Een koolhydraatarm gezonde lunch. Deze lunches zijn zo gemaakt

Koolhydraatarme lunches, gezonde recepten boordevol groenten

Ben jij ook zo dol op lunchen? Zoek jij ook steeds nieuwe recepten en probeer je graag uit? Zoek je vooral gezonde lunches, koolhydraatarm misschien en merk je dat het lastig is om lekkere gezonde recepten te vinden? Ik zet mijn favoriete gezonde koolhydraatarme lunches op een rij.

Lunches zonder brood

Al een tijd eet ik koolhydraat arm. Dit bevalt me erg goed. Nu zeg ik absoluut niet dat brood, aardappelen, pasta of rijst slecht zijn. Maar zelf vind ik het prettiger om dit minder te eten. Daarnaast eet ik ook veel minder suiker. En dit is natuurlijk helemaal gezond. Ik eet lekker en gevarieerd en blijf ondertussen al een aantal maanden op het zelfde gewicht en heb veel energie. Recepten voor het ontbijten en avondeten vind ik altijd wel, maar lunches bedenken vind ik lastig.

Variatie in gezonde lunches

Vooral lastig vind ik het om variatie te vinden in gezonde lunches, elke dag salade wil ik niet, maar wat dan wel. Ik heb een aantal kookboeken met koolhydraatarme recepten, daar staan genoeg lekkere en gezonde lunch ideeën in. Vandaag deel ik mijn favorieten met jullie:

Gezonde omelet

Op woensdag lunchen we hier met eieren. Voor de jongens ‘sunny side up’ op een broodje en zelf maak ik vaak een omelet met groente. Er zijn natuurlijk verschillende variaties denk aan:

 • omelet met kaas en champignons
 • omelet met kaas, tomaat en komkommer on the side
 • zalm en dille omelet
 • omelet met baby-spinazie

Als je net als ik veel thuis luncht is het makkelijk om af en toe eens uit te pakken, misschien de oven aan te zetten voor een recept en gezonde lunches klaar te maken. Hoe anders is dit wanneer je buitenshuis aan het werk bent. Wil je dan ook ei mee nemen dan is een ei-muffin misschien een goed idee en denk dan ook eens aan Meal preppen, zo kan je altijd een gezonde lunch mee nemen:

Ei-muffins

Wat heb je nodig voor zes ei muffins
5 eieren
1/2 paprika
1/2 courgette
geraspte kaas
peper zout en paprika poeder

1.Zet de oven op 180 graden. 2.Snij de groente in stukjes en klop de eieren los in een kom en voeg peper zout en paprika poeder toe. 3. Vet een muffin tray in en vul de muffin tray met het ei mengsel, verdeel hierna de blokjes groente en leg hierboven op de kaas. 4. Zet de ei muffins 20 minuten in de oven.

Lunchen met veel groente

Ook al eet ik in de avond veel groente, aan die 250 gram kom ik niet snel, daarom lunch ik vaak ook met groente. Mijn favoriete lunches komen veelal uit de kookboeken van Pascale Naessens. Wil jij ook graag koolhydraatarm eten, dan zijn deze boeken echte aanraders. Ik verander wel af en toe iets aan een recept, bijvoorbeeld omdat ik een product niet kan vinden of omdat ik een product erg duur vind. Hieronder twee recepten, die ik wel iets aanpas, maar super gezond blijven:

Gestoofte groenten met feta

*afkomstig uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten- Pascale Naessens

 • 1 grote courgette
 • 1 rode paprika
 • 200 gr feta
 • gedroogde peterselie

Snij de courgette in blokjes van 1 centimeter. Stoof de blokjes aan in ruim olijfolie. Snij de paprika in blokjes en stoof samen 12 minuten. Snij vervolgens de feta in blokjes en doe deze met de peterselie in de pan, laat nog even 2 minuten alles stoven.

Gevulde witlof met geitenkaas en dadels

*afkomstig van de Facebook pagina ‘lekker in je vel’

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 3 stronkjes witlof
 • 200 gr zachte geitenkaas
 • 6 dadels
 • 1 handje vol walnoten

Snij de witlof doormidden en verwijder het binnenste harde gedeelte. Zorg dat je een kuipje krijgt om op te vullen. Hak de walnoten in stukjes, ontpit de dadels en snij deze in stukjes. Doe ze samen met de zachte geitenkaas in een mengkom en roer goed door elkaar. Vul de halve stronkjes witlof hiermee op en leg ze in een ovenschaal. Zet ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Soep doet het altijd goed

Wat ik heerlijk vind is om ’s avonds soep te eten. Ik zorg altijd voor een pan vol, zodat ik wat over hou voor de lunch de dag erna. Meestal maak ik broccoli soep of courgette soep en ik kreeg van Marjo van Mar-joya.nl een recept van broccoli en courgette soep. Een hele lekkere lunch soep is kip met avocado, ook deze komt uit het kookboek van Pascale Naessens en heb ik weer naar mijn eigen behoefte aangepast.

Soep met kip, paprika en avocado

*afkomstig uit Puur Pascale, beter eten is beter weten -Pascale Naessens

Wat heb je nodig voor twee personen:

 • 1 kipfilet
 • 1 groene paprika
 • pepertjes ( ik heb uit potje)
 • 3 eetlepels sojasaus
 • halve avocado
 • peterselie

En zo maak je deze makkelijke, maar o zo lekkere soep:

Snij de kip in stukjes en doe deze in voldoende olijfolie in een pan. Laat de kip bruin worden. Snij ondertussen de paprika in blokjes en de pepertjes in stukjes. Voeg 400 ml water toe en voeg de paprika en peper toe. Laat dit geheel even koken. Voeg de sojasaus toe. Roer even door en voeg de avocado en peterselie toe.

lunch soep gezond

Salades zijn altijd lekker

Ik ben dol op salades en dit komt vooral omdat je tegenwoordig zoveel variatie hier in hebt. Mijn favoriete salades is misschien wel de BLT (Bacon, Lettuce en Tomato) salade, maar ook salades met kipfilet of gerookte kip vind ik heerlijk. Vaak doe ik gewoon in een bak van alles aan groente wat ik in huis heb, een dressing hierover ( honing-mosterd of griekse yoghurt/ mayonaise en mosterd) of wat dacht je van een Zalige salade met geitenkaas en vijgen. Ik heb deze zelf nog niet gemaakt, ik kreeg ook dit recept van Marjo van Mar-joya.nl en staat zeker op mij te maken lijst.

BLT salade

Ingrediënten voor 2 personen

 • 1 avocado, in plakjes gesneden
 • cherrytomaten, in stukjes gesneden
 • 4 reepjes bacon
 • Romaine sla ( maar dit kan ook rucola, veldsla zijn)
 • Komkommer, in blokjes gesneden
 • zout en peper naar smaak
 • dressing van griekse yoghurt, mosterd, een beetje olie en mayonaise

Bereidingswijze

Bak de bacon in een koekenpan, zonde olie en snij in stukjes. Leg de sla op een bord, ik vind het altijd leuk om alle ingrediënten naast elkaar te leggen op het bord, dus de avocado, tomaatjes, komkommer en bacon allen rondom op het bord. Zoals je ziet, was ik bij mijn salade op de foto de avocado vergeten, maar ik had nog wat bleekselderij, dat smaakte ook goed.

BLT sales makkelijke recepten

Meer makkelijke lunches

Vaak maak ik salades van net wat ik in de koelkast heb liggen, op onderstaande salade was dat gemende sla, cherrytomaten, komkommer, lente-ui , bleekselderij en kipfilet. Ik maakte hier een sausje van honing en mosterd en olijfolie bij en klaar ben je, op deze manier zijn je lunches zo klaar en je ruimte je koelkast op. En wil je nu naast al dat gezonde ook eens wat hartigs snacken. Hoeksche Chips, heeft chips zonder E-nummers, maar wel met de lekkere chips smaak. Want laten we wel zijn. Af en toe een snack tussendoor is gewoon prima!

gezonde salades maken

Ik moet zeggen dat ik ondertussen een aardige lijst aan lekkere en gezonde lunches heb en hier ook aardig in kan variëren. Mocht je nog lekkere tips hebben dan hoor ik ze graag!

De kookboeken van Pascale Naessens waar ik het over heb koop je oa bij Bol.com

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

18 reacties

 1. zegt:

  Die salades zien er zó lekker uit! Vooral als het warm is, vind ik het fijn om salades te eten. Gaat helaas niet meer gebeuren, want uit een allergietest bleek laatst waarom ik er altijd zo’n buikpijn van krijg. Geen salades meer voor mij dus…

 2. zegt:

  ik eet al jaren medisch verplicht kha/keto en kan het iedereen wel aanraden eigenlijk. jij bent er iig al lekker mee bezig 😀

 3. zegt:

  Ziet er allemaal lekker uit. Die ei-muffins ga ik een keer proberen. Hier vind ik het ook lastig om aan de hoeveelheid groenten te komen. Al merk ik dat het helpt om ze in het zicht te leggen: we hebben sinds kort een soort groenteschaal in de keuken met o.a. tomaatjes erop en bij lekkere trek pak ik er tegenwoordig een paar. Stuk beter dan een koekje.

 4. zegt:

  Lekker! Ik ben sinds een paar jaar vegetariër en dan mis ik die kip wel in gezonde gerechten. Dat is zo makkelijk, lekker en vullend als alternatief voor koolhydraten.

  1. Yvonne zegt:

   Lekkere tips!

   Probeer regelmatig op de koolhydraatarme tour te gaan, maar blijf het lastig vinden. Deze tips helpen zeker!

 5. Jouw lunches zien er heerlijk uit. Op het moment ben ik teruggevallen op mijn saaie boterham met kaas.

 6. zegt:

  Ziet er allemaal erg lekker uit. Zou eigenlijk vaker moeten varieren en inderdaad meer groente moeten toevoegen om aan de dagelijkse hoeveelheid te komen. MAar is zit toch wel een beetje vast aan mijn broodje….

 7. zegt:

  Ze zien er lekker uit. Ik eet graag groenten en love salade

 8. zegt:

  Dat klinkt allemaal erg lekker en gezond! Binnenkort ook eens een keer gaan maken

 9. zegt:

  Het ziet er jammie uit! Ik vind omeletten met lekker veel kruiden en groentes ook altijd heerlijk!

 10. zegt:

  Wij laveren er een beetje tussendoor. Soms een wrap, soms pannenkoeken, een enkele keer tosti’s. Niet zo heel gezond, maar grotendeels wel. Meestal toch wel twee sneetjes brood, maar met beleg varieer ik dan wel weer veel. Het zijn met name de avondmaaltijden die ik extra gezond probeer te maken. Indisch, pasta weer wat minder, soepen (vers gemaakt) en meer. Ik zoek naar afwisseling en natuurlijk eten we ook veel en vers fruit. Ook doe ik elke dag tussen een half uur en een uur aan yoga. Yep, élke dag. Zo probeer ik ook gezond te leven. En als het kan elke dag een uur wandelen met die kleine.

  1. Ika zegt:

   Wat heerlijk! Hier ben ik ook mee bezig en je brengt me op leuke ideeën om maaltijden te maken.

 11. zegt:

  Ook ik ben dit jaar wat minder koolhydraten gaan eten, wel merk ik dat ik nu in het coronatijdperk toch vaker weer lunch met mijn standaard boterhammen, maar ik probeer wel op de dagen dat ik naar kantoor ga dan weer een salade mee te nemen.

  1. zegt:

   terwijl je juist zou denken date thuis makkelijker is om iets anders te eten. Ik maak vaak lunches die even in de oven moeten of in de koekenpan en dat i inu super makkelijk.

 12. zegt:

  Ik heb PCOS, dus ik moet om puur medische redenen letten op KH…
  bedankt voor de tits

 13. Salades zijn altijd lekker. Ik eet sowieso geen aardappelen en rijst. Maar brood wel.

 14. Caroline zegt:

  Ik ben niet zo’n fan van brood dus ontbijtjes en lunches hebben mijn voorkeur. Hier staan heerlijke suggesties bij. Die ga ik dus zeker onthouden.

 15. Sherry zegt:

  Heerlijk ik houd van salades. Heerlijk zo een luchtige en onzware lunch. Het ziet er lekker uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept