14 Day Detox: Een thee met 100% natuurlijke ingrediënten

14 Day Detox FitTea

Onlangs mocht ik de 14 Day detox van FitTea proberen. Thee die extra energy kan geven. Helemaal niet verkeerd in deze drukke december maand Werkte het? Kreeg ik meer energie?

Gezond eten

Sinds september heb ik mijn eet gewoonte omgegooid en ben gezond gaan eten. Voor mij betekent dit, vooral meer groente eten en aardappelen, rijst’ pasta en suiker laten staan. Ik hoefde niet veel af vallen, maar zat niet lekker in mijn vel en wist wel dat ik hier iets aan moest gaan doen. Nu ben ik 7 kilo kwijt, voel me beter en mijn kleding staat weer leuker.

Extra energie met 14 Day Detox van FitTea

Nou is de maand december altijd een heerlijke, feestelijke maand, waar ik oprecht van geniet. Maar het is ook druk en vraagt veel aan energie. Daarom vond ik het fijn dat ik de 14 Day Detox van FitTea mocht proberen. Ik ben hier op maandag de 2de mee begonnen en heb de thee 14 dagen gedronken. Toen ik dit bericht op Instagram plaatste, kreeg ik de vraag of ik hier gewoon bij zou blijven eten, want is detoxen niet een dag of dagen helemaal niks eten? Ik ben dit gaan opzoeken, want wat is detoxen eigenlijk en heeft de thee me geholpen meer energie te krijgen?

Wat is detoxen?

Nieuwsgierig geworden door de 14 Day Detox die ik in huis had, zocht ik op detoxen. Ik las als eerst dat detoxen staat voor het ontgiften van je lichaam. Gedurende een kortere of langere periode ga je je voedingspatroon flink wijzigen, dit kan zijn: alcohol, suikers, caffeine, gluten, koemelk en vlees laten staan en veel vers fruit, groente, vis, noten en geitenmelkproducten nuttigen. Maar dit kan ook zijn, detoxen met sappen of smoothies, een maaltijd per dag eten of een week of maand lang geen suiker en alcohol. Niet eten, wordt vasten genoemd. Vasten is je lichaam reinigen door een bepaalde tijdsperiode niets te eten en alleen water of sapjes te drinken ( of andere voedingsstoffen)

Detox thee

Detox thee is eigenlijk ook weer een variant in het detoxen. Deze thee is bedoeld om je lichaam te helpen ontgiften; om het te helpen ontdoen van afvalstoffen. Bloedzuiverende kruiden helpen om toxische stoffen het lichaam sneller te verlaten en ondersteunen je nieren en lever om alles goed op te kunnen ruimen. Dagelijks gebruik kan helpen voor een schoon gevoel, een mooiere huid en meer energie.

14 Days Detox van FitTea

Detoxthee is dus in eerste instantie bedoeld om je lichaam te reinigen. Dit staat ook op de verpakking van de 14 Day Detox van FitTea. Voor veel mensen is het gewichtsverlies stiekem toch het meest aantrekkelijke aan detoxen. Maar helpt detoxthee ook echt bij afvallen? Bij een detox thee wordt vaak geadviseerd om naast het drinken van de thee ook je voedingspatroon aan te passen en meer te bewegen. Dit ondersteunt de resultaten van de kuur.
Hierbij is niet direct duidelijk of het gewichtsverlies komt van een gezonder eet- en beweegpatroon of van de detoxthee.

14 Day Detox FitTea

Meer energie

Nu ben ik deze 14 Day Detox van FitTea gaan gebruiken om meer energie in deze drukke december maand te krijgen. Heeft het gewerkt? Doordat ik sinds september koolhydraatarm eet, moet ik zeggen dat ik al veel meer energie heb dan ik lange tijd had. Normaliter merkte ik dat als de ‘r’ in de maand kwam dat ik me vaker lamlendig en minder fit voelde. Sinds ik gezonder eet, voel ik me goed en heb ook al meer energie dan ik voorheen had.

Bedtijd thee

Ik was heel benieuwd of deze thee me deze energie ook zou geven. ’s Avonds voor het slapen gaan drink ik altijd twee koppen bedtijd thee. Of dit werkt om beter te slapen, ik weet het niet. Ik slaap in ieder geval meestal heel goed. Zit het tussen mijn oren? Misschien wel of werken de kruiden die in de thee zitten er voor dat je meer kan ontspannen?

Meer energie door de 14 Day Detox van FitTea

Maar nu de 14 Day Detox van FitTea. Ik begon op de eerste maandag van de maand. Op de verpakking staat de tip de thee bij het ontbijt of voor een work-out te drinken. Ik heb dit 14 dagen bij mijn ontbijt genomen. De eerste twee dagen voelde ik me na een paar uur een beetje ‘bleh’. Alsof ik geen energie meer had. Een beetje alsof je griep gaat krijgen. Na een uurtje was dit over. Dit gevoel heb ik ook wel eens gehad als ik met voedingssupplementen begon. Na twee dagen had ik dit gevoel niet meer en heb zelf het idee dat dit gevoel toch door stoffen in de thee komt, waar je lichaam op reageert.

Deze 14 dagen dat ik de thee heb gedronken heb ik me vol energie gevoeld, dus wat dat heeft het me zeker geholpen. Of dit nu door de thee komt of de combinatie van de thee en gezonde voeding, zou me ook zeker niet verbazen. Dit wordt natuurlijk ook al aangegeven. De smaak van de thee maar ook het idee van een kopje thee in de ochtend vond ik trouwens erg prettig en ik ben zeker van plan om vaker een 14 Day Detox te doen.

14 Day detox van FitTea

Nog even wat praktische tips met betrekking tot de 14 Day Detox van FitTea:

 • Wanneer drinken? Drink Fit Tea elke ochtend met of zonder ontbijt of vlak voor een training.
 • Hoe te bereiden? Plaats 1 theezakje in een kopje water en laat 3-5 minuten trekken. Verwijder het theezakje en geniet (warm of koud).
 • Smaaktips Voeg honing of citroen toe.
 • Niet gebruiken als enige bron van voeding.
 • Ingrediënten: Sencha groene thee (blad), rooibos (blad), Garcinia Cambogia-extract (plantendeel), oolong (blad), granaatappel (plantendeel), stevia (plantendeel), guarana (plantendeel), citroenzuur, zeezout, citroensap, honing, matcha groene thee (blad), gember (plantendeel), Groene thee extract
 • Verminder uw opgeblazen gevoel
 • Steun uw metabolisme
 • Ontgift uw systeem
 • Verminder uw waterretentie
 • Reinig uw spijsverteringsstelsel.
14 Day Detox FitTea

Heb jij wel eens een detox gedaan?

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

10 reacties

 1. zegt:

  Maar kun je in plaats van je lichaam steeds te ontgiften, niet beter zorgen dat die ‘gifstoffen’ niet in je lichaam komen?

  1. zegt:

   dat is heel lastig, denk aan suiker. Alcohol en drugs kan je zeker heel goed zelf uitbannen.

 2. Nee, ik heb altijd begrepen dat je lichaam dat gewoon van zichzelf al prima kan. Ik vind dit soort producten dan ook altijd een beetje eng.

  1. zegt:

   dat had ik nu ook, zeker omdat ik de eerste twee dagen eigenlijk niet lekker er van was. Maar heb nu het idee dat de ingrediënten die in de thee zitten ( en die zitten in heel veel thee natuurlijk) echt wel werken.

   1. Mandy zegt:

    In de zomer drink ik veel detox thee voor vocht in mijn voeten en vingers en kan zeggen dat dat heel erg goed helpt!

 3. zegt:

  nee ik doe niet aan detoxen 😉 thee drinken dat dan weer wel want dat is gewoon lekker en gezellig

 4. Heb zelf ooit een detox sap kuur gedaan, maar dit is echt niet aan mij besteedt denk ik.
  Wel fijn dat het geholpen heeft 🙂

 5. zegt:

  Heb ik ooit eens gedaan als prille twintiger maar niet met tee. Ik zou het nu niet meer doen.

 6. Monique zegt:

  nee, ik heb het nog nooit gedaan. Ik weet ook niet of het nu heel slim is met mijn ziekte van Crohn.

 7. zegt:

  Ik ben zelf echt geen fan van detoxen, maar verder heb je wel een mooi artikel geschreven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept