restaurant
Diner Eten en drinken Lunch

Restaurant Review: Grand Cafe de Bosbaan

Grand cafe de Bosbaan in Amsterdam. Een prima restaurant om te eten. Ik ben hier al vaker  geweest, zowel voor lunch als diner. Maar sinds de vernieuwde 2.0 versie  nog niet. Tijd om hier weer eens af te spreken. Dit restaurant is voor mij ideaal om af te spreken. Het ligt centraal, genoeg parkeer plek en nog gratis ook. Zelf was ik altijd tevreden over de sfeer en kaart maar sinds het programma ‘Herrie op de Bosbaan’ zou er zoveel veranderd zijn, dat ik wel erg benieuwd was of deze veranderingen ook positief zouden zijn.

Herrie op de Bosbaan

Nog niet zo lang geleden werd het programma  ‘Herrie op de Bosbaan’ uitgezonden op RTL4. Normaliter ben ik wel fan ben van Herman den Blijker, maar dit programma begon ik al snel een beetje vervelend worden. Er werd een hoop in gemopperd en gezeurd, dat ik op een gegeven moment gestopt ben met kijken. Ik was dan ook heel benieuwd hoe het Grand Café er nu uit zou zien en wat er op de kaart zou staan.

Restaurant

Grand Cafe de Bosbaan is een prima plek om neer te strijken na een wandeling in het Amsterdamse Bos, de lunch kaart bestaat onder andere uit een uitsmijter, yoghurt met fruit en cruesli, hete kip, gerookte Zalm of tosti. Al zijn de prijzen best pittig. Ik heb de yoghurt met vers fruit, honing en cruesli niet geproefd maar die moet wel heel bijzonder zijn voor € 8,25. Er is aardig wat keus bij de lunch, ook in borrelhapjes. Hieruit blijkt meteen mijn vermoeden dat ze het bij de Bosbaan vooral van de ‘dag gasten’ moeten hebben. In de avondkaart vond ik de keuze beperkte. Er was keuze uit vier voorgerechten, acht hoofdgerechten en twee desserts. Nou weet ik dat Herman altijd zegt;’ maak de kaart niet te groot’, maar vooral het dessert vond ik erg beperkt.

Review, mijn mening

De prijzen van de hoofdgerechten liepen van €15,00 tot €27,00. De prijzen in versie 1.0 waren lager en dat vond ik persoonlijk prima. De prijzen zijn nu gemiddeld hoger, prima natuurlijk wanneer je dit ook terug proeft en ziet in de gerechten. Ik zelf koos voor de Kalfsburger met spek uien compote en huisgemaakte piccalilly mayonaise. Vooral naar de mayonaise was ik erg benieuwd, maar proefde dit niet echt terug op de burger. De spek uien compote echter was heerlijk. De burger verder was prima en werd leuk opgediend met patatjes in een klein frituurmandje. Mijn gezelschap koos voor de kipsaté van de grill. Hier was niets op aan te merken. Lekker en meer dan genoeg. De toetjes sloegen we over, geen van twee vonden we echt lekker., maar de cappuccino en gember thee waren heerlijk.

restaurant

Prettige sfeer

Het restaurant versie 2.0 is mooi geworden. Ik reserveerde via de website en kreeg snel een bevestiging, dt vnd ik zelf erg prettig, omdat ik dan weet dat de reservering is doorgekomen   . Er is veel meer ruimte tussen de tafels, waardoor je goed kan zitten en niet meer bij de buren op schoot zit. Het interieur is fris en stijlvol, daar is echt goed over nagedacht. De keuken is niet meer zo pontificaal aanwezig, dit geeft meer rust in het restaurant. Het personeel was vriendelijk en behulpzaam. Jammer dat de toiletten nog steeds in een tochtgat zitten.

Conclusie

Mijn eindconclusie is dat de gerechten prima smaakte en de opmaak mooi was. De keuze is wat beperkt, ik snap dat dit de opzet kan zijn, maar heb zelf liever meer keus dan 2. De kaart is aan de prijs. Wanneer je nagaat dat veel mensen vaak gewoon even ‘neerstrijken’ na een wandeling of na het sporten, Het interieur en de sfeer van het Grand Café is zeker verbeterd.

Meer artikelen over restaurants: een high tea, Rotterdam, de lekkerste hamburg in Hamburg

foto pixabay

2 thoughts on “Restaurant Review: Grand Cafe de Bosbaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *