december maand
Persoonlijk

Zo kom je de december maand door zonder stress

December, de maand van de gezelligheid, het vele eten en toch ook wel de stress. Met Sinterklaas, Kerstmis, oud & nieuw en drie verjaardagen in de familie is de maand december altijd druk. Maar deze keer pak ik het anders aan en zorg dat deze december maand stress vrij verloopt.

Sinterklaas stress

De jongens moeten allebei een surperise maken, voor school. Zodra ze de lootjes binnen hadden, gingen ze hiermee aan de slag. Ze bedachten wat ze wilden maken, haalden inspiratie van mijn Pinterest bord ‘surprises’ en gingen naar de winkel om de cadeaus en knutselspullen te kopen. De opzet is nu gemaakt en aankomend weekend maken ze de surprises af. Zelf was ik ook op tijd met cadeaus kopen dit jaar, dit vind ik heel fijn. Geen stress voor 5 december, door puur een goede planning.

Verjaardag en kerstdiner

Dan hebben we drie verjaardagen in de december maand. Twee van familie en de verjaardag van onze oudste zoon. Op de dag dat de zoon zijn twaalfde verjaardag viert, is ook het kerstdiner op school. Dit betekent dat ik traktaties moet maken, een taart en twee maal iets te eten voor het kerstdiner. Als ik hier nu al aan denk, krijg ik het Spaans benauwd. Om mezelf niet in de stress te werken zorg ik dat ik tegen die tijd alle ingrediënten op tijd in huis heb. Dan zit ik daar alvast goed mee.

De december maand is plezier maand

Omdat ik december een heerlijke maand vind, wil ik van de december maand ook optimaal genieten. Dat kan ik gerust, maar ik ken mezelf, dan moet ik wel wat voorbereiden. Wat ik nu allemaal al heb gedaan of mee bezig ben om de maand rustig te beginnen en misschien heb jij hier ook nog iets aan:

 • Begin november brachten we de jongens een dagje naar opa en oma en gingen wij winkelen in Utrecht. Hier hebben we toen al een aantal cadeaus van het lijstje van de jongens kunnen afhalen.
 • Afgelopen weekend zijn de jongens al druk geweest met surprises voor school. Nu alleen nog een gedicht en dit kan ook van het lijstje.
 • Wat ik via webwinkels wilde bestellen, bestelde ik al ruim op tijd, zodat ik niet in de Black Friday drukte zit.
 • Kerstkaarten liet ik maken bij Kaartje2go. Deze had ik in November al in huis. Dit jaar heb ik gekozen voor een persoonlijk boodschap, er staan foto’s op en onze namen staan er al in geschreven.
 • Elk jaar hebben we een kerst-diner met de schoonfamilie, we maken allemaal een gang. Wij maken dit jaar het dessert en ik heb op Pinterest al een bord aangemaakt met de naam; Kerst Thema en hier verzamel ik ook dessert op. Ik moet zeggen dat ik al een goed idee heb van wat ik wil maken. Zo kan ik van te voren al wat experimenteren.
 • Ik ben ook al druk geweest met kerst knutselen, deze zijn ook al klaar.
 • Ik spaar mijn zegelboekjes van Jumbo op. Dan heb ik tijdens deze dure feestmaanden met boodschappen doen een mazzeltje.
 • En mijn feestjurk heb ik ook al gekocht, afgelopen week bij Vero Moda. Zoek jij nog feestkleding? Hier leuke tips!

Heb jij nog tips om de decembermaand zonde stress door te komen?

foto’s pixabay

Meer artikelen

Nog even snel inspiratie op doen voor 5 december?

19 thoughts on “Zo kom je de december maand door zonder stress”

 1. Ik kom de decembermaand ook door met dezelfde strategie als jij. Ik zorg altijd dat er eigenlijk niets last-minute meer hoeft te gebeuren. Van zo’n dagje als de verjaardag van je zoon, inclusief kerstdiner op school, zou ik trouwens wel de zenuwen krijgen.

 2. deze skip ik ook weer want december is hier alleen maar stress ;)onze bedrijven die met papierwerk afgerond moeten worden en de overlijdens datum van mijn moeder op 24 dec hakt er elk jaar nog in dusss geen stress vrije maand die december

  1. Ik heb deze maand eigenlijk geen stress, kerstkaartjes zijn al gemaakt, de cadeautjes ruim op tijd ingeslagen, paar kilootjes afgevallen alweer voor straks haha! Gewoon lekker genieten

 3. Lijkt me toch best pittig, om ook nog een verjaardag te hebben in december. Hier probeer ik inderdaad ook vooraf zoveel mogelijk in huis te halen en voor te bereiden, zodat je niet last minute nog in de stress schiet. Daarnaast houden we bijvoorbeeld het kerstdiner simpel: alleen maar hapjes dat de kinderen superlekker vinden (kip, patat, snoeptomaatjes en gevulde eieren – zoiets) en waarbij ze kunnen helpen met de voorbereiding. Het enige dat ik iets minder vind is het kerstdiner op school: we moeten twee keer hapjes maken dit jaar. En ik vond één al niet zo leuk haha!

  1. Voordeel is dat het de laatste keer trakteren is nu hij in groep 8 zit. Kerst hoeft ook helemaal niet uitgebreid, met dat wat de kids lekker vinden zit je vaak nog beter. Hier ben ik ook weer benieuwd waar ze mee aan komen voor het kerstdiner op school 🙂

 4. Ik heb eigenlijk nooit stress in de maand december. Lekker uiteten en bij andere mensen eten, haha. We pakken het eigenlijk nooit heel groots aan. Gewoon gezellig samen zijn en dan komt het helemaal goed.

 5. Wat een fijne tips, zelf heb ik nooit echt stress.. ik vind het altijd wel spannend of het altijd weer goed loopt met de familie, maar thats it! Dit keer hebben we ons eigen huisje, dus dat maakt het ook allemaal wat makkelijker

 6. Wat een fijn artikel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd blij ben als de decembermaand voorbij is. Ik heb het niet zo op al die verplichtingen. Alhoewel ik kerst en oud & nieuw dit jaar gezellig thuis vier, na het vorig jaar in een kliniek te hebben gevierd, dus dat is dan wel weer heel fijn.

 7. Niet echt, ik heb nooit echt stress in december. Meestal zijn we ook gewoon weg op vakantie dus dan hebben we ook geen verplichting. Gewoon de kids en ik die dan ergens op vakantie genieten van de sfeer en cadeautjes en lekker eten. Voor mij is dat ook de beste manier om de feestdagen te vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *