Op welke plek in huis hang je een dromenvanger op

Op welke plek in huis hang je een dromenvanger op?

Je hebt een mooie dromenvanger gekocht of gemaakt en wil nu kijken waar je deze op kan hangen. Je denkt al snel in de slaapkamer, maar het is ook een heel mooi accessoire die je prima in de woonkamer ophangen kan. In dit artikel neem ik je mee op avontuur naar de oorsprong van de dromenvanger, laat ik je zien op welke plekken huis je deze op kan hangen en zo een spirituele touch aan jouw huis kan geven.

Wat is een dromenvanger

Een dromenvanger of dreamcatcher komt van de Ojibweg, een indianenvolk uit Noord-Amerika. Het bestaat uit een ring met daarin een web.met kraaltjes of steentjes. In het web hangen veren onder de ring. Het ophangen heeft niet alleen een prachtige decoratieve functie, maar dromenvangers worden ook vaak geassocieerd met spirituele en symbolische betekenissen.

Waar hang je hem op

Als je overweegt een dromenvanger in huis op te hangen, vraag je je misschien af waar de beste plek is om deze betoverende kunstwerken te plaatsen.

In de slaapkamer, boven het bed

Het meest traditionele is om een dromenvanger boven het bed te hangen, dit geeft tenslotte een beschermde sfeer in de slaapkamer. Want volgens de inheemse tradities waar dromenvangers hun oorsprong hebben, filtert de dromenvanger dromen en vangt deze positieve energie op. Het idee is dat de goede dromen door het web gaan, terwijl de negatieve dromen worden gevangen en vernietigd bij het eerste daglicht.

Bij het raam

Zowel in de slaapkamer als in de woonkamer kan je een dromenvanger hangen bij het raam. Een dreamcatcher voor het raam kan een verbinding creëren met de natuurlijke elementen buiten. De beweging van de dromenvanger in de wind kan symbolisch zijn voor het vangen en loslaten van energieën en het kan een rustgevend schouwspel bieden, het kan ook esthetische touch toevoegen aan de kamer.

Geef positieve energie aan ruimtes in huis

Misschien heb jij wel een ruimte in huis waar je mediteert, aan yoga doet, of kan ontspannen. Door hier de dromenvanger op te hangen geef je een extra vleugje spiritualiteit aan deze ruimte. Ze worden tenslotte vaak geassocieerd met de zoektocht naar positieve energie en evenwicht, waardoor ze ideaal zijn voor deze ruimtes.

Een dromenvanger in de kinderkamer

Dromenvangers zijn ontzettend leuke kraamcadeaus, ze worden vaak gebruikt in kinderkamers. Niet alleen is het decoratief. Een dromenvanger in de kinderkamer kan kinderen een gevoel van bescherming geven.

Of hang hem in de gang

Een dromenvanger bij de ingang van je huis ophangen kan een warm welkom creëren. Het wordt gezien als een symbool van positieve energie, en het kan fungeren als een beschermende barrière tegen negatieve invloeden.

In de woonkamer

Heb jij nog een lege wand in de woonkamer, dan kun je ook heel goed een dromenvanger hier ophangen. Tenslotte ziet een dromenvanger er hartstikke mooi uit en past dus prima in bijvoorbeeld een bohemian interieur.

Waar koop je ze

Ben je net als ik dol op (Ibiza) markten, dan vind je hier zeker jouw dromenvanger, maar ook online bij bol koop je ze. Natuurlijk kan je er ook heel goed zelf een maken. Bijvoorbeeld met een DIY dreamcatcher kit.

dreamcatcherm een accessoire in de woonkamer

dreamcatcher gekocht op de markt, hang in de woonkamer

Een accessoire met betekenis

Het ophangen van een dromenvanger in jouw woonkamer, slaapkamer of kinderkamer is meer dan alleen het toevoegen van een decoratief element. Het is een keuze die verbonden is met symboliek, spiritualiteit en positieve energie. Overweeg de betekenis achter deze accessoire voor in huis en kies een locatie die samenkomt met jouw persoonlijke intenties en stijl.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt/ gratis afbeelding van Anke Sundermeier via Pixabay


Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept