De 8 beste tips voor een perfecte barbecue avond!

De beste tips voor een perfecte barbecue avond

De zomer staat voor de deur en dat betekent heerlijk weer om ‘s avonds lekker lang na te tafelen op je balkon of in de tuin. Of om er een barbecue-feestje van te maken! Want er gaat niets boven vlees, bier en vrienden op een mooie, zomerse avond, toch? De beste tips voor een perfecte barbecue avond.

Een perfecte barbecue avond

Hoe krijg je nu een perfecte barbecue avond. Hoe kan jij zorgen voor een gezellige avond met familie en vrienden, want nu alles weer wat meer kan, kunnen we ook weer mensen uitnodigen.

Het begint allemaal met een nieuwe barbecue

Ben je nog op zoek naar een nieuwe barbecue? De Kamado Joe is favoriet bij velen! Deze barbecue is weersbestendig, valt lekker op en is uit te breiden met verschillende accessoires. Je kunt de Kamado Joe bestellen of even langsgaan in één van de winkels. 

Tips voor een perfecte avond

De barbecue heb je nu, maar hoe maak je van jouw barbecue avond, nu die perfecte avond?

Tip 1: Werk met zones voor de kolen

Een perfecte barbecue avond, vraagt om echt wel wat voorbereiding. Zo is het verstandig om de kolen niet gelijk over de grill te verdelen, maar zones te maken. Zo creëer je warme en koude zones, zodat vlees dat nog even moet op de koude zone kan worden gelegd. Heb je nooit meer aangebrand vlees!

Tip 2: Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is

Voordat je vlees of vis op de barbecue legt, is het belangrijk dat dit op kamertemperatuur (18 graden Celsius) is. Dit zorgt er namelijk voor dat het dikke gedeelte van het vlees of de vis eerder gaar wordt. Haal het dus even eerder uit de koelkast voor jou barbecue avond gaat beginnen.

Tip 3: Warm? Houd vlees en vis binnen

Gelijk daaraan komt deze derde tip, want is het heel warm buiten? Dan doe je er goed aan om het vlees en de vis binnen te laten, op kamertemperatuur. Zo voorkom je namelijk dat het vlees of de vis bederft. Wist je trouwens dat je echt niet alleen hoeft te barbecuen wanneer het zomer is. Ook in de winter is barbecuen ontzettend leuk!

Lees ook: Zo kan je het hele jaar door barbecuen.

Tip 4: Zorg voor genoeg hitte

Ga je steaks en burgers op de barbecue leggen? Dan is het belangrijk dat een deel van de grill heel heet is, omdat het vlees niet moet koken maar bakken. Je hoeft niet bang te zijn dat een steak of burger snel verbrand, die kunnen het prima even uithouden op de barbecue. Makkelijk voor het vlees is het gebruik van een speciale hamburger spatel, maar denk ook aan goede messen en andere tools.

Lees ook: Barbecuen in de tuin, met deze accessoires is het altijd een succes.

Tip 5: Leg de grill niet te vol

Waarschijnlijk heb je veel verschillende soorten vlees en vis. Deze hebben ook allemaal verschillende tijden nodig om gaar te worden. Om het overzicht te bewaren, is het handig om niet teveel op de grill te leggen. Daarbij mag een barbecue natuurlijk best lang duren. Gezellig juist met familie en vrienden.

Tip 6: Keer vlees en vis niet snel om

Vlees en vis kan aan het rooster gaan plakken wanneer je dit te snel omkeert. Op den duur laat het vlees en de vis vanzelf los, dus keer ze niet te snel om.

Tip 7: Ga voor een bier coating

Wil je het vlees wat extra smaak meegeven en ervoor zorgen dat het niet te snel uitdroogt? Open dan een flesje bier, houd je duim op de opening en schud een beetje. Laat telkens een klein beetje van het bier op het vlees komen. Maar denk ook eens aan een lekker marinade. Een goede barbecue mag best wel meer voorbereiding kosten. Online en in boeken zijn genoeg lekkere recepten te vinden.

Tip 8: Houd de grill schoon

Ben je klaar met barbecueën? Maak de grill dan goed schoon. Dit kan met een borstel van staaldraad, of een bol aluminiumfolie. Ook voordat je begint met barbecueën is het belangrijk om de grill goed schoon te maken. 

Ga voor gezelligheid in de tuin

Hoe gezellig is het dat we weer samen kunnen komen voor een perfecte barbecue avond in de tuin. Zorg dat je jouw barbecue goed kan voorbereiden en probeer ook eens te experimenteren!

foto pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Ik heb nog nooit zelf gebarbecued, maar aan de hand van deze tips zou me dit wel moeten lukken. Ik zou al te snel het vlees omdraaien. De tip met het bier vind ik geweldig en had ik nog nooit gehoord of iemand zien doen!

    1. zegt:

      Van dat bier dat ken ik uit Australië, ik moet zeggen dat ik hier mijn man het vlees altijd laat doen, ik ben ongeduldig en zou het ook te snel doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept