kerstballen en kerststerren
Creativiteit Vrije tijd

Leuk om te doen kerstballen en kerststerren haken

Wat is er leuker dan zelf kerstballen en kerststerren haken? Als je van haken houdt dan natuurlijk. Anders kan ik me voorstellen dat je dit helemaal niet leuk vind. Ik wel. Ik ben dol op haken en elk moment dat ik even zit, pak ik een haakwerkje in de handen. De laatste weken ben ik druk met een droomdeken, maar heb ook af en toe even tijd voor iets anders. Dat werden kerstballen en sterren.

Droomdeken

Ik haak en brei veel. Al weken ben ik druk met de droomdeken CAL van wolplein. Elke maandag komt er een video met het patroon online en kan ik weer verder. Vaak in het weekend ben ik klaar met mijn ‘weektaak’ en start dan een klein kort project. Omdat de kerst tijd er aan komt en ik op Instagram super leuke kerstballen tegen kwam van @frehaakt.

diykerst1

Patronen lezen

Ondertussen weten julle wel dat ik moeite heb met patronen lezen. Als ik ooit nog eens iets wil leren is het dit wel. Ik begin altijd erg enthousiast maar stagneer halve wegen omdat ik de patronen niet meer begrijp. Ook bij de kerstballen ging ik meteen de mist in, maar kwam daar pas achter toen ik een kerstster maakte en bergreep dat ik de losse na de stokjes moest haken in plaats van ernaast. Snappen jullie het nog?! De kerstbalen zijn dus iets anders  geworden dan aangegeven in het patroon, maar dat maakt niks uit. De kerstballen zijn leuk geworden.

Kerstballen en kerststerren

De patronen van deze kerstballen en kerststerren heb ik uitgeprint, dat leest wat makkelijker vind ik zelf. Dit patroon komt van CrochetAddict.nl waar Frederika en Mabel de leukste patronen en inspiratie delen. Wol koop ik nog steeds bij de Zeeman.Vulling bij de Hema, al kan je deze kerstballen ook om een echte kerstbal heen spannen. Ik vind de kleuren zelf super, ik hou wel van een beetje pastel in ons mannen huishouding.

kerstballen en kerststerren

kerstballen en kerststerren haken #diy #haken

meer over haken en breien: Het thema klein, van recht naar rond breien en haken, een vossenvest haken. Of over de kerst met deze zelfgemaakte kerstkaarten

handtekening

foto’s lodiblogt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *