De voordelen van een elektrische fiets

wat zijn de voordelen van een elektrische fiets

Elektrische fietsen, vaak zijn ze niet meer op voorraad, zoveel woorden er verkocht. Logisch want een elektrische fiets kan jou veel voordeel geven. Ook ik heb een elektrische fiets. Nu heb ik hier lang tegenop gezien, maar toen bleek dat na de eerste proefrit, een elektrische fiets me zoveel vrijheid gaf, was ik om. Alle voordelen op een rij .

Een jonge vrouw op een elektrische fiets

Ook ik heb wel eens schreef gekeken, wanneer ik een jong iemand op een elektrische fiets zag fietsen. Maar zaoals zo vaak, blijkt maar weer, je kan niet over een ander oordelen. Ik heb er lang over nagedacht, zal ik een nieuwe fiets kopen en dan kiezen voor elektrisch? Zullen de mensen niet denken, ‘wat moet zij nou op zo een fiets?’ Dit heeft me lang tegengehouden om een nieuwe fiets te kopen.

De voordelen

Natuurlijk zijn er altijd zowel voor als nadelen te benoemen. Tot mijn spijt nu heb ik me te lang laten lijden door ‘wat anderen wel niet zouden zeggen’ want wat een voordelen zit er aan de e-bike:

Het is makkelijk

Sinds 2017 heb ik knieklachten, waardoor ik niet meer kon fietsen. Ik kon geen tempo maken en had erg veel bij het fietsen. Omdat we het wandelen wat we deden een beetje zat waren, ging ik op aanraden van mijn nam een e-bike testen. Na een aantal proefritjes in verschillende winkels was ik helemaal om. Het voordeel van een elektrische fiets is dat je tempo maakt, iets wat ik op mijn gewone fiets niet meer kon.

Kosten besparen en zuinig rijden

Een tweede voordeel is dat je met een elektrische fiets gemiddeld 22 km per uur kan rijden, jHierdoor kan je eerder de auto kan laten staan. Met de hoge energieprijzen is dat heel pretti. Mijn Cube heeft 4 standen, eco-tour-sport en turbo. En kan tussen de 60-125 km fietsen op de accu.

Het houd je gezond

Door te fietsen op een e-bike zorg je ervoor dat je langer kan blijven fietsen. door de trapondersteuning kan ik met mijn knieklachten toch weer hele stukken fietsen, waardoor ik mijn conditie weer op pijl breng. Het is een makkelijke manier om op stap te zijn.

Prijsbewust

Natuurlijk is de aanschaf van een elektrische fiets even een aanslag op je rekening. Toch si het vergeleken met andere vervoersmiddelen goedkoper. Daarbij kan je hemoveral parkeren, onderhoud kost weinig en je hebt weinig verbruikskosten.

Toekomstplannen

Voor mij is de elektrische fiets een uitkomst, ik kan eindelijk weer een beetje conditie opbouwen, ik leer mijn omgeving kennen en doe weer wat buiten. Nu fietsen we nog veel in de buurt maar hopen later ook de fiets mee te nemen op de auto en verder weg in binnen en buitenland te kunnen fietsen. Voordat je een fiets aangaat schaffen, zorg dat je een aantal fietsen probeert in de winkel. Kijk goed naar jouw behoeften en wensen. Er zijn verschillende merken en modellen. Voor mij is de Cube, de ideale fiets, omdat het een toerfiets is, maar het is voor iedereen heel persoonlijk zijn.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept