Kersttrends- welke kleuren en decoraties zien we dit jaar

wat zijn de kersttrends dit jaar, welke kleuren en decoratie komen we dit jaar tegen

Nog even en de feestmaand december begint weer, tijd om te kijken wat de kersttrends zijn dit jaar. Waar komen we goed mee voor de dag en wat zie je vooral voorbij komen? Ik ben op zoek gegaan naar dè trends rondom de kerstdagen van 2021.

De kersttrends van dit jaar

Het is allemaal en beetje koffiedik kijken, hoe we dit jaar kerst kunnen vieren, maar laten we hopen dat we dit in ieder geval met familie en vrienden kunnen doen. Door de afgelopen tijd zijn liefde, gezelligheid en geborgenheid de woorden die je veel terug ziet komen in de kersttrend dit jaar. En logisch ook natuurlijk, want is dit niet juist wat we zoeken.

Kies jouw trend

Laat ik voorop stellen dat jij natuurlijk helemaal zelf zult bepalen wat er in huis komt, kersttrend of niet. Misschien hou je er ontzettend van om elk jaar uit te pakken met nieuwe kerstballen, piek en versiering. Of misschien heb je al jaren hetzelfde in de boom hangen en op tafel staan. Belangrijk is ook hier weer in kies wat jij mooi vindt. En doe ook vooral dat wat jij wil. De een ziet het liefst het hele huis in kerstsfeer ontsteken en de ander vind een kerstboom genoeg, of wil dat misschien niet eens en gaat voor andere kerstversiering in huis.

Lees ook: Kerstdecoraties, alternatieven voor een kerstboom.

Liefde, gezelligheid en geborgenheid 

Liefde, gezelligheid en geborgenheid, dat zijn toch de woorden die dit jaar de kerstdecoratie zullen vormen en dit zullen we ook nodig hebben mochten we dit jaar weer de kerstdagen alleen met het gezin kunnen vieren. Want gaan we op chic of blijven we de kerstdagen in loungewear op de bank zitten en gaan we kerstfilms kijken? Wat er ook gebeurd we kunnen met de kersttrend doen en kant op gaan wat we willen.

Lees ook: Chic feestje in de planning?Zo zie je er op je mooist uit.

Lees ook: Nachtmode- van pyjama tot loungewear voor elke dag.

Klassieke kerstkleuren

Knusheid en gezelligheid zullen dit jaar te zien zijn in de kersttrend waarbij de meer zachte tinten aanwezig mogen zijn, denk aan roze kerstballen in de boom, maar ook landelijk rust is iets wat je terug zal zien. Het groen van de boom, mag in het hele huis terugkomen. Door planten en decoratie. De klassieke kerstkleuren rood, groen en goud zijn elk jaar weer geliefd. Versier de boom met deze kleuren, maar hou je van meer versiering laat het dan niet alleen bij de boom. Tenslotte kan het hele huis aangekleed worden met de klassieke kerstkleuren.

Kerstballen en ornamenten

Sprankelende ornamenten en handgedecoreerde kerstballen zijn er voor die feestelijke en tijdloze look. En zaten er vroeger vooral kerstballen in de bomen, tegenwoordig zie je natuurlijk steeds meer ornamenten. Deze vind je in alle kleuren en maten, maar ook in alle onderwerpen, denk aan een hobby, sport of bijvoorbeeld een ornamenten in vintage sfeer. Hoe leuk is het om voor iedereen in het gezin een passende ornament te vinden?

Het heel huis mag mee doen

Alleen een feestelijke boom is huis is voor velen genoeg, maar wil je meer dan kan dit zeker. Je kan kiezen voor een kerst aankleding voor de tafel, waarbij je niet alleen met de kerstdagen deze mooi hoeft te decoreren, maar ook de dagen voor kerst kan je de tafel alvast in kerstsfeer brengen. Maar denk ook eens aan al het andere wat die kerst in huis kan brengen. Kersthuisjes, kerststerren aan de muur, kaarsen op tafel en kerstsokken voor de open haard.

Benieuwd naar wat er allemaal te koop is in de kerstperiode? Kijk dan hier

Kerstmarkten bezoeken

Alle kersttrends van dit jaar vind je natuurlijk op de kerstmarkten, maar ook bij alle bekende winkels die kerstartikelen verkopen, zie je wat er trendy is en vergeet ook Pinterest niet. Kijk voor inspiratie op mijn Pinterest Bord Feestdagen

Lees ook: Alle kerstmarkten van Nederland.

foto gratis afbeelding van Larisa Koshkina via Pixabay/ affilate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept