Gezellig de feestdagen doorkomen- tips voor een warme tijd

met deze tips lukt het jou: gezellig de feestdagen doorkomen met het gezin

De feestdagen zijn dagen van gezelligheid, samenzijn en vreugde. Toch kunnen de dagen af en toe ook lang duren. Helemaal met de kinderen die twee weken vrij zijn. Hoe zorg je nu dat je uit de dagelijkse sleur kan stappen, kan genieten van de gezelligheid met het gezin en familie maar ook de dagen tussen kerst en oud en nieuw gezellig door kan komen. Oftewel gezellig de feestdagen doorkomen.

De verplichte gezellige dagen

Voor de een zijn de feestdagen hele fijne dagen en voor de ander zijn de kerstdagen verplichte dagen waarop ze gezellig moeten doen. Is het voor jou het laatste dan is dit natuurlijk eigenlijk heel jammer. De feestdagen kunnen heel leuk en gezellig zijn, als je ze maar in kan vullen naar je eigen wensen. Het verplichte er afhalen. Want als jij de kerstmis met het gezin in pyjama door wil brengen, dan moet je dit doen. Wil je juist helemaal opgedirkt in je feestkleding aan het ontbijt zitten, dan moet je dit doen. Belangrijk om gezellig de feestdagen door te komen is doen wat je zelf wil.

Creëer een warme sfeer in huis

Met de feestdagen en de kerstvakantie zijn mensen vaak thuis, zorg in deze feestmaand dan ook dat je huis een warme sfeer heeft. Versier je huis met kerstverlichting, kaarsen en gezellige kerst decoraties. Zorg ervoor dat het huis knus is door warme dekens op de bank te leggen en plaats kussens op de bank waar je lekker in kan wegzakken.

Maar vergeet natuurlijk ook niet de kerstboom, zet deze op wanneer het goed voelt voor jou, want er bestaat geen vast tijdstip wanneer deze opgezet of weer afgetuigd moet worden. Heb je kinderen, betrek deze dan ook bij het opzetten, zorg voor kerstmuziek, warme chocolademelk en kerstkransjes.

Ga samen bakken

Dan kom ik meteen bij een volgend punt, ga samen bakken. Om het gezellig te houden in de kerstvakantie en tijdens de feestdagen is het altijd leuk om samen in de keuken te staan, dit kan zijn voor het kerstdiner, maar ook om kerst koekjes te bakken of wat dacht je van oliebollen met oud en nieuw.

Maar met het gezin je eigen tradities

Al vaker is het woord traditie voorbij gekomen op mijn blogsite, Juist omdat ik hier zelf zo veel warme herinneringen aan heb met mijn eigen familie, wil ik mijn gezin dit ook geven. Tradities zijn een geweldige manier om betekenis en herinneringen toe te voegen aan de feestdagen. Denk bij traditie bijvoorbeeld elk jaar een (kerst) filmavond plannen, een pyjama dag op een van de kerstdagen of een bepaald gerecht wat elk jaar op tafel komt of de tafel dekken met accessoires voor het kerstdiner, die elk jaar terugkomen.

Plan samen de vrije dagen

Hebben de kinderen twee weken vakantie en moet jij gewoon werken Of hebben jullie samen vakantie? In beide gevallen kan je dagen plannen. Plan een logeerpartij bij opa en oma ( en plan dan meteen een avondje uit met je partner), plan een dagje rust, een dag dierentuin, ga een avond bordspellen doen, maar plan ook activiteiten, zoals een boswandeling.

Nog op zoek naar bordspellen? Kijk eens bij bol

Gezellig de feestdagen doorkomen

De feestdagen zijn juist die dagen om samen te zijn, maar soms kan dit overweldigd zijn en zijn jullie elkaar weleens even een beetje zat. Om nu ruzie in huis tegen te gaan, zorg je dat jullie gezin de feestdagen gezellig doorkomen. Dit doe je door een warme sfeer te creëren in huis, door samen te koken en te bakken, tradities te creëren, maar vooral door plezier te maken. Geniet van deze speciale tijd en maak er iets bijzonders van!

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto gratis afbeelding van 165106 via Pixabay. affilate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept