6 leuke apps voor kinderen in de kerstvakantie

met welke leuke apps kunnen kinderen zich prima vermaken tijdens de feestdagen.

In de kerstvakantie of vakanties in het algemeen, zitten mijn kinderen vaker op hun telefoon dan normaal. Logisch, ze zijn vrij en minder druk met hun schoolwerk. Maar wat zijn nou leuke apps voor kinderen, waar ze zich ook in de kerstvakantie mee kunnen amuseren?

Een eigen mobiel

Beide zonen hebben tegenwoordig een eigen mobiel. We hebben geen vaste telefoon meer en de jongens worden zo zelfstandig, dat een eigen telefoon eigenlijk gewoon in de lijn der verwachting lag. Mijn man, ik en onze oudste zoon hebben Sim Only Abonnementen.  Onze zoon gebruikt toch ook vaker internet buiten de deur, zoekt snel wat op, WhatsAppt met vrienden of speelt een spelletje als hij even ergens moeten wachten.

Lees ook: Dit zijn de regels voor een Whats App groep.

Leuke apps voor kinderen

Volgend jaar gaat de oudste naar de hogere school en dan zal hij zijn telefoon vast nog veel meer gaan gebruiken. De spelletjes die er nu nog op staan zullen dan waarschijnlijk vervangen worden voor school gerelateerde apps. De jongste zoon heeft nu nog een prepaid kaart, maar ook voor hem zijn we aan het kijken of bijvoorbeeld Sim Only Internet van Simyo, misschien niet makkelijker is. Nu de kerstvakantie bijna gaat beginnen, zetten ze graag wat extra apps op hun telefoon. Wanneer we tijdens de kerstdagen bij familie zitten, zijn de jongens de enige jonge kinderen en dan mogen ze hun telefoon meenemen om af en toe even een (kerst gerelateerd) spelletje te doen. Maar wat zijn nu leuke apps voor kinderen?

De LEGO Life App

Geen kerstapp, maar wel een app die mijn zonen heel veel gebruiken: de LEGO Life App. Volgens mijn zonen is dit een hele leuke app. De gratis LEGO Life App is een veilige plek voor kinderen om inspiratie op te doen, hun eigen LEGO creaties te showen en bouwinstructies te vinden. Foto’s die je upload kunnen een like krijgen. Door deze app zijn de jongens weer veel meer aan het bouwen met LEGO en daar ben ik dan weer blij mee tijdens de kerstvakantie.

Een leuk app is die van het jeugdjournaal

Heel wat anders dan een spelletjes app, is de app van het Jeugdjournaal. We kijken elke dag naar het Jeugdjournaal en op deze app vinden ze de laatste filmpjes, stellingen en uitzendingen van het Jeugdjournaal. Ook kunnen ze met de app eenvoudig een weerfoto maken en insturen zodat deze getoond kan worden in de uitzending. Elke dag vullen ze de stelling in en kijken ook filmpjes terug die ze nog eens willen zien. Omdat we in de kerstvakantie vaak weg zijn, kunnen ze toch het laatste nieuws bijhouden en de leukste dierenvideo’s zien.

Hoeve van de kerstman

Naast deze apps, die al op hun telefoon staan, wilden ze ook een paar echte kerstapps op hun telefoon zetten. Maar wat zijn nu leuke apps voor hen? Een hele leuke kerstapp is de Hoeve van de Kerstman. Ze spelen hier wel eens Township en de Hoeve van de Kerstman is hier eigenlijk de kerstvariant van. In dit spel bezoek je de kerstman op zijn boerderij op de Noordpool. Je helpt de Kerstman met verschillende activiteiten zoals het maken van koekjes en snoepjes. Ook help je met het maken van pakjes voor de kinderen en ontvang je brieven van over de hele wereld. Een leuk en vermakelijk spel.

Leuke apps voor de allerkleinsten

Aan het wachten in een restaurant of bij opa en oma op de bank tot het kerstdiner begint? Twee leuke apps voor de jongere kinderen: Zoek de verschillen kersteditie en de kerstspelletjesapp. De kerstspelletjesapp is een set van spelletjes speciaal voor kinderen. De app bestaat uit 7 spellen De spelletjes helpen de kinderen om hun motorische vaardigheden, creativiteit, oog-hand coördinatie, beeldherkenning en nummers beter te begrijpen. De app is erg leuk en leerzaam. Van sneeuwman tot en met de Kerstman, je kom het allemaal tegen.

ElfYourself

Een al wat oudere app, die je de vorige jaren vast al wel voorbij zag komen, is ElfYourself. Leuk om te doen als je met de hele familie bij elkaar zit. Kinderen kunnen mooi foto’s maken van ooms en tantes en deze in een vrolijk filmpje zetten. Met deze leuke app tover je namelijk je familie om in swingende elven die een dansje doen.

Naast apps zijn kinderen natuurlijk ook dol op de Nintendo Switch, ook daar zijn vele games voor kleuter leeftijd te vinden.

Lees ook: Welke apps helpen jou in de drukke feestmaand.

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

13 reacties

 1. zegt:

  De app van het Jeugdjournaal lijkt me echt tof. Zeker voor kinderen die geïnteresseerd zijn in het nieuws en voor wie het ‘grote-mensen-nieuws’ soms toch nog een beetje te heftig is.

 2. Zien er echt leuke apps uit! als ik de kindjes van men schoonbroer nog is moet entertainen dan weet ik al hoe 🙂 het is ook nog is leerrijk ook denk ik!

 3. zegt:

  Mijn nichtjes en neefjes zijn druk bezig om van Lego een heel kerstdorp te maken ( of iets daar daar op moet lijken;-) als uitbreiding van die AH kersthuisjes.

 4. zegt:

  hier zijn ze oud genoeg voor hun eigen apps maar deze houden de kids vast wel bezig 😀

 5. zegt:

  Ik wist niet dat er een app was van het Jeugdjournaal. Leuk!

 6. zegt:

  Tof dat zoiets als het jeugdjournaal een app heeft, was vroeger bij mij al een van mijn favoriete programma’s. Op deze manier gaan ze lekker met de tijd mee.

 7. Frederique zegt:

  Ze zien er allemaal leuk uit. Hier zit mijn jongste voornamelijk foto’s te bewerken en animaties te maken dus hij heeft al dat soort teken/animatie-apps op zijn mobiel. De twee oudsten zitten voornamelijk op Insta.

 8. Zoo leuk om te lezen! Hier ga ik zeker iets mee doen met mijn oppas kindje!

 9. Felice Veenman zegt:

  ze zien er zo leuk uit, wie weet ga ik ze zelf wel proberen!

 10. Leuke van die leerzame apps voor kindjes. Ik ga deze onthouden voor mijn neefjes. Bedankt!

 11. zegt:

  Superleuk apps voor kids. Mijn zoon heeft nog geen eigen smartphone. Hij kijkt meestal via TV en tablet

 12. zegt:

  Oh oh, dit had ik niet moeten lezen, haha. Hoeve van de Kerstman klinkt als een spel wat ik zou willen spelen. Ben nu helemaal verslaafd aan Gardenscapes en Homescapes. Verder wisselt het bij mij heel erg. Soms speel ik maanden the Sims Freeplay en dan weer Cooking Dash en Ramsay Dash.

 13. Oh die kerstspelletjes voor de kleintjes ziet er leuk uit! Die ga ik onthouden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept