Harvest Moon: One World- Nintendo switch review

Harvest Moon: One World- Nintendo switch

Begin je nieuwe leven in een enorme wereld! Beheer een groeiende boerderij en ontdek een wereld vol avontuur, diverse culturen en vriendschappen in Harvest Moon: One World, voor de Nintendo Switch. Een spel die gedurende de tijd steeds leuker wordt.

Terug in de tijd

Even terug in de tijd, was mijn eerste gedachte toen ik Harvest Moon: One World voor de Nintendo Switch kreeg. Want was ik ook niet helemaal fan van Farmeville een jaar of tien geleden. Na een eerste aanblik was ik ook meteen dol op Harvest Moon: One World. Maar moet heel eerlijk zeggen dat hak het begin aardig lastig vond. Dat komt misschien door mijn leeftijd. Maar daarover later meer, eerst zal ik een beschrijving geven over het spel.

Het spel. Harvest Moon: One World

Beheer een groeiende boerderij en ontdek een wereld vol avontuur, diverse culturen en vriendschappen in Harvest Moon: One World voor de Nintendo Switch.

Een verloren paradijs

Ooit, lang geleden, was er een wereld die volop floreerde onder toeziend oog van de Godin van de Oogst. Wezens van allerlei soorten en maten konden in het natuurlijke landschap uitstekend gedijen. Fruit en groente waren het hele jaar door in overvloed aanwezig. De mensen, ooit zo dankbaar voor de zegen van de Godin van de Oogst, hebben echter hun respect voor de natuur verloren. Vruchtbare grond is nergens meer te vinden en daarmee is ook de Godin haar krachten kwijtgeraakt. En toch heeft ze er altijd in geloofd dat iemand de vruchtbare grond in de wereld zou terugbrengen…

Wie zaait zal oogsten

Pak de hooivork beet en duik in het boerenleven door gewassen te oogsten en voor je vee te zorgen. Verdien geld door je waren te verkopen en verander je bescheiden hoeve in een florerend bedrijf!

Eén wereld

Ontdek een wereld vol avontuur! Je reis brengt je naar vijf verschillende regio’s met de meest uiteenlopende klimaten. Elk gebied herbergt daardoor zijn eigen unieke flora en fauna.

Groene vingers

Dankzij de Expando-Farm, een zeer geavanceerd stukje technologie dat je overal mee naartoe kunt nemen, kun je nu een boerderij creëren waar je maar wilt! De mensen van elke regio hebben zich aangepast aan het lokale klimaat. Om te gedijen in je nieuwe thuis zul je moeten leren hoe je akkers moet onderhouden, rijst moet verbouwen of zelfs hoe je voor rendieren moet zorgen!

In de puree

Aardappelen zijn nog het enige gewas in deze ooit zo vruchtbare wereld. Om nieuwe zaadjes te krijgen heb je de hulp van de Harvest Wisps nodig, maar die zijn niet altijd even makkelijk om te vinden… Zaadjes kunnen in het ene gebied ook anders ontspruiten dan in een ander gebied, dus experimenteer er vooral op los!

De kiem van vriendschap

Gedurende je avontuur ontmoet en help je allerlei unieke personages. Maak nieuwe vrienden, bezoek lokale festivals en word stapje voor stapje deel van de community.

Stap met een van de vijf knappe vrijgezelle heren of dames in het huwelijksbootje en sticht je eigen gezinnetje!

En nu mijn bevindingen

Ik ben duidelijk geen echte gamer en daar kwam ik wel achter in dit spel. Ik speel wel al Animal Crossing: New Horizons en Harvest Moon: One World vind ik ook heel erg leuk om te spelen. Waarom? Omdat dit een rustig spel is, heel anders dan de games die mijn kinderen spelen. Geen flitsende beelden of gevechten. Nee, vriendschappen opbouwen, buren helpen, plekken ontdekken, rustig aan wat werk verrichten genieten van alles wat voorbij komt. Elke dag pak ik de Nintendo Switch wel even om te spelen en merk meteen hoe verslavend dit is. In het begin heb ik wel moeite gehad met het spel. Dat zal misschien de leeftijd zijn en dat ik niet zo bedreven ben in het spelen op de Nintendo Switch. Maar hoe verder ik in het spel kom, hoe leuker het is om te spelen.

Ontdek een nieuwe wereld

Het spel begint en je krijgt ontzettend veel uitleg, waar je bent, wat je moet doen en dan begint je met het zaaien en oogsten van groente, fruit en bloemen. Je loopt wat rond, komt Wisps tegen die je zaadjes geven, stopt eens wat in de grond. Al snel dacht ik ‘is dit alles?’. Tot ik op pad ging en de wereld ging ontdekken. Ik sprak met bewoners van de verschillende werelden, merkte steeds meer functies, wegen, maar kreeg ook opdrachten en het spel werd steeds leuker en leuker.

Blijf goed opletten

Waar je rekening mee moet houden in het spel, is dat je goed moet kijken waar je wat plant en wanneer. Maar ook in welk seizoen je speelt. Want niet alles groeit op dezelfde plek of hetzelfde seizoen. In het spel moet je je even goed verdiepen, opletten en dan kom je steeds verder in het spel. Ik beleef erg veel plezier aan het spellen, juist door de vele uitdagingen.

Harvest Moon: One World- Nintendo switch

Rustig leven in One World

Een nieuwe spel voor de Nintendo Switch en wat mij betreft echt een spel voor mij. Al zullen jongeren dit ook gerust leuk vinden, het is misschien wel wat te rustig voor de jeugd. De kleuren zijn wat somber, er zijn geen schreeuwende karakters, geen gevechten. Een spel vol uitdagingen, opdrachten en echt af en toe even goed zoeken wat de volgende stap is en daar ligt nu juist de uitdaging.

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. Wat onwijs leuk!! Jeetje ik had dit spel 10 jaar geleden en kon er geen genoeg van krijgen. Fijn ook dat het zo liefelijk en rustig is. Maar wat je zegt is zeker waar.. Voordat je het weet wil je het niet meer wegleggen. Haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept