Simpele kerstdecoraties maken voor op de kersttafel

simpele kerstdecoraties maken

Hoe we dit jaar de kerstdagen ook doorbrengen, zelf simpele kerstdecoraties maken voor op de kersttafel kan altijd! Want of we alleen of samen kunnen zijn, zorgen voor gezelligheid en een goed gedekte tafel kan altijd. Nu kan je dit prima kopen maar zelf maken is ook heel leuk (en makkelijk).

Kerstdecoratie kopen of zelf maken

Natuurlijk is het makkelijk om kerstdecoratie voor in huis en op de kersttafel te kopen. Dit kan prima en er zijn ontzettend veel leuke decoraties te vinden in elke kersttrend en kleur die je zoekt. Toch is zelf maken ook altijd erg leuk, tenminste dat vind ik. En jij waarschijnlijk ook omdat je op dit artikel terecht bent gekomen. Simpele kerstdecoratie zelf maken voor op de kersttafel, wat kan je doen?

Lees ook: Welke kersttrends, welke kleuren en decoraties zien we dit jaar.

Simpele kerstdecoratie maken

De kersttafel gezellig decoreren voor het kerstontbijt, de brunch en of het diner. Hoe kan je deze nu leuk opfleuren met simpele kerstdecoratie die je zelf kan maken:

Iedereen heeft zijn eigen plekje

De tafel schikking bepaal jij met deze simpele kerstdecoratie: Wat heb je nodig? Eigenlijk alleen servetten, een stukje touw en craft papier.

Knip labeltjes van het craftpapier of gebruik hiervoor een stans maak een rondje aan de bovenkant waar het draad doorheen kan en wikkel dit om het servet heen. Naam er op en klaar.

Flessen en glas hergebruiken

Makkelijker kan bijna niet hergebruik je flesjes of glazen potjes. Potjes kan je beplakken met papier, knip hier een kerstster uit, touw er om heen met bedeltjes en een waxinelichtje voor de sfeer.

Heb je een mooie lange fles? Beschilder deze en gebruik het als kaarsenstandaard.

Flesjes kan je beschilderen en maak deze af met dik bruin touw eventueel nog met een leuke hanger hieraan, een kleine kerstbal of een label van craft papier. Deze flesjes zijn wat breder, je kan ze op de kersttafel zetten met een mooie bloem hierin, maar natuurlijk ook vullen met lekkere snoepjes voor de kinderen.

schilderen van flessen
knutselen met oude flessen of ander glaswerk voor de kerstdagen

Werken met vilt

Heb je vilt in huis, dan kan je hier een simpele kerstdecoratie voor maken voor op de kersttafel. Knip een kerstboom uit wit papier (of een kerstbal) en leg deze op het vilt. Knip het figuur uit en snij in het midden twee stroken in. Hier kan je een servet tussen doen. Makkelijkom te maken en origineel op tafel.

makkelijke kerstdecoraties maken met vilt
een servet houden maken van vilt voor op de kersttafel

Boomschorsjes

Niet zelf gemaakt maar je kan ze natuurlijk wel zelf versieren zijn boomstammetjes als onderzetters. Deze boomstammetjes kocht ik bij de Action en kan je met verf natuurlijk net zo leuk versieren als je zelf wil.

Kerstballen over

Heb je kerstballen over uit de boom, of misschien heb je dit jaar wel helemaal geen kerstboom, maar kies je voor andere kerstversiering dan kan je deze ballen gebruiken als kerstdecoratie op tafel. Pak een vaas en doe ze hier in. Meer kerst gevoel kan toch niet.

Lees ook: Kerstversieringen en alternatieven voor een kerstboom.

Maak een simpele menukaart

Een menukaart staat altijd leuk op tafel tijdens het kerstdiner en deze menu kaarten maak je heel simpel met kerstpapier van Déco Time. Ik kocht dit ook ooit bij de Action en gebruik het elk jaar wel om kerstkaarten mee te maken of zoals nu: menukaarten.

Lees ook: Maak je eigen kerstkaart, makkelijk en snel.

Zelf een menu kaart maken voor de kersttafel met papier van DecoTime

Hier zie je precies hoe ik de glaasjes en de servet houder van vilt heb gemaakt.

Kijk eens op Pinterst voor meer tips

Op Pinterest kan je natuurlijk ontzettend veel leuke tips vinden voor simpele (maar ook moeilijke) kerstdecoraties. Voor de kerstdecoraties die ik hier maakte, had ik eigenlijk alles in huis, makkelijker kan je het jezelf niet maken. Heb jij nog knutsel spullen nodig om zelf simpele kerstdecoraties te maken? Kijk dan eens hier voor inspiratie.

Mocht je nog meer inspiratie zoeken, je kan genoeg vinden op mijn Pinterest Bord Feestdagen.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept