Kerstmarkten in Nederland- Waar zijn de markten dit jaar

De leukste kerstmarkten in Nederland met een duidelijk overzicht qua tijd en plaats

Bij kerstmarkten denk ik zelf vaak aan Duitsland, maar ook in Nederland heb je natuurlijk ontzettend veel kerstmarkten. Om een overzicht hiervan te krijgen, heb ik een aantal kerstmarkten in Nederland op een rij gezet. De rij is vast niet volledig, dus vul gerust aan in een reactie.

Kerstmarkten in Nederland

Een kerstmarkt (Duits: Weihnachtsmarkt) is een markt die, eenmalig of vaak wel enkele weken lang, voor Kerstmis wordt gehouden. Dit is vooral een gebruik op pleinen in (grote) steden als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Op een kerstmarkt, die dikwijls in de open lucht wordt gehouden, staan diverse kraampjes, soms in de vorm van een klein huisje, met kerstartikelen zoals kerstballen en kaarsen, maar ook eten en drinken, zoals glühwein. Zijn er dan geen kerstmarkten in Nederland? Jawel hoor die zijn er zeker. Ik zet een aantal willekeurig op een rij.

Lees ook: 6 bijzondere kerstmarkten in Europa.

Country & Christmas Fair Haarzuilens

De Country & Christmas Fair is bij Kasteel de Haar te bezoeken van dinsdag 23 t/m zondag 28 november (betaald evenement). Deze sprookjesachtige Country & Christmas Fair is een zeer gevarieerde Kerstfair vol fabelachtige kerst sferen. Er zijn vele unieke stands te bezoeken. Met onder andere leuke kerstsnuisterijen, delicatessen, prachtige woonaccessoires, antiek en kunst, mode- en cosmeticaproducten. Ook zijn er velen stands met eten en drinken.

Kasteel de Haar, Kasteellaan 1,3455 RR Haarzuilens

Kerstmarkt WinterDroom in de Orchideeën Hoeve

De Orchideeën Hoeve verandert van 1 t/m 31 december 2021 in een magische winterwereld (betaald evenement). Dwaal bij de Orchideeën Hoeve langs de verschillende droomwerelden van planten, bloemen en dieren. Wandel tussen kerstdecors en lichtjes. Maar je kan ook komen kerstshoppen en genieten tijdens kaarsjesavond.

De Orchideeën Hoeve, Oosterringweg 34, 8315 PV Luttelgeest

Kerstmarkt Gemeentegrot Valkenburg

De Kerstmarkt in de Gemeentegrot in Valkenburg is van 12 november t/m 30 december 2021 (betaald evemenent). Dit is misschien wel de bekendste kerstmarkt van Nederland en dat is ook niet vreemd want in de winterperiode wordt Valkenburg aan de Geul omgetoverd tot dé Kerststad van Nederland. Overal beleef je Kerst. Waaronder dus ook de kerstmarkt in de gemeentegrot. Naast hapjes en drankjes vind je hier in deze prachtige setting mooie kerst- en cadeauartikelen.

Cauberg 4, 6301 BT, Valkenburg a/d Geul

Castle Christmas Fair Velzen-zuid

De Castle Christmas Fair vindt plaats op van 18 tot en met 21 november 2021 (betaald evenement). Dit is de kerst- & lifestyle fair van Noord-Holland en vind plaats bij de historische Buitenplaats Beeckestijn. Je vind hier alles aan kerst- en lifestyle producten, de laatste trends op het gebied van wintermode, optredens en culinaire verwennerijen.

Buitenplaats Beeckestijn, Rijksweg 134, 1981 LD Velsen-Zuid

Kerstmarkt Vesting Bourtange

De Kerstmarkt in Vesting Bourtange vind plaats op op zaterdag 4, 11 ,18 en zondag 5, 12 en 19 december (betaald evenement). Tijdens deze kerstmarkt zal de vesting verlicht zijn, de bruggen en toegangswegen vol hangen met versieringen en op de vestingwallen staan tientallen verlichte kerstbomen. Er zullen 100 kramen verspreid over de diverse pleinen zijn met uiteenlopende kerstassortiment. Kerstliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het geheel wordt opgeluisterd door diverse koren en artiesten en bij de invallende duisternis neemt de sfeer alleen maar toe. Uiteraard ontbreken Natuurlijk is er ook Glühwein en warme chocolademelk.

W. Lodewijkstraat 33, 9545 PA, Bourtange

Royal Christmas Fair Den Haag

De Royal Christmas Fair Den Haag vind plaats van 9 tot en met 22 December 2021 (gratis toegang). Deze kerstmarkt vind je in het jistorsichs centrum van Den haag aan het Lange Voorhout. Laat je betoveren door de vele kersthuisjes, duizenden led-lichtjes, sfeervolle vuurtjes en gluhwein.

Lange Voorhout Den Haag, dagelijks geopend van 12 tot 21 uur

Kerstmarkt Haarlem

Op 11 en 12 december 2021 vind de kerstmarkt in Haarlem plaats (gratis toegang). Een kerstmarkt met live optredens en kerstkraampjes. De Kerstmarkt is middenin het centrum van Haarlem

Dit artikel is geschreven toen de Corona maatregelen anders waren dan momenteel het geval is. Kijk goed op de site van de betreffende kerstmarkt of de markt doorgaat en onder welke omstandigheden.

Alvast in de sfeer komen van de decembermaand

Natuurlijk zullen er nog veel meer kerstmarkten zijn, ik zal het ook zeker in de gaten houden en eventueel aanpassen mochten er veranderingen komen. Heb jij nou nog leuke tips, laat ze zeker achter in een reactie en ik zal ze erbij plaatsen.

Lees ook: Kerstmarkt in Düsseldorf.

foto gratis afbeelding van Gerhard G. via Pixabay/ affiliate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept