocht je op zoek zijn naar iets nieuws voor de ramen.

Lees ook: Hoe kan je nu makkelijk je gordijnen reinigen.

Lees ook: Nieuwe raamdecoratie in de woon en slaapkamer.

foto gratis afbeelding van ErikaWittlieb via Pixabay/ samenwerkingOver de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept