maak je eigen simpele kerstdecoraties
Kerstmis

Simpele kerstdecoraties maken voor op de kersttafel

Hoe we dit jaar de kerstdagen ook doorbrengen, zelf simpele kerstdecoraties maken voor op de kersttafel kan altijd! Want of we alleen of samen kunnen zijn, zorgen voor gezelligheid en een goed gedekte tafel kan altijd. Nu kan je dit prima kopen maar zelf maken is ook heel leuk (en makkelijk).

Kerstdecoratie kopen of zelf maken

Natuurlijk is het makkelijk om kerstdecoratie voor in huis en op de kersttafel te kopen. Dit kan prima en er zijn ontzettend veel leuke decoraties te vinden, denk bij winkels als de HEMA,Xenos.nl of Action. Toch is zelf maken ook altijd erg leuk, tenminste dat vind ik. En jij waarschijnlijk ook omdat je op dit artikel terecht bent gekomen. Simpele kerstdecoratie zelf maken voor op de kersttafel, wat kan je doen?

Simpele kerstdecoratie maken

De kersttafel gezellig decoreren voor het kerstontbijt, de brunch en of het diner. Hoe kan je deze nu leuk opfleuren met simpele kerstdecoratie die je zelf kan maken:

Iedereen heeft zijn eigen plekje

De tafel schikking bepaal jij met deze simpele kerstdecoratie: Wat heb je nodig? Eigenlijk alleen servetten, een stukje touw en craft papier.

Knip labeltjes van het craftpapier of gebruik hiervoor een stans maak een rondje aan de bovenkant waar het draad doorheen kan en wikkel dit om het servet heen. Naam er op en klaar.

Flessen en glas hergebruiken

Makkelijker kan bijna niet hergebruik je flesjes of glazen potjes. Potjes kan je beplakken met papier, knip hier een kerstster uit, touw er om heen met bedeltjes en een waxinelichtje voor de sfeer.

simpele kerstdecoratie maken voor op de kersttafel. Hergebruik flesjes en potten van glas.

Heb je een mooie lange fles? Beschilder deze en gebruik het als kaarsenstandaard.

Flesjes kan je beschilderen en maak deze af met dik bruin touw eventueel nog met een leuke hanger hieraan, een kleine kerstbal of een label van craft papier. Deze flesjes zijn wat breder, je kan ze op de kersttafel zetten met een mooie bloem hierin, maar natuurlijk ook vullen met lekkere snoepjes voor de kinderen.

simpel kerstdecoraties maken met flesjes en verf
knutselen met oude flessen of ander glaswerk voor de kerstdagen

Werken met vilt

Heb je vilt in huis, dan kan je hier een simpele kerstdecoratie voor maken voor op de kersttafel. Knip een kerstboom uit wit papier (of een kerstbal) en leg deze op het vilt. Knip het figuur uit en snij in het midden twee stroken in. Hier kan je een servet tussen doen. Makkelijkom te maken en origineel op tafel.

makkelijke kerstdecoraties maken met vilt
een servet houden maken van vilt voor op de kersttafel

Boomschorsjes

Niet zelf gemaakt maar je kan ze natuurlijk wel zelf versieren zijn boomstammetjes als onderzetters. Deze boomstammetjes kocht ik bij de Action en kan je met verf natuurlijk net zo leuk versieren als je zelf wil.

creatief, boomschorsjes die je ook kan gebruiken als onderzetter op tafel. Leuk voor je wijn glas

Kerstballen over

Heb je kerstballen over uit de boom, of misschien heb je dit jaar wel helemaal geen boom, dan kan je deze ballen gebruiken als kerstdecoratie op tafel. Pak een vaas en doe ze hier in. Meer kerst gevoel kan toch niet.

Maak een simpele menukaart

Een menukaart staat altijd leuk op tafel tijdens het kerstdiner en deze menu kaarten maak je heel simpel met kerstpapier van Déco Time. Ik kocht dit ook ooit bij de Action en gebruik het elk jaar wel om kerstkaarten mee te maken of zoals nu: menukaarten.

Zelf een menu kaart maken voor de kersttafel met papier van DecoTime

Hier zie je precies hoe ik de glaasjes en de servet houder van vilt heb gemaakt.

Kijk eens op Pinterst voor meer tips

Op Pinterest kan je natuurlijk ontzettend veel leuke tips vinden voor simpele (maar ook moeilijke) kerstdecoraties. Voor de kerstdecoraties die ik hier maakte, had ik eigenlijk alles in huis, makkelijker kan je het jezelf niet maken. Heb jij nog knutsel spullen nodig om zelf simpele kerstdecoraties te maken? Kijk dan eens hier voor inspiratie.

meer artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *