Creatief knutselen voor kerst, met duidelijk uitleg

Creatief knutselen voor de kerst, dat was de opdracht die ik kreeg bij de Viking Kerstmis bloggers box. Deze box zat vol knutsel spullen waarmee ik aan de slag kon gaan. Vandaag deel ik mijn DIY ideeën.

De Viking kerstmis box

Wat een prachtige kerstmis box mocht ik ontvangen. Een box waar mijn creatief hart sneller van gaat kloppen. Creatief ben ik meestal in tekenen of haken en breien, maar ook knutselen vind ik heel erg leuk. En helemaal als het voor kerst is. Ik ben dol op deze feestmaand. In de box zat onder anderen:

 • Houten disc * Kerstballen
 • Stempelpakket *Glitter/decoratie
 • Kalligrafiepen *Overtrekpapier
 • Lakzegelkit * hout
 • Touw * perforators
kerst box

Ideeën op doen op Pinterest

Toen ik de box opende wilde ik eigenlijk meteen aan de slag gaan om te knutselen. Ik kreeg allemaal inspiratie, maar besloot eerst een bord aan te maken op Pinterest met allemaal Kerst DIY. Zo kon ik goed nadenken wat ik wilde gaan maken voor kerstmis en kijken of mijn creatief idee überhaupt ook uit te voeren was. Wat heb ik gemaakt en hoe maakte ik dit? Hieronder kan je het allemaal zien en lezen.

Creatief met hout

Voor mijn ‘creatief voor kerst’ begon ik met een kersthanger van hout met hangers. Wat heb ik hier voor gebruikt:

 • takken
 • jutegaren
 • houten disc
 • kerstballen
 • washi tape
 • verf
 • glitters
 • zwarte stift
 • lijm

Hoe maak je deze kersthanger voor kerstmis:

Bind de takken bij elkaar met de jutegaren en laat een lange lus over. Schilder, teken of schrijf op de houten disc een tekening of tekst die je leuk vind en knip een stukje jutegaren af en knoop deze aan de disc en aan de takken.

Pak een kerstbal en plak hier rondom washitape. Op de onder rand doe je lijm en vervolgens de glitters. Is het opgedroogd, haal dan de washitape weg. Voor de andere kerstbal gebruikte ik washitape om te versieren.

Glazen waxinelichtjes houder

Het volgende creatief project was het glazen potje. Hier wilde ik een waxinelichtjes houder van maken. Wat heb ik gebruikt:

 • Een glazen potje
 • overtrek papier
 • lijm
 • schaar
 • juttegaren
 • bedeltjes
 • koekjes vorm van een ster
 • waxinelichtje

Meet de omtrek van het glas op het overtrekpapier en knipte deze op maat. Vervolgens trek je de vorm van het koekjes vorm over op het papier en knipte deze uit. Plak het papier op het glazen potje. Eventueel een of twee bedeltjes aan jutegaren hangen en deze om het potje wikkelen.

knutselen voor kerstmis
leuk voor op tafel

Een creatief Aftelkalender

Je kan een aftelkalender kopen maar je kan hem natuurlijk ook zelf maken. Een aftel kalender is altijd leuk en ik besloot er een te maken met de kleine kaartjes en enveloppen die in de box zaten.

Ik gebruikte:

 • een tak
 • jutegaren
 • kleine enveloppen
 • kaartjes
 • gekleurde fineliners
 • washi tape
 • stickers
 • inhoud

Als eerst versierde ik de enveloppen met washi tape, stickers en pakpapier. Vervolgens schreef ik de kaartjes. Op elk kaartje schreef ik een boodschap, quote of wat anders. Op zaterdags deed ik in de envelop hun zakgeld. Met Sinterklaas een chocolade munt en met de verjaardag confetti. Let wel op, ik vergat dat er nog een gaatje van boven in de kaart en envelop moest. Zo ging ik dus door mijn tekst met de perforator.

advent kalender

Creatief met kerstkaarten

Nu vind ik creatief bezig zijn heel leuk, maar zo een box met ideeën doet me ook wel uit mijn comfort zone komen. Zo ging ik aan de slag met stempels, kon ik een rendier of sneeuwpop perforeren in de kerstkaarten. En schreef deze met mijn prachtige kalligrafeer pen. Wat ik ook zeker voor mijn kerstkaarten ga gebruiken is de lakzegelkit, ik heb het al geprobeerd en het is even zoeken hoeveel lak ik nodig heb, maar het ziet er wel heel erg leuk uit. Het geeft toch iets persoonlijks aan de toch al persoonlijke kerstkaarten die ik dit jaar ga versturen.

Lees ook: Verstuur de leukste kerstkaarten.

zegel

Enthousiast geworden om te gaan knutselen

Deze box die ik kreeg is afkomstig van Viking Direct, een webshop vol kantoorartikelen. Speciaal voor de kerst, stuurden zij blogger boxen naar een groep creatieve bloggers in Nederland, Duitsland, Italië en Oostenrijk! Je kan ons volgen op Instagram met de hashtag #VikingXmasDIY. Hier vind je nog veel meer leuke en creatieve kerst DIY. Zelf zin gekregen om te gaan knutselen, neem dan eens een kijkje bij de hashtag!

foto’s lodiblogt / samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

9 reacties

 1. zegt:

  Heel erg leuk! Als ik post krijg die gesloten is met een lakzegel, wil ik het liefst de envelop bewaren;).

 2. zegt:

  Zo’n aftelkalender staat al even op mijn to do, mssn komt het er nog eens van. En die wax stempel hebben we hier liggen,dus moeten we gewoon eens doen.

 3. zegt:

  het ziet er allemaal heel leuk en gezellig uit 😀 ik freubel met de kerst alleen als ik daar zin in heb en dan ben ik altijd weer blij met het resultaat

 4. Bij ons valt het staaldraad erg in de smaak. De oorbellen zijn niet aan te slepen

 5. Wauw, dat is een goedgevulde doos zeg, waar je heel wat mee kunt maken. Ik krijg het er benauwd van, maar als je van knutselen houdt lijkt me dit superleuk.

 6. zegt:

  Ah wat leuk geworden zeg. Ik neem me er nooit de tijd voor, maar DIY-en is zo leuk!

 7. Anja zegt:

  Wat leuke box zeg. Daar kun je hele leuke dingen mee doen. De lakzegelkit vind ik heel bijzonder, die zou ik ook zo gebruiken, dus niet speciaal voor kerst.

 8. wat een leuke ideeen allemaal zeg! had ik maar meer tijd…. (of misschien gewoon tijd vrij maken 😉 )

 9. Mandy zegt:

  Oh prachtig Lodi! Rond deze tijd is knutselen etc nog veel leuker, die houtjes vind ik ook onwijs mooi gemaakt, vind het nu ook heerlijk om bezig te zijn met kerstkaartjes en mijn bujo is ook helemaal in kerst/ winter thema, love it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept