slaap thee, kruidenthee , sleepytime
Eten en drinken Gezondheid Thee

Sleepytime thee: dé oplossing bij slaap problemen.

Elke avond drink ik twee koppen thee en wel Celestial Seasonings Sleepytime thee. Dit is een thee die dankzij de samenstelling van kruiden een rustig gevoel geeft. Nou vind ik het vooral ook erge lekkere kruidenthee en dat ik er goed van slaap, vind ik een hele fijne bijkomstigheid.

Wanneer je gaat slapen

Ik heb een paar vaste gewoontes in de avond en naast mijn kruidenthee drinken is dit dat ik een half uur voor dat ik ga slapen mijn mobiel uit zet. Deze combinatie werkt bij mij heel goed. Nu drink ik deze thee wel, maar wat zegt deze eigenlijk over slaap problemen?  ‘Wie zich na een drukke dag met deze thee beloont valt gegarandeerd in een ontspannen slaap en hoeft zo geen schaapjes meer te tellen.’ Kijk dat klinkt natuurlijk goed. Maar werkt het ook zo? Is het bij mij een combinatie van deze thee en rust in huis? Of slaap ik ook prima als ik eens geen Celestial Seasonings Sleepytime thee drink?

Moeite met in slaap vallen

Miljoenen mensen in ons land hebben moeite om snel in slaap te komen, kampen met slaapapnea, hebben last van narcolepsie of gaan ’s nachts aan de wandel. Uit onderzoek van GfK blijkt dat 28% van de Nederlanders te maken heeft met dit soort slaapproblemen. Met alle gevolgen van dien, want goed slapen is de sleutel voor een gezond en gelukkig leven. Het vermindert stress, houdt je hart gezond en is zelfs goed voor je geheugen.

Niet zomaar een slaapthee

Maar wat als je vaak maar moeilijk in slaap komt? Met de Sleepytime thee van Celestial Seasonings kun je dat voortaan tegengaan. Celestial Seasonings was de eerste met een nachtrustbevorende theelijn en al sinds 1969 is de Original Sleepytime de meest verkochte slaapthee. Een thee die door de blend van pepermunt, kalmerende kamille, citroengras en andere kruiden ontspant. Drink ’s avonds gerust vier koppen kruidenthee. Extra hulp nodig om te kalmeren? De toegevoegde valeriaan in de Sleepytime Extra maakt van deze thee het perfecte slaapmutsje.

There’s no time like Sleepytime!

Naast de Original Sleepytime en Sleepytime Extra heeft Celestial Seasonings ook de Sleepytime decaf Lemon Jasmin, Sleepytime Peach, Sleepytime Vanilla en Sleepytime decaf Blackberry Pomegranate in het assortiment. Voor ieder wat wils en allemaal met de iconische Sleepytime beer om in een diepe ‘winterslaap’ te komen. De magie van Sleepytime draagt bij aan een rustig gevoel. Slaap net zoals de Sleepytime beer die voor helemaal niets bang is.

Het verhaal van Celestial Seasonings

Al meer dan 40 jaar focust Celestial Seasonings zich op één doel: verrukkelijke, kwalitatief hoogstaande theevarianten op de markt brengen die zowel goed zijn voor consumenten als voor de wereld. Alles wordt gemaakt met liefde en respect voor mens en milieu.

Celestial Seasonings maakt deel uit van de Hain Celestial Group, een bedrijf dat wereldwijd natuurlijke en biologische voedingsmiddelen produceert, distribueert en verkoopt. Meer informatie via Celestial Seasonings

De magie van Sleepytime draagt bij aan een rustig gevoel.

En hoe slaap ik met deze thee?

Ik drink deze thee elke avond  en vind de smaak heerlijk. In beide varianten ( de Celestial Seasonings Sleepytime en de Sleepytime extra) zit een lekkere munt smaak. Daarnaast valt de fijne zachte smaak van de thee heel erg op. En laat ik heel eerlijk zijn. Ik weet niet of ik daadwerkelijk beter slaap wanneer ik dit drink. Echter de zachte kruidige smaak  vind ik heerlijk om in de avond te drinken. Daarbij geloof ik zeker dat de ingrediënten als citroen gras en munt, je meer ontspannen kan maken. De smaak van deze thee is intenser en gewoon erg prettig om te drinken.

Wat is het verschil tussen Sleepytime en sleepytime Extra?

SleepyTime is een mix van rustgevende ingrediënten uit de hele wereld, zoals Egyptische Kamillebloemen, koele Groene Munt uit de Pacific Northwest en levendige Guatemalteekse citroengras. Hele generaties theeliefhebbers sluiten hun dag af met Sleepytime.

SleepyTime Extra is een ontspannende en heerlijke kruidenthee bestaande uit de aloude mix van Kamille, Munt en andere rustgevende kruiden zoals ook in de geliefde Sleepytime thee. Toegevoegd is Valeriaan, vertrouwd als een slaapondersteuner sinds de dagen van de Grieken en Romeinen vanwege de milde sedatieve eigenschappen. Het resultaat is een thee met het kalmerende effect en fantastische smaak van Sleepytime, plus gewoon een beetje “extra” om je zachtjes in slaap te wiegen.

Persoonlijk vind ik de Sleepytime het lekkerste. Hier proef je erg duidelijk de munt smaak en dat heeft mijn voorkeur!

De Sleepytime theeën zijn verkrijgbaar bij o.a. de Albert Heijn, Jumbo en Holland & Barrett. (De thee kost variërend per winkel €2,21-2,99)

Drink jij ‘s avonds speciale nachtthee? 


Sleepytime thee: dé oplossing tegen slaap problemen. Werkt het echt?

foto’s lodiblogt
voor dit artikel mocht ik producten ontvangen/ Disclaimer

46 thoughts on “Sleepytime thee: dé oplossing bij slaap problemen.”

  1. De slaapthee van Celestial Seasons is al jaren mijn persoonlijke favoriet en ik heb ook echt het idee dat ik er meer ontspannen van in slaap val als ik hem gedronken heb 🙂

  2. Fijne review heb je geschreven. Ik heb voor nu nog niet echt slaap problemen. Maar ga dit wel in gedachten houden. Soms kom ik niet in slaap en kan ik deze thee drinken. En met de munt smaak lijkt het mij best lekker

  3. Vier koppen?!? Dat vind ik best veel. Sowieso moet ik ‘s avonds gewoon niet meer zoveel thee drinken omdat ik anders – ondanks mijn fijne hoofdkussen waardoor ik minder wakker word – toch echt weer 4-6 keer (serieus!) om naar het toilet te gaan. Maar ook zonder gekheid. Is dat niet wat veel als er ook wat valeriaan in de thee zit?

  4. Ik heb gelukkig weinig problemen met in slaap komen. Heb wel een gute nacht thee ooit eens gekocht in duitsland uit nieuwsgierigheid. En moet zeggen, als ik wat extra ontspanning nodig heb, zo vlak voor het slapen gaan, dan doet een flinke mok best wel zijn werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *