High tea: een leuke en lekkere manier van een feestje vieren

High tea: een leuke en lekkere manier van een feestje vieren

Is high tea eigenlijk nog een beetje in? Volgens mij is het al niet zo een hype meer, toch zijn er nog heel veel restaurant waar je dit kan doen. Gelukkig maar want ik vind een high tea dus hartstikke leuk. Ik nodigde mijn moeder uit en samen gingen we naar Turf in Hoorn. 

High Tea

Een high tea. Ik vind het leuk, lekker en vooral gezellig. Het voordeel vind ik dat het lang duurt, je hebt dus genoeg tijd om bij te kletsen. Daarbij drink je lekkere verschillende thee soorten en eet je hapjes die ik thuis nooit zou maken. Ik ga vaker met mijn moeder de stad in, gezellig samen winkelen en dan lunchen we ook altijd ergens. Niks bijzonders, gewoon gezellig met een lekker broodje en witte wijn. Maar af en toe mag het wel specialer.

Uitnodiging voor mijn moeder

Pas geleden was mijn moeder jarig en omdat ik wist dat ze dit weekend alleen thuis zou zijn, besloot ik haar te verrassen met een high tea. Ik reserveerde alvast, zo dat ik een tegoed bon kon maken en gaf deze op haar verjaardag. Zaterdags was het zo ver, de dag voor moederdag dus dat maakte het ook wel extra speciaal. Het was de tweede keer dat we dit gingen doen. Ik koos deze keer bewust voor een andere gelegenheid, niet omdat de vorige keer niet goed was, maar hier kan je  terecht wanneer je wilt en omdat we van te voren wilde gaan winkelen vond ik het prettiger als we iets later konden lunchen in plaats van de 12.00 op de locatie waar we een paar jaar geleden een high tea hadden. Dit was wel een echte lokatie wat je hier van verwacht, met overal thee kopjes en potten. Bij Turf is dit anders, dit is een echt grand cafe. Groot, met allemaal prachtige foto’s aan de muur.

High Tea bij de Turf

Turf aan de gedempte turfhaven in Hoorn is een restaurant waar je ook voor een high tea kan komen. Ik reserveerde voor een uur en na dat we eerst waren gaan winkelen gingen we het restuarant binnen. Ik had gekozen voor een 3 gangen high tea omdat ik het wel heel verrassend vond om te starten met een prosecco. Na de prosecco en een eerste kopje thee, kregen we scones met whipped cream en jam. Gevolgd door een heerlijk kerrie soepje, broodje kroket, hartige taart en sandwiches om te eindigen met zoete hapjes. Wanneer de ene gang op was, vroegen ze of we meteen door wilden, maar wanneer we aangaven nog even te willen wachten, dan was dit prima. De service was prima.

high tea

high tea

Praktische informatie

Bij grand Cafe Turf kan je ook terecht voor een lunch of diner, maar ook een babyborrel of high wine. Hier vind je alle informatie.

Ga jij wel eens high tea-en?

foto’s lodiblogt/ pixabay

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

20 reacties

 1. zegt:

  Of het nou nog ‘in’ is of niet, het is wel heel erg lekker en gezellig altijd, dus ik ben nog steeds fan! Ik vind het een gezellige manier om even met iemand bij te kletsen en ja, bijkomend voordeel…je hoeft zelf niet uren in de keuken te staan. Houd ik van.

 2. zegt:

  Of het in is of niet is toch totaal onbelangrijk? Gaat erom of jij je hebt vermaakt, en dat is aan de foto’s te zien, duidelijk het geval;-)

 3. zegt:

  Altijd gezellig en lekker!

 4. High Tea-en is altijd een goed idee 😉 Altijd gezellig en lekker.

 5. Door de foto’s krijg ik ook weer zin om eens te high-tea’en. Heerlijk!

 6. zegt:

  Dit ziet er heerlijk uit, zou iets zijn voor mij en mijn mama! Wat een leuk roze servies ook!

 7. zegt:

  Ziet er heerlijk uit allemaal. Begrijp heel goed dat het een feestje was om het op te eten.

 8. zegt:

  High tea is altijd een manier om gezellig samen te zijn! Ik ben er altijd voor in hoor, heerlijk! (en gek op zoetigheid!)

 9. Mandy zegt:

  Echt leuk dat je dit gedaan hebt! Ziet er ook heerlijk uit. Voor moederdag heb ik mijn moeder een high tea cadeau gedaan en ik ga het binnenkort ook met een vriendinnetje doen die ik ken via het snailmailen, penvriendin dus

 10. zegt:

  Ik ben vast één van de weinigen, maar ik heb dit dus nog nooit gedaan!

 11. Oeh, ziet er goed uit! Ik heb zondag een high tea op de agenda, nu al zin in!

 12. damn deze bonvivant krijgt alweer water in de mond! erg gezellig!

 13. Mieke | mieksmind zegt:

  Vooral die gebakjes zien er lekker uit, yummm krijg er trek van

 14. zegt:

  Yam dit ziet er lekker uit! Goed idee om jezelf, maar ook je moeder eens lekker te verwennen. Dat verdien je zo nu en dan…

 15. Frederique zegt:

  Ik doe het nooit maar zat er toevallig net aan te denken voor mijn zoontje. Hij wordt binnenkort 16 en houdt van uit eten dus een high tea leek me wel bijzonder.

 16. zegt:

  Dat zou ik ook wel leuk vinden als mijn dochter dat voor mij zou doen 🙂

 17. Het lijkt me zeker een leuk cadeautje! Zeker als iemand geen spullen nodig heeft, is een belevenis altijd goed.

 18. zegt:

  Ziet er uit als een geweldige high tea! Erg lekker!! Ik vind een high wine ook altijd een leuk concept.

 19. Juliette zegt:

  Ik vind high teas ook altijd erg leuk. Alleen ik eet geen vlees en sla het daarom vaak over.

 20. Dat vinden wij nou ook: high tea is altijd een goed idee 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept