Dreamcatcher. Make your own dromenvanger van de Action
Creativiteit

Dreamcatcher Déco Time. Make your own dromenvanger |Action

Een dreamcatcher, ze hangen zo vrolijk voor het raam of boven een bed. Bij de Action kocht ik een ‘Make your own Dreamcatcher’ van Déco Time. Het haken van het web vraagt wat haak-ervaring en daarna kan je hem helemaal naar eigen idee opmaken. Ik laat je hier zien hoe.

Wat is een dromenvanger precies

Een dromenvanger (Dreamcatcher) bestaat uit een ring met daarin een web van garen met hieronder hangend veren, stof, kraaltjes, stenen of schelpen. Het maken en ophangen van een dromenvanger boven het bed kan nare dromen weren. Tijdens de nacht worden de slechte dromen gevangen in het web en glijden er dan in de morgen af en drogen ze op in de ochtendzon. Terwijl juist de goede dromen ongehinderd hun doorgang kunnen vinden in de dromenvanger en daarmee het leven van de dromer binnen gaan.

Een dreamcatcher en een bohemian interieur

Nu kan je een dromenvanger ook prima voor decoratief gebruik in huis hebben. Voor het raam, in de tuin of balkon, kan deze dreamcatcher ook prima zijn plek vinden. Ik ben dol op de bohemian leefstijl en nadat ik mijn hele kleding collectie vervangen heb, is het nu de buurt aan mijn interieur. Een dreamcather past helemaal bij een bohemian interieur. Deze kan je kopen in de winkel, ook super leuk natuurlijk. Er zijn heel veel verschillende dromenvangers in bewerking, stof, formaten en prijzen. Nu is deze dreamcatcher van Déco Time gewoon een stukje huisvlijt van een paar euro en natuurlijk niet te vergelijken met die prachtig dromenvangers die je in winkels of online ziet staan.

Make your own

Deze dreamcatcher van Déco time koste € 1,99 en er waren bij onze Action drie verschillende dromenvangers. Maar online zag ik dat er vier kleuren zijn. Dit Make your own dreamcatcher pakket heeft als moeilijkheidsgraad 3 van de vier bollen wol. Dat snap ik wel, want het haken van het web is best ingewikkeld, zeker als je geen haak ervaring hebt. Heb je dit wel, dan is het een goed te doen en gangbaar patroon. De steken die je moet kunnen zijn, lossen, vasten, halve stokjes en stokjes.

Dreamcatcher van de Action- Make your own

Hoe maak je deze dreamcatcher

Natuurlijk begin je met het haakpatroon, deze staat geheel uitgeschreven, maar ook in foto’s op papier. Het enige wat ontbrak was dat nergens aangegeven stond welke haaknaald ik moest gebruiken. Ik heb gekozen voor de kleinste haaknaald die ik in huis heb en dat was haaknaald 3. Verder zit alles wat je nodig hebt voor deze dreamcatcher( draad en versiering) in het pakket.

Stappenplan voor het haken

Het stappenplan voor het haken is duidelijk en alhoewel ik de hele tijd dacht dat het nooit genoeg draad zou zijn, was het precies genoeg. Het haken ging vrij voorspoedig, Van het laatste stukje draad heb ik nog een band gehaakt om de dreamcatcher aan op te hangen.

Dreamcatcher van de Action- Make your own
Dreamcatcher van de Action- Make your own
Dreamcatcher.  Make your own dromenvanger van de Action

Zelf idee geven aan de decoratie

Na het haken van het web en deze vastmaken aan de ring kan je de dreamcatcher gaan versieren. In het pakket zitten twee stukken stof, een stukje satijn, draad, 4 x vilten blaadjes en 5 houten kraaltjes. Hier kan je jouw dromenvanger zelf mee versieren precies hoe jij wil. Op het voorbeeld zie je nog dat zij de ring versierd hebben met een van de twee stukjes stof. Dit probeerde ik ook, maar dit ging mij zo slecht af, dat ik hem verwijderd heb en mijn ring gewoon leeg heb gelaten. Ik heb het stof in acht repen geknipt en vast geknoopt aan de ring. Het lint in tweeën geknipt en met een stopnaald de kralen doorgehaald. Deze ook vastgemaakt aan de ring en als laatst de vilten blaadjes aan de touwtjes gehangen. Je kan precies zelf kijken waar jij de versiering aan de dreamcatcher wil maken, maar ook eventueel heel iets anders hier aan hangen. Denk dan aan schelpen die je op het strand vind of bedeltjes die je misschien nog hebt liggen.

In het onderstaande filmpje kan je zien hoe ik de versiering aan deze dromenvanger gemaakt heb:

Make your own

Het maken van deze dromenvanger is leuk om te doen en naast het haken, waar je wel even van moet weten hoe en wat, prima zelf te doen. Het leuke is juist om jouw eigen draai aan de dromenvanger te geven.

Wel dol op een dromenvanger maar deze liever niet zelf maken, laat je inspireren met de volgende ideeën:

foto’s lodiblogt/ affiliate link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *