Dublin bezoeken met een beperkt budget

Naar Dublin in Ierland met een beperkt budget

Dublin is de hoofdstad van Ierland en is een prachtige plek om te bezoeken tijdens een stedentrip. Ook wanneer je misschien wat minder geld te besteden hebt voor een weekendje weg. Lees mijn tips voor een bezoek aan deze stad in Ierland met een beperkt budget.

In Dublin’s fair city

Dublin is de hoofdstad van Ierland en ligt in de provincie Leinster. De stad ligt vrijwel halverwege de oostkust van het eiland, aan Dublin Bay en wordt van oost naar west doorsneden door de rivier de Liffey. Deze stad staat vooral bekent om Trinity College en zijn prachtige bibliotheek, de vele Ierse pubs en Grafton street. Wil jij graag naar Ierland en deze stad bezoeken tijdens een stedentrip, maar heb je een beperkt budget dan heb ik hier tips voor jou.

Dublin bezoeken met beperkt budget

Drie keer was ik in Dublin en ik wil er heel graag weer een keer naar toe. Ik ben dol op deze stad en dan vooral de Ierse pubs met hun live muziek, de sfeer die hangt in deze stad en de gezelligheid. Deze stad is de ideale plek voor een stedentrip, twee, drie dagen is perfect en met het vliegtuig ben je er zo. Wat kan je doen in Dublin en wat als nu minder te besteden hebt?

Wees flexibel met de datum en dagen

Net als elk andere bestemming telt voor Dublin ook, wil je besparen op kosten, kijk dan wat de beste dag en tijd is om te vertrekken voor deze korte vliegvakantie. Wees flexibel, ga buiten de feestdagen om en kijk wat je kan besparen wanneer je van een ander vliegveld vertrekt dan bijvoorbeeld Amsterdam. En kijk dan ook meteen waar je gaat slapen. Een hostel is vaak goedkoper dan een hotel en wil je geld besparen door zelf te koken, kies dan een huis via bijvoorbeeld Airbnb.

Dublin bezoeken, wat te doen

Loop langs de City hall, drink een biertje in Temple bar, bezoek de mooiste bibliotheek van Europa of ga gezellig winkelen. In Dublin is genoeg te doen, voor een leuke stedentrip. Ook als je minder te besteden hebt.

Alles is op loopafstand

Het voordeel in Dublin is, dat alles op loopafstand is, hierdoor bespaar je kosten aan het openbaar vervoer. Dus doe je wandelschoenen aan en ga lopen.

Wandel naar de Botanical Gardens

Wanneer je dan toch aan het wandelen bent, loop dan eens door naar de National Botanical Gardens. Deze botanische tuinen zijn gratis te bezoeken en ligt op drie kilometer loopafstand van het centrum van Dublin. De tuinen zijn prachtig om te bezoeken.

Bezoek het beroemde Trinity College

Trinity College is een van de beroemdste bouwwerken in Dublin. Het hele terrein van deze universiteit is gratis toegankelijk en zeker een bezoek waard. Wel betaal je entree waneer je Trinity College Library en de Book of Kells wil bezoeken.

Grafton Street

Dublin staat wel bekend als een van de gezelligste steden van Europa, Dit omdat er altijd wel ergens live muziek te luisteren is. In Grafton street heb je naast de vele winkels, ook Ierste straatmuzikanten. Maar let ook eens op in een van de pubs of en wanneer er live muziek is. Niets gezelligers dan hier even uit te rusten van de wandeltocht door de stad.

In Grafton street zie je Molly Malone, een standbeeld dat gebouwd is in 1988, het jaar waarin Dublin 1000 jaar bestond. “Molly Malone” is de naam van een Iers lied dat als het officieuze volkslied van Dublin beschouwd wordt.

Molly Malone in Gratfon street Dublin

Temple Bar

Temple Bar is een bruisende wijk aan de rivier. Hier vind je pubs met live volksmuziek Je vind hier vele winkels, het Project Arts Centre en de Temple Bar Gallery. Bestel een drankje in de pub en luister naar de vrolijke Ierse muziek.

Kijk hier voor meer bezienswaardigheden Dublin

Loop door de straten van Dublin en geniet!

In Dublin vind je ontzettend veel Street art . De mooiste kunstwerken vind je in Love Lane, bij de Tivoli Car Park en Drury Street dat middenin Dublin’s creatieve wijk ligt. Wandelen is wat dat de manier om Dublin te ontdekken. Eten kan in een van de vele Ierse pubs en geniet meteen van de gezelligheid die de pub je geeft. Je kan het zo duur maken als je zelf wil, maar ook met beperkt budget kan je heel goed Dublin bezoeken.

Boeken tips over Ierland vind je hier

Lees ook: Rome bezoeken met een beperkt budget.

Lees ook: Valencia- de magie van Las Falles.

foto’s gratis afbeeldingen pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept