Kerstdecoratie- alternatieven voor een kerstboom

Kerstdecoratie- Dit jaar geen kerstboom, maar wat wel

Stel je wil dit jaar eens geen kerstboom. Toch wil je wel dat stralende van de kerstdagen, het feestelijke en gezellige in huis halen. Hoe doe je dit dan? Welke kerstdecoratie laat jouw huis stralen, zonder dat er een boom gekocht hoeft te worden?

Geen boom maar kerstdecoratie

Zie jij elk jaar weer op tegen het optuigen van de kerstboom? Heb je geen ruimte voor een boom of geen zin om elke keer die naalden op te moeten ruimen? Misschien heb jij net een huisdier, die kerstbomen niks vind of wil je gewoon eens heel wat anders. Dat kan natuurlijk allemaal. Geen kerstboom, maar wel die kerstsfeer in huis brengen met kerstdecoratie! Maar waar kan je dan voor kiezen?

Een ander boom dan anders

Wel een boom, maar niet de naalden of geen kunstboom? Denk dan eens aan een kerstboom van steigerhout. Deze is in ontzettend veel kleur en maten te koop. Ook deze boom kan je versieren met wat je zelf leuk vind. Net als met een kerstboom eigenlijk.

Sfeervolle bloesemboom

Wat ook heel sfeervol staat in huis is een bloesemboom. Geen kerstboom maar wel kerstdecoratie. Vol led-lichtjes en niet trouwens alleen leuk voor de kerstdagen. Deze leuke ‘boompjes’ staan altijd leuk in huis

Kerstdorpjes

Geen boom, maar wel iets vrolijks neer zetten? Kies dan voor een kerstdorp. Deze kan je zo groot maken als je zelf wil. Je kan er een zelf maken (denk aan samen met de kinderen een LEGO kerstdorp) of kant en klaar kopen.

Meer inspiratie vind je op bol

Decoratietakken

Kies voor een mooie vaas en zet hier decoratietakken in. Dit staat altijd leuke en vrolijk, maar met de kerstdagen kan je hier pluimen met lichtjes in doen. Zo heb je misschien geen kerstboom, maar wel die gezelligheid van lampjes in de woonkamer.

Kijk ook eens op Pinterest voor tips

In het boek Smûk, een boek vol recepten, knutselen en handwerken vind je een aantal eenvoudige kerstdecoratie zelfmakers. Maar ook op mijn Pinterest Bord Feestdagen voor eens wat anders dan een boom in huis. Zelf ben ik wel van een kerstboom, maar ook van decoratie. Denk aan beschilderde boomstammetjes die ik ophang. Een schaal vol met kerstballen (die eigenlijk gewoon over zijn), kerstsokken voor de open haard en licht. Overal heb ik kaarsjes aan staan. Staat super leuk en geeft echte kerstsfeer.

Na het lezen van dit artikel op zoek naar kerstdecoratie? Kijk dan eens op Kerstblog voor een prachtige grote kerstboom van Villeroy en Boch

Meer tips: Wat is de perfecte kleur kerstbal voor jouw boom

foto lodiblogt/affiliate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept