Dit zijn de voordelen van bakken met amandelmeel!

wat zijn de voordelen van bakken met amandelmeel

Amandelmeel is een goed product om altijd in je voorraadkast te hebben, want het is een ideale meelvervanger. Amandelmeel is niet alleen ontzettend smaakvol, maar ook om verschillende redenen een ideale vervanger van gewoon meel en bakken met amandelmeel heeft voordelen. Het geeft een nieuwe dimensie aan de recepten die je bijvoorbeeld al vaak hebt gebakken, of juist bij het uitproberen van nieuwe recepten. In dit artikel lees je wat amandelmeel is en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is amandelmeel?

Gemalen en geblancheerde amandelen, dat is amandelmeel. Het meel ontstaat door blanke, ongeroosterde amandelen fijn te malen. Het is een veelzijdig en gezond product wat je zelfs makkelijk thuis kunt maken mocht je het niet in huis hebben. Je kunt het gebruiken, in amandelbrood, koekjes, cakes of bijvoorbeeld bij allergieën, intoleranties of een koolhydraatarm dieet. Bakken met amandelmeel heeft dus vele voordelen!

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van amandelmeel?

Amandelmeel dient echt als een verantwoorde vervanging van meel. Denk er bijvoorbeeld aan wanneer je tarwemeel gebruikt, je hiervan ook de helft amandelmeel kan gebruiken. Je baksels worden flink smeuïger bij het gebruik van amandelmeel en zullen minder snel uitdrogen.

Bij glutenintolerantie en koolhydraatarm eten

Amandelmeel is ideaal om te gebruiken als je bijvoorbeeld een glutenintolerantie hebt of als je liever niet teveel koolhydraten binnen wilt krijgen, bijvoorbeeld bij diabetici. Omdat amandelmeel gemaakt wordt van amandelen en niets anders, heb je een heel puur product. Amandelen zijn van nature rijk aan vitamine B, calcium, fosfor, magnesium, kalium, zink en ijzer. Daarnaast zitten ze vol met gezonde vetten, proteïne en dragen ze een laag koolhydraatgehalte bij zich. Het hoge gehalte aan vetten en eiwitten zorgen ervoor dat je minder snel een dip krijgt na het consumeren ervan.

Lees ook: Koolhydraatarm eten- gezond eten en een gezonde leefstijl.

Zoete en hartige baksels op tafel zetten

Maak bijvoorbeeld eens bananenbrood met amandelmeel of vervang het bloem in cupcakes met amandelmeel. Je kunt ook een hartige variant maken: bijvoorbeeld brood met amandelmeel en olijven. Kortom: genoeg om mee te variëren!

foto gratis afbeelding via Pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept