Zo kan je (online) afleiding tijdens het werken vermijden

Hoe (online) afleiding tijdens het werken vermijden

Herken je dat, de vele afleiding tijdens het werk? En heb jij hier last van? Nu we veelal thuis werken kan afleiding zorgen dat je niet productief bent, er gebeurd tenslotte zoveel om je heen. Ik zet vandaag wat tips op een rij om je niet te veel te laten afleiden.

Afleiding als je aan het werk bent

Er van uit gaan dat veel mensen thuis werken, zal de afleiding van het werken ook groter zijn dan wanneer je op kantoor werkt. Thuis is er zoveel afleiding. dat het vaak lastig is je te concentreren. Tenslotte moet de was nog gedaan, er ligt nog strijkgoed te wachten en ‘o wacht’ ook meteen even de afwasmachine uitpakken. Maar dat is nog niet alles, want denk eens aan online afleiding, die is helemaal groot.

Thuis werken

Natuurlijk zitten er ook voordelen aan thuiswerken, je hebt geen woon-werk verkeer, je kan elke dag je eigen gezonde lunch maken en met wat extra’s kan je van jouw bureau ook een hele fijne werkplek maken. Maar goed het gemis van de koffie praat met collega’s en het samen werken kunnen wel groot zijn.

Wat kan je doen om online afleiding te voorkomen

Waarschijnlijk spreken veel dingen voor zich, maar waarom laten we ons nog zoveel afleiden van het werk? Hoe komt dit en wat is nu de reden dat je zo afgeleid bent?

Je mobiel

Je mobiel is waarschijnlijk dat geen wat het meeste afleiding geeft tijdens het werken. Bij elk geluidje kijk je op en wil je toch even weten van wie dat appje is, wie een foto stuurt of wie er iets te melden heeft. Zet notificaties uit als je aan het werk bent en plaats de smartphone buiten je zicht.

Social media

Geen verrassing, als er iets een afleiding tijdens het werk is, is dat Social media. Even facebook checken, even op instagram wat foto’s een like geven en meteen even op Pinterest wat borden aanvullen. Eigenlijk zou je Social Media moeten vermijden en moeten afspreken met jezelf deze alleen in je pauzes even te checken.

Internet

Nog al wijds, maar daardoor juist een valkuil, internet. We werken allemaal met internet, al is het om tijdens het werken iets op te zoeken, maar pas op, verzand niet in de valkuil dat je tijdens het werken ineens online aan het shoppen bent, want met even doelloos surfen op het net, kan je zo de hele middag kwijt zijn. Probeer je surf gedrag aan te passen, doe dit niet tijdens het werken, maar zet hier in de avond je laptop nog even voor aan.

Emails

Zorg dat je ’s morgen eerst begint met het leegmaken van je mailbox en pak hiervoor ook in de middag nog de tijd, zorg dat je niet tijdens het werken constant je mail gaat checken, doe je dit dan ben je elke keer weer afgeleid tijdens het werk en kom je niet aan je eigen werk toe.

Wat kan je verder nog doen?

Oke we weten nu hoe het komt wat tot afleiding tijden het werk zorgt, dus geluidjes uit, afspreken met jezelf dat je social media links laat liggen, Surfen op internet doen we na het werk en wat kunnen we nog mee doen?

Plannen

Wat belangrijk is, is dat je gaat plannen om afleiding tijdens het werk tegen te gaan. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent, plan ook je pauzes en ga even weg van je laptop, maak een gezonde lunch en ga even buiten een rondje lopen. Vooral wanneer je thuis werk, heb je snel de neiging om maar door te gaan. Pak je rust ook.

Laat jij je nog afleiden?

Bovenstaand gelezen, moet het goed komen. Plan je huishoudelijke taken in, werk als de kinderen op school zitten en neem je pauzes. Ik herken het allemaal en probeer ook echt mijn Social Media ( dat stuk wat niet met mijn blog te maken heeft) te laten voor later. Zo kijk ik zelf graag youtube filmpjes van creatievelingen met hun Junk Journal en bewaar deze voor mijn pauzes. Deze moet ik toch nemen en dan zit ik rustig met mijn kop thee te genieten van een ander die aan het werk is en ondertussen denk ik na over wat ik zelf in mijn journal kan plakken .

Heb jij last van afleiding tijdens het werk?

foto lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

10 reacties

 1. Herkenbaar, de telefoon staat hier altijd aan zodat de meiden me altijd kunnen bereiken. Uit zetten vind ik geen optie, maar het is een stoorzender

  1. Momenteel even geen werk, maar voor mij is plannen wat ik die dag minimaal wil afronden, een echt hulpmiddel. Daarnaast heb ik dan tijd voor mails en collega’s ingepland. Bijpraten is ook belangrijk

 2. zegt:

  ik laat mij niet afleiden!! ik zorg dat het huis gepoetst is, dat de wassen zijn gedaan en dan mijn plekje opgeruimd is en dan kan ik lekker beginnen en doorgaan. telefoon blijft wel aan en naast mij want die heb ik constant nodig

  1. Frederique zegt:

   Ik kan heel goed thuiswerken en laat me totaal niet afleiden. Ik houd pauze om een vaste tijd en mijn kinderen komen de kamer ook niet binnen wanneer ik werk. Gaat prima!

 3. Nee, hoogstens mijn man en kinderen die komen binnenvallen omdat ze nu fulltime thuis werken/school hebben.

 4. sophie zegt:

  Ik heb net het tegenovergestelde: als ik met iets bezig ben, ben ik daar zo geconcentreerd op, dat er een bom naast me kan ontploffen en ik zou het nog niet eens doorhebben. Weet niet echt wat nu beter is?

 5. zegt:

  Grappig genoeg had ik op mijn werk altijd véél meer last van afleiding dan thuis. Als ik een klus moest doen waar ik geconcentreerd aan moest werken (zoals rapporten maken), deed ik dat altijd thuis. Maar goed, bij mij kwam de afleiding vooral van collega’s die vragen kwamen stellen en dát kon thuis niet;).

 6. Jouvence zegt:

  Vooral mijn mobiele telefoon en social media zijn echt boosdoeners op het punt van afleiding 😉 Ik probeer ze vaak niet te openen.

 7. zegt:

  Ik heb er niet veel last van. Op kantoor alleen in de pauze en verder na het werk

 8. zegt:

  Ik ben hier echt zo schuldig aan, effectief werken vind ik best lastig. As we speak heb ik mijn telefoon even gecheckt nadat er een notificatie van Instagram binnenkwam haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept