dinosaurus het oertijdmuseum
Uitjes in Nederland

Het Oertijdmuseum. Voor alle dinosaurus fans

Het Oertijdmuseum. Onze jongste zoon is dol op dino’s en wilt later graag archeoloog ‘voor dinosaurus botten’ worden. Het oertijdmuseum was echt iets waar hij heen wilde. Mij is wel duidelijk: dit is echt een ideaal uitstapje voor jong en oud!

De mannen op stap

Terwijl ik samen met mijn moeder naar Nijmegen was, gingen de mannen met zijn drieën op weg naar Boxtel. Naar het Oertijd museum. Hoe we er op kwamen weet ik niet meer, misschien zagen we het op tv of lazen het in een tijdschrift. In ieder geval toen de jongste hoorde over dit museum, werd hij wild enthousiast. Hij is al heel lang helemaal gek van alles wat met een dinosaurus te maken heeft en zou later graag archeoloog willen worden, maar dan wel alleen van dino botten. En dus gingen de mannen dat weekend met zijn drieën op stap.

Het Oertijdmuseum

Het Oertijdmuseum (of Dinosaurus museum) vind je in Boxtel. Het museum heeft ontzettend veel te bieden voor jong en oud. Zowel binnen als buiten kan je je prima vermaken. Er zijn verschillende educatieve speurtochten en oertijdspelletjes te doen. Er draaien diverse films in de bioscoop. En maak kennis met “Lucy”, één van de oudste mensen die ooit gevonden is.

dinosaurus het oertijdmuseum

Voor de echte dinosaurus fan

Wanneer je aan komt lopen zie je al meteen een dinosaurus voor de deur staan en hier begint meteen het avontuur. Na het kopen van de tickets gingen de mannen als eerst naar buiten. Hier vonden ze de oertijdtuin en het oertijdwoud. Wat was dit gaaf. Ik heb natuurlijk alle verhalen in geuren en kleuren gehoord en de foto’s mogen bewonderen. En begreep dat het buiten een ontzettende spektakel was. Maar ook binnen was het prachtig, Hier zagen ze de grootste potvis van Nederland. maar ook dinosaurusskeletten van o.a. een Brachiosaurus, Diplodocus en T. rex. De jongens vergaapte zich in het museum aan al het mooist en kochten aan het eind van hun eigen geld beide nog een boek over dinosaurussen. Ze hebben echt genoten en we gaan zeker nog eens terug, want dit wil ik toch ook zien.

dinosaurus het oertijdmuseum

dinosaurus het oertijdmuseum

Het Dinosaurus museum

Kijk hier voor alle informatie over het -zoals ze het hier noemen- dinosaurus museum ( het oertijdmuseum).

Foto’s man en kinderen van lodiblogt

Meer artikelen

21 thoughts on “Het Oertijdmuseum. Voor alle dinosaurus fans”

  1. Ah, wat een heerlijke jongensdroom, archeoloog worden! En wie weet…Ik heb zelf helemaal niets met dinosaurussen, dus ik sla dit museum over.

    1. Wij zijn hier ook geweest (78 en 80 jr) je hoeft echt geen dinosaurusfan te zijn, er zijn hier ook zoveel andere mooie dingen te zien. Ik zou zeggen , DOEN, zeer de moeite waard.

  2. Leuk museum! Heerlijk dat je kinderen er van genieten. Heb even gekeken op de website, helaas voor ons net te ver weg. Als we eens in de buurt moeten zijn zal ik eens voorstellen om hier naar toe te gaan!

  3. Wat een leuk museum om met jonge kinderen heen te gaan. Dat denk ik vooral. Gaaf om zo deze replica’s terug te zien. Zou wel spannend zijn als er nog dinosauriërs hadden bestaan he?

  4. Leuke tip lodi. En waar je ook bent, als je kinderen het leuk hebben geniet je zelf ook. Mijn jongens krijg ik niet verder dan lunchen of eten met mams maar wie weet gaan ze zelf ooit nog s.

  5. Het ziet er hartstikke leuk uit. Mijn jongens zijn inmiddels uit de dino-fase maar toen ze kleiner waren, waren we naar zo’n soortgelijk museum/park in Duitsland. Ik ben alleen de naam kwijt…Geweldig dat ze het er vonden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.