Kerstballen en kerststerren haken

Kerstballen en kerststerren haken

Zelf kerstballen en kerststerren haken, leuk voor in de kerstboom, om weg te geven, als decoratie op te hangen, of doe er mee wat je wil. Haken is zo een fijne hobby en rond deze tijd van het jaar, kan je weer aan de slag voor de feestdagen. Waar vind je de patronen? 

Droomdeken

Het moet natuurlijk net je hobby zijn, maar waarschijnlijk is dat het wel, mocht je op deze blog langskomen. Ik haak en brei veel. Al weken ben ik druk met de droomdeken CAL van wolplein. Elke maandag komt er een video met het patroon online en kan ik weer verder. Vaak in het weekend ben ik klaar met mijn ‘weektaak’ en start dan een klein kort project. Omdat de kerst tijd er aan komt en ik op Instagram super leuke kerstballen tegen kwam van @frehaakt.

Lees ook: De mooiste haak en brei patronen

diykerst1

Patronen lezen

Ondertussen weten julle wel dat ik moeite heb met patronen lezen. Als ik ooit nog eens iets wil leren is het dit wel. Ik begin altijd erg enthousiast maar stagneer halve wegen omdat ik de patronen niet meer begrijp. Ook bij de kerstballen ging ik meteen de mist in, maar kwam daar pas achter toen ik een kerstster maakte en bergreep dat ik de losse na de stokjes moest haken in plaats van ernaast. Snappen jullie het nog?! De kerstbalen zijn dus iets anders  geworden dan aangegeven in het patroon, maar dat maakt niks uit. De kerstballen zijn leuk geworden.

Lees ook: Meer kunnen dan ik nu kan.

Kerstballen en kerststerren

De patronen van deze kerstballen en kerststerren heb ik uitgeprint, dat leest wat makkelijker vind ik zelf. Dit patroon komt van Crochet addict waar Frederika en Mabel de leukste patronen en inspiratie delen. Wol koop ik nog steeds bij de Zeeman.Vulling bij de Hema, al kan je deze kerstballen ook om een echte kerstbal heen spannen. Ik vind de kleuren zelf super, ik hou wel van een beetje pastel in ons mannen huishouding.

Lees ook: DIY Kerstkaarten maken.

kerstballen en kerststerren

foto’s lodiblogt/pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept