Geef jezelf een kleurrijke opkikker met kleding

kleurrijke opkikker met kleding, wist je dat kledingstukken ook iets doen voor je emoties

Draag jij veel donkere kleuren of ben jij een liefhebber van het dragen van kleuren? Wist je dat elke kleur een emotie oproepen kan? Denk maar aan rood wat passie opwekt of blauw waarbij men denkt aan kalmte. De invloed van kleur kan mede bepalen hoe jouw emotie is, hiermee kan je dus spelen in de kleding die je draagt. Geef jezelf een kleurrijke opkikker met kleding.

Een kleurrijke opkikker met kleding

Kleuren kunnen heel veel invloed hebben op jou en jouw leven. Omdat ik als bohemienne altijd in vrolijke gekleurde kleding rondloop, wilde ik eens kijken wat de invloed van kleur nu precies is. Waarom? Omdat ik zelf merk hoe ik qua emotie veranderd ben, sinds ik kleuren draag.

Kleur in kleding

Wist je dat kleur in kleding best belangrijk kan zijn. Sowieso is de invloed van kleding groot op je gevoel en uitstraling. Want hoe mooi kan jij je voelen wanneer je die mooi passende jurk vind, een jeans met de juiste schoenen draagt of wanneer je op hakken loopt. Toch heeft ook kleur invloed op je gemoedstoestand en zorgt voor meer positieve emoties..

Beïnvloed het je humeur

Kleuren beïnvloeden je humeur. Een groen geverfde muur in je huis kan je kalmte geven, maar is ook een wat koude kleur. De kleur rood verwarmt en maakt je energieker. De kleur van je woonkamer en van je kleding kunnen bepalen hoe jij je voelt. Kies de juiste kleuren die je blij, opgewekt en fitter maken

Kleuren en gezondheid

Wist jij dat elke kleur een eigen werking heeft? Kleuren kunnen de werking van onze hersenen beïnvloeden, dus onze gemoedstoestand en dus ons humeur. Want draag je kleding met de kleuren geel of oranje, dan roept dit vaak vreugde op.Terwijl kleuren als groen en blauw, rust uitstralen. Ben je gevoelig voor kleuren dan kan je goed vrolijke kleuren dragen omdat dit jou een prettigere emotie geeft

Groen, rood, blauw wat zijn de effecten

Een paar voorbeelden van wat kleuren nu voor effect hebben:

  • Rood- met de kleur rood straal je kracht en energie uit.
  • Roze- is een hele vrouwelijke kleur en straalt jeugdigheid uit en geeft ook energie
  • Blauw- straalt koel en rustig uit
  • Geel- geeft een avontuurlijke, positieve uitstraling
  • Oranje- staat voor enthousiasme en gezelligheid,

Breng kleur aan in je leven

Nu gaat het in dit artikel over hoe je een kleurrijke opkikker met kleding kan krijgen, maar dit kan je natuurlijk ook in jouw interieur voor elkaar krijgen. Een mooie blauwe wand in huis, zorgt voor rust, geel geeft een avontuurlijke sfeer en ga zo maar door.

De kracht van kleur

Sinds een paar maanden heb ik gezondheidsproblemen die me beperken in doen en laten. Ik ken mezelf en zou voorheen nu erg humeurig en somber zijn. Echter sinds een paar jaar ben ik van in het zwart en donker gekleed, helemaal omgeturnd naar kleuren. Ik heb een bohemian leefstijl aangenomen en voor mij is dit vooral veel kleuren in mijn kleding, waardoor ik niet alleen vrolijker ben, ik merk dat mijn gehele gemoedstoestand verandert is, dat is de kracht van kleur. Ik maak me niet meer druk om kleine dingen, ik leef de dag zoals deze komt en zie de zon schijnen, zelfs als het een bewolkte dag is. Kleuren hebben mij de ogen geopend.

Tips voor kleurrijke kleding, kijk eens bij Omoda, Tantilly of op bol

Gaat het jou ook helpen

Natuurlijk is het niet zo dat wanneer je een andere kledingstijl pakt, dat je hele gevoel anders wordt, maar weet wel dat kleuren heel veel voor je kunnen betekenen, ook qua emoties. Kijk en probeer wat bij jou past, welke kleur geeft jou een goed gevoel en durf te dragen. Durf jezelf te laten zien (ook in de laatste modetrends).

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept