Inkt kopen voor je printer: waar moet je op letten?

Inkt kopen voor je printer

Heb je een printer gekocht en is de inkt toe aan vervanging? Je staat vroeg of laat een keer voor de keuze om deze na te bestellen bij de printerfabrikant, maar er zijn ook goedkopere inkt-alternatieven waarmee je lang niet altijd op de printkwaliteit hoeft in te leveren. In dit artikel lees je meer over inkt kopen voor je printer.

Inkt kopen voor je printer

Hoe vaak gebruik jij de printer? Vast vaker dan je in eerste instantie denkt. Hier gebruik ik hem veel om plaatjes uit te printen voor mijn Bullet Journal en de jongens gebruiken hem vaak voor school. Meestal krijg je wel een waarschuwing dat het inkt van de printer bijna leeg is en dan moet je Inkt kopen voor je printer. Maar waar doe je dat?

Een goedkoper alternatief

Het grootste voordeel om te kiezen voor huismerk cartridges van Inktweb.nl is dat ze een stuk goedkoper zijn dan de inktcartrdiges en patronen van de printerfabrikant zelf. De initiële aanschaf van een HP, Canon of Epson printer is financieel nog wel te behappen voor de meeste mensen, maar de kosten kunnen daarna aardig uit de pan gaan rijzen op het moment dat je nieuwe inktcartridges gaat kopen. En daar zit nou net de veelgehoorde frustratie bij veel mensen. De originele inktcartridges zijn zo ontzettend duur! Dat is trouwens ook het verdienmodel van de printerfabrikant. De printerfabrikanten hebben met hun verdienmodel namelijk vooral ingezet op de herhaal-inktaankopen van consumenten, en nemen daarmee zelfs hun verlies op de kosten voor het produceren van de fijn geprijsde inkjet- en laserprinters.

Is goedkoop duurkoop?

Kan het goedkoop is duurkoop zijn wanneer je inkt koopt voor je printer? Ja en nee. Als je vooraf met een aantal zaken rekening houdt, kan in dit geval goedkoop zelfs de beste koop zijn. Ik deel hieronder een aantal handige kooptips:

  • Controleer goed over de verkopende firma garantie biedt op hun producten. Dit is een mooie graadmeter om te zien of  het bedrijf garant staat voor de deugdzaamheid van de inkt cartridges die je bij hen bestelt. 
  • Kijk of de webshop eerlijke reviews verzameld. Een onafhankelijke en eerlijke productreview geeft immers een goed beeld of andere klanten ook zo tevreden zijn, als zij op hun website aangeven. 
  • Als huismerk inktcartridges van de hoogste kwaliteit worden verkocht, dan zijn de cartridges getest volgens de ISO-14000 en ISO-9901 normen. Zo weet je zeker dat de inkt aan dezelfde strenge eisen voldoet, als de originele cartridges van de fabrikant.

Kijk goed voor je koopt

Inkt kopen voor je printer is vaak iets wat dan ineens moet gebeuren. Al langer zie je staan dat het inkt bijna op is, maar als je dan net goed aan het printen bent, zie je dat het inkt nu echt op is. Zo onhandig, niets zo vervelend dan wanneer je net bezig ben en je geknikt in huis hebt. Kijk goed waar je dan je printerinkt koop. Zoek even goed en je kan zeker goedkoper uitkomen bij een site als Inktweb dan dat je de originele cartridges koopt.

foto pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept