Zuid-Limburg met kinderen, wandelen en grotten bezoeken

Weekendje Zuid-Limburg met kinderen

Af en toe een weekendje weg, even een andere omgeving, wat anders zien en doen. Soms ben je hier echt aan toe. Zo ook wij. Dus gingen we met de kinderen een paar dagen weg en wel naar Zuid-Limburg, hier kan je winkelen, wandelen en lekker eten, wat wil je nog meer?.

Winkelen in Maastricht

Zuid-Limburg, Maastricht, is twee uur rijden voor ons en eigenlijk gaan we daarom niet snel hier naar toe, jammer, want ik vind de stad Maastricht ontzettend leuk om te bezoeken. Alleen al wandelen door de stad met zijn historische panden en vele winkels is leuk. Je hebt natuurlijk het Vrijthof, maar ook de vestingwerken en je vanhier super goed winkelen. Hoewel ik er weinig kom, geniet ik elke keer weer van deze stad.

Weekendje hotel

We verbleven tijdens ons weekendje weg in Zuid-Limburg in Houthem in Fletcher Hotel De Geulvallei. Houthem is een kilometer of drie van Valkenburg. De volle dag die we in Zuid-Limburg hadden besloten we een wandeling te maken. In het hotel lagen verschillende wandelingen klaar, deze kon je meenemen. Wij wandelen tegenwoordig veel met de Wandelnetwerkapp Noord-Holland, toch nu weer eens met de wandeling op papier, was ook ontzettend leuk.

De wandeling was 14 kilometer lang en bracht ons langs Berg en Terblijt, de geul en grotten. We wandelende door bossen, in dorpjes, langs de maisvelden en weilanden. het was erg wisselend en de wandeling was zo leuk, dat we het fluitend liepen. Na even bij te zijn gekomen in het hotel, reden we met de auto door het prachtige Zuid-Limburg, bezochten de Amerikaanse begraafplaats Margraten en besloten even een drankje te doen in Valkenburg, waar we de dag erna naar terug gingen.

Door de bossen en over de weilanden, wat een gevarieerd pad
Amerikaanse begraafplaats Margarten
Weekendje weg betekent ook stadjes bezoeken en op terrassen zitten.

Kasteel ruïne en fluweelengrot

Want zeg je Valkenburg, dan zeg je de grotten. De grotten waar in de kerstperiode altijd de kerstmarkten zijn. De grotten waar zoveel verhalen aan vast zitten. Wij besloten naar de fluweelengrot te gaan. De Fluweelengrot is één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Hier kregen we een rondleiding van 50 minuten. Waarna we via de vluchtgangen van de Fluweelengrot bij de Kasteelruïne kwamen. Hier ga je helemaal terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Je kan door de ridderzaal wandelen, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht. 

Lees ook: Waar vind je de leukste kerstmarkten van Nederland.

met de kinderen naar de fluwelen grot en kasteel in Valkenburg
Na de rondleiding kom je uit bij de ruïne

Op pad met de kinderen

Wanneer we een weekendje weg gaan, dan zorgen we er natuurlijk voor dat zowel de kinderen als wij het naar onze zin hebben. Nu is Zuid-Limburg perfect voor een bezoek met kinderen. Je kan de wandeling net zo lang maken als je wil en ben emoe, rust dan even uit op een van de velen terrassen die ze hier rijk zijn.

Iets verder rijden, maar ook heel leuk om te wandelen is in de Ardennen.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept