Kerstmarkt Düsseldorf: Ontdek de kerstsfeer in Duitsland

Kerstmarkt Düsseldorf: 18 november tot 30 december 2021

Met acht kerstmarkten beleef je dit jaar in Düsseldorf een echte kerstsfeer. Want na een jaar overgeslagen in verband met Covid treft Düsseldorf momenteel alle voorbereidingen voor de heropening van kerstmarkten. Net even anders, maar net zo leuk!

Kerst belevenis in Düsseldorf

Dit jaar zal de kerstmarkt in Düsseldorf uitgebreider zijn dan andere jaren en wel met acht kerstmarkten. Dit om het publiek beter te spreiden. Nu zullen er op iedere kerstmarkt iets minder hutten en kraampjes staan dan de vorige jaren. Ook zal de onderlinge afstand tussen de hutten worden vergroot. Verder kan je natuurlijk een kerstbelevenis ervaren als altijd!

Kerstmarkten vol ervaringen

De kerstmarkt in Düsseldorf zal ook dit jaar weer vol staan met sprookjesachtige decors. Honderden kraampjes, feeërieke verlichting, een schaatsbaan, reuzenrad en natuurlijk is er volop glühwein. De acht kerstmarkten hebben ieder hun eigen sfeer en karakter en zijn allen op loopafstand van elkaar te bereiken.

De acht kerstmarkten

Waar in Düsseldorf vind je nu deze kerstmarkten? Je vind de Altstad Markt in de Marktstrasse en Flinger Strasse. De Handwerker Markt vind je voor het stadhuis en de Schadow Markt in de Schadowstrasse. De Kö-Bogen-Markt verhuist dit jaar naar de Gustaf-Gründgens-Platz. En de met sterren verlichte Sternchen Markt vind je op de binnenplaats van de Wilhelm Marx Huis. De Engelchen Markt, herkenbaar aan de vele goudkleurige afbeeldingen van engelen boven de kraampjes vind je op de Heinrich-Heine-Platz. De Märchen Markt -met zo’n 15.000 Led lampen wordt dit terecht Sprookjesmarkt genoemd- bevindt zich aan de Schadowplatz. Ook zal er voor het eerst een kerstmarkt op de beroemde winkelstraat Köningsallee zijn: de Kö-Lichter-Markt. Alle informatie plus een kaart waar de locaties van de markten vind je hier.

Met de trein naar Duitsland

Het toerismebureau in Düsseldorf roept bezoekers uit Nederland op om zoveel mogelijk met de trein te komen. Vanaf de Hauptbahnhof loop je zo het centrum in. Voor een bezoek aan de markten – afhankelijk van mogelijke latere wijzigingen door Corona maatregelingen – dient men in het bezit te zijn van een Covid QR code, herstel- of negatief testbewijs. Incidenteel worden er controles uitgevoerd. 

Lees ook: Op vakantie in Corona tijd, hier kan je op letten.

Openingstijden markten

De kerstmarkten in Düsseldorf is van 18 november tot 30 december 2021 dagelijks geopend (met uitzondering van 21 november en 25 december). De kerstmarkten zijn te bezoeken van 11.00 tot 20.00 uur en op vrijdagavond en zaterdagavond tot 21.00 uur. Voor de kinderen is het ook hartstikke leuk om mee te gaan naar de kerstmarkt. Zo is er een schaatsbaan te vinden op Corneliusplatz en een reuzenrad met verwarmde cabines op de Burgplatz.

Nederlandstalige rondleiding met gids

Speciaal voor bezoekers uit Nederland en België organiseert de VVV Nederlandstalige rondleidingen langs de kerstmarkten. De prijs voor een 2 uur durende rondleiding is 17 euro per persoon. Hierbij inclusief een beker glühwein of hete chocolademelk en een kerstkoek. Data zijn 20 en 27 november en 4, 11 en 18 december.

Cultuur opsnuiven

Mocht je naast het kerstgevoel nog meer cultuur op willen snuiven in Düsseldorf, dat kan. Bezoek een van de 20 musea hier. Zo is in het Kunstpalastmuseum tot 9 januari 2022 de tentoonstelling Captivate! te zien, een fototentoonstelling over mode in de jaren 90, samengesteld door Claudia Schiffer. In ditzelfde museum is ook de elektronische muziektentoonstelling ‘Electro. Van Kraftwerk naar Techno’ van 9 december 2021 tot 15 mei 2022.

Eindelijk weer die kerstsfeer

Wat zal het fijn zijn als de kerstmarkten dit jaar allemaal weer kunnen. Nu kan je natuurlijk naar een leuke markt in Nederland, maar als we weer naar het buitenland kunnen dan is het natuurlijk ook heel leuk om de kerstbelevenis te kunnen halen in Duitsland. Wat is jouw favoriete kerstmarkt?

uitgelichte foto handwerker-markt/ beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept