Wat zijn de mooiste wandelroutes van Nederland- 7 tips

Wat zijn de mooiste wandelingen van Nederland

Wandel je graag en zou je nu eigenlijk weleens de mooiste wandelroutes van Nederland willen wandelen? De mooiste wandelroutes, het is natuurlijk heel persoonlijk, want wat de één mooi vindt, vindt de ander misschien niks, maar in het algemeen gesproken kunnen onderstaande wandelingen bij iedereen die van wandelen houdt eigenlijk wel goedkeuring krijgen.

Waar wil je naar toe

Nederland heeft talloze mooie wandelroutes die je door diverse landschappen leiden, variërend van bossen en duinen tot schilderachtige dorpjes en historische steden. Je vindt prachtige wandelingen via wandelapps ( bijvoorbeeld die van Wandelnetwerk Noord-Holland).

De mooiste wandelroutes van Nederland

Of je nu een lange afstandswandeling wil maken, meerdere dagen wil lopen of gewoon een stukje bossen of duinen mee wil pakken, voor iedereen is er wel een wandelpad te vinden.

Het Pieterpad

Misschien meteen wel de bekendste lange afstandswandeling van Nederland, het Pieterpad. De route begint in Pieterburen in het noorden en loopt naar de Sint-Pietersberg in het zuiden. Veel mensen wandelen deze langste wandelroute van Nederland in etappes, maar je kan natuurlijk ook gewoon een stukje hieruit pakken. Was het eindpunt de Sint-Pietersberg (of het beginpunt, wanneer je de wandeling andersom loopt) altijd een beetje een tegenvaller, omdat er zo weinig sfeer was,, is dit tegenwoordig anders. Het vernieuwde eindpunt heeft een foto frame met selfie punt. Jouw bewijs dat je gelopen hebt.

De Schoorlse duinen

Een plek waar ik zelf meerdere keren gewandeld heb is de Schoorlse duinen in Noord-Holland. Hier vind je de hoogste duinen van Nederland en tijdens de wandelingen kom je in de duinen, maar ook in de bossen en op het strand. Goede schoenen zijn dus aan te raden. De Duinheidewandeling van 11 km is misschien wel het meest populair en (uit eigen ervaringen) erg leuk om te doen

De Utrechtse heuvelrug

De Utrechtse heuvelrug in de provincie Utrecht kan je prachtig wandelen. Het heeft een gevarieerd aanbod qua wandelroutes. Een van de wandelingen is de NS-wandelroute Utrechtse Heuvelrug waarbij je kan kiezen uit 8 of 15 kilometer wandelen. Op de Utrechtse heuvelrug kan je sowieso goed kiezen welke afstand je wil lopen.

De Veluwezoom

Wandelen door Nationaal Park Veluwezoom betekent prachtige heidevelden, heuvels en vele bossen. Bij de Postbank heb je een panoramisch uitzicht. Natuurmonumenten heeft hier een wandeling van 5 kilometer. Hou de tijd van het jaar in de gaten, wat betreft de heidevelden, want wanneer deze in bloei staan is het prachtig.

Het Naardermeer

Het Naardermeer is het oudste natuurmonument van Nederland. Hier wandel je langs moerassen, rietvelden en open water, vandaar dat het hier veel vogels en andere dieren kan zien. Leuk om met kinderen te wandelen. Neem een verrekijker mee en laat ze zoeken.

Vogels spotten

Ben je sowieso een vogelspotter? Dan neem je natuurlijk altijd een verrekijker mee wanneer je op pad gaat. De AX Visio van SWAROVSKI OPTIK is dan misschien wel de verrekijker voor jou, De AX Visio is de eerste AI-ondersteunde verrekijker ter wereld en vormt een perfecte symbiose van hoogwaardige analoge precisie optiek en digitale intelligentie. Het identificeren van vogels en andere dieren was nog nooit zo makkelijk.

Verrekijker AX Viosio SWAROVSKI OPTIEK

beeldbank Buro Six, AX Visio SWAROVSKI OPTIK

Wandelen in Zuid-Limburg

Een weekendje Zuid-Limburg voelt als vakantie. De heuvelachtige omgeving rondom Valkenburg en de heuvels bij Gulpen zijn ontzettend mooi en hoevaak je hier ook komt, er zijn zoveel wandelingen, dat je elke keer iets niets ontdekt. Huur een Vakantiehuizen Limburg en maak van hieruit de mooiste wandelingen door de bossen en over de weilanden, doe goede schoenen aan en vergis je niet in het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg. .

De Amsterdamse waterleidingduinen

Maar ook ten zuidwesten van Amsterdam vind je mooie wandelpaden. De Amsterdamse waterleidingduinen leiden je door duinen en langs waterpartijen. Op de site van awd.waternet.nl, vind je 24 wandelroutes door de Amsterdamse waterleidingduinen. van gemiddeld zo een 7 kilometer.

Wandelen is goed voor je, nog niet overtuigd. Hier lees je 8 redenen om te gaan wandelen.

Maak er een leuke dag van

Voordat je op pad gaat, is het altijd goed om de actuele informatie over de mooiste wandelroutes van Nederland te raadplegen, aangezien paden en omstandigheden kunnen veranderen. Download de app van verschillende wandelnetwerken en zoek routes van langeafstandspaden in Nederland die je kunt verkennen. Houdt ook rekening met de seizoenen, zo zijn de heidevelden half juli tot half september vaak op hun mooist. Zorg dat je genoeg eten en drinken mee neemt of kijk van tevoren waar je gezellig kan lunchen. Draag goede schoenen en ga op pad.

handtekening Lodi blogger en copywriter

Foto lodiblogt Schoorl Noord-Holland

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept