Variabele rente- heb jij de afgelopen jaren te veel betaald

Ervaringen en betrouwbaarheid Claimclub Qollect, heb jij te veel variabele rente betaald?

Wist jij dat wanneer je een lening, schuld of hypotheek hebt of hebt gehad de afgelopen 30 jaar, je te veel variabele rente kan hebben betaald? Dit gaat dan om ongeveer een paar duizend euro per jaar te veel. Hoe zit dit nu precies en hoe kan Qollect jou helpen? Je leest het hier.

Gekte op de huizenmarkt

Momenteel is het gekte op de huizenmarkt. Huizen gaan voor ontzettend veel geld weg. Met bedragen waar je voorheen echt niet over na zou hebben gedacht. En toch gebeurd het. Dat betekent ook dat zoveel meer mensen een hogere hypotheek hebben momenteel. Een hypotheek regel je bij de bank, maar ook wanneer je bijvoorbeeld een lening wil voor een auto of een verbouwing aan je huis, ga jij voor geldzaken naar een bank. En omdat je hier je geldzaken onderbrengt, vertrouw je ook op hun expertise, maar nu blijkt dat de kans er is dat je te veel aan variabele rente hebt betaald.

Lees ook: Jouw eerste huis kopen, hou hier rekening mee.

Te veel variabele rente betaald

Heb jij een lening, schuld of hypotheek of heb je dit de afgelopen 30 jaar gehad, dan kan het zo zijn dat je te veel rente betaald hebt en dan kan het gaan om een paar duizend euro per jaar te veel. Hoe kan dit nu? Banken hebben op de leningen/schulden een hogere rente berekend dan ze mochten. Een variabele rente mogen ze verhogen als ‘de markrente’ stijgt. Dat hebben ze gedaan. Maar de variabele rente behoren ze te verlagen als ‘de marktrente’ daalt. En dát hebben de banken in heel veel gevallen niét gedaan. Ze hebben dus gewoon in strijd met de wet en je contract te veel rente in rekening gebracht, zonder dat je dat in de gaten had.

Lees ook: Hoe wordt de waarde van jouw goudbaar bepaald?

Leningen en betaalrekeningen

De voorwaarde is dat de rente die je betaalde niet vast was maar ‘variabel’. Bij persoonlijke leningen en betaalrekeningen is het bijna standaard dat de rente die je betaalde niet vast maar variabel was. Dit telde ook voor heel veel andere leningen Hierbij gaat het om een serieus bedrag. Waarbij banken hebben geprofiteerd van de onwetendheid van de mensen. Tenslotte wil jij de bank waar jij jouw bankzaken hebt lopen vertrouwen.

Meld je aan bij Qollect

Het bedrag dat je te veel kan hebben betaald kan al snel oplopen naar een paar duizend euro per persoon. Er zijn inmiddels ook schades bekend van enkele tienduizenden euro’s. Zeker de moeite waard dus om te kijken of dit ook voor jou het geval is. En hier komt Claimclub Qollect om de hoek kijken. Qollect is een nieuwe jonge onderneming die de banken gaat chasen. Dit initiatief is opgezet door verschillende experts die zich al eerder hebben ingezet voor het terughalen van onterecht betaalde bedragen. Deze zaken liepen onder andere tegen Fortis, Airbnb en A.S.R.. Zij gaan deze schade voor je ophalen. Daarvoor is nodig dat je je aansluit, dit kan specifieke voor een bank, bijvoorbeeld voor rentevergoeding Rabobank maar telt voor vrijwel alle banken en kredietverschaffers in Nederland. Jouw bank zit er ongetwijfeld ook bij! Laat je gegevens achter op de site, hier vind je alle informatie en zij houden je op de hoogte. Aanmelding is vrijblijvend en gratis! Op de site lees ook de ervaringen van anderen met Qollect en de betrouwbaarheid.

Het kan nooit kwaad

Of je te veel variabele rente betaald hebt, kan je niet zo maar weten, daarom is het goed om hier eens naar te kijken. Dus heb jij een hypotheek, lening of schuld, neem zeker even de tijd om je hier in te verdiepen. En wie weet kunnen ze bij Qollect ook jou helpen.

Lees ook: Datalek en persoonsgegevens op straat- wat nu?

Lees ook: Een loterij, waarom laten we ons gek maken om mee te doen?

foto gratis afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay/ samenwerking/ informatie Qollect

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept