Een bohemian kersttafel- creatieve ideeën voor een sfeervolle feesttafel

Een bohemian kersttafel, sfeer en creativiteit

De kerstperiode is de tijd van samenzijn, gezelligheid en sfeervol dineren. Dol op de bohemian stijl, dan kan je dit jaar ook eens kiezen voor een creatieve manier van je tafel versieren en een bohemian kersttafel dekken. Bij het thema bohemian kan je denken aan een mix van kleuren, texturen en exotische elementen. Hier vind je enkele ideeën om je kersttafel in bohemian stijl aan te kleden.

Een bohemian kersttafel

Leef jij een bohemian leefstijl en is jouw huis ingericht in de bohemian sfeer dan is het leuk om deze kerst eens uit te pakken en dan niet alleen jezelf een kerstlook geven, maar ook door de kersttafel in een bohemian sfeer te brengen. Maar ook wanneer je helemaal geen bohemienne bent, kan je jouw tafel natuurlijk wel deze sfeer geven voor de feestdagen.

Kies voor servetten en een tafellaken in kleur

Een bohemian kersttafel begint met een kleurrijk tafelkleed. Je kan gerust in de kerstsfeer blijven met tafelkleden in de kleur rood, geel of groen. Maar een bont gekleurd kleed kan natuurlijk ook. Zorg voor servetten in kleuren en patronen die hier goed bij het tafellaken afsteken, om die echte boho look te krijgen

Kijk voor tafelkleden eens bij bol

Wees creatief en maak zelf decoraties

Haal de natuur van buiten naar binnen, door gebruik te maken van natuurlijke materialen en wees creatief. Gebruik houten onderzetters, leg droogbloemen neer of zorg voor mooie herfst takken met rode bladeren. Ook heel leuk is het, om op tafel een paar cactussen in vrolijke potjes te plaatsen.

De leukste plantenpotjes vind je o.a bij bol

Mix en match

Bohemian style draait om mix en match, dit is zo in de kledingstijl, het interieur en ook op de bohemian kersttafel. Gebruik verschillende elementen en kleuren in de borden en de glazen. Ideaal, want zeker wanneer je met een groot gezelschap dineert hoef je niet al jouw borden en glazen in dezelfde stijl te hebben. Vrolijk en makkelijk!

Een sfeervolle tafel

De volgende keer dat je op vakantie gaat, denk er dan aan om souvenirs mee te nemen die prima passen op een bohemian kersttafel,. Zo hebben wij met de feestdagen kaarsenstandaarden uit Afrika op tafel staan, gekleurde schaaltjes die we kochten op een markt in Zuid- Frankrijk en onderzetters uit Ibiza.

Zorg voor licht

Op de bohemian kersttafel horen natuurlijk ook kaarsen. Kies voor kaarsen in verschillende maten en kleuren. Wat ook erg leuk en bohemian is, is een lichtslinger ophangen boven de tafel.

Doe eens wild en ga buiten eten

Misschien heb jij een fijne overdekte plek in de tuin waar jullie gezamenlijk aan een mooie lange tafel kunnen zitten, Zorg voor bohemian kussens en dekens op de stoelen en banken. En voor de sfeer steek je de glazen vuurplaats aan.

Creëer een onvergetelijke bohemian kersttafel

Deze kerst steel jij de show met een bohemian kersttafel. Zorg voor kleur. Vergeet de wierook stokjes niet of zet een lekker geurend waxmelt aan en jij zorgt met je creativiteit en persoonlijke accenten voor een bohemian kerst sfeer.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto gratis afbeelding van Terri Cnudde via Pixabay/ lodiblogt/ affilate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept