Het Oertijdmuseum. Voor alle dinosaurus fans

dinosaurus het oertijdmuseum

Het Oertijdmuseum. Onze jongste zoon is dol op dino’s en wilt later graag archeoloog ‘voor dinosaurus botten’ worden. Het oertijdmuseum was echt iets waar hij heen wilde. Mij is wel duidelijk: dit is echt een ideaal uitstapje voor jong en oud!

De mannen op stap

Terwijl ik samen met mijn moeder naar Nijmegen was, gingen de mannen met zijn drieën op weg naar Boxtel. Naar het Oertijd museum. Hoe we er op kwamen weet ik niet meer, misschien zagen we het op tv of lazen het in een tijdschrift. In ieder geval toen de jongste hoorde over dit museum, werd hij wild enthousiast. Hij is al heel lang helemaal gek van alles wat met een dinosaurus te maken heeft en zou later graag archeoloog willen worden, maar dan wel alleen van dino botten. En dus gingen de mannen dat weekend met zijn drieën op stap.

Het Oertijdmuseum

Het Oertijdmuseum (of Dinosaurus museum) vind je in Boxtel. Het museum heeft ontzettend veel te bieden voor jong en oud. Zowel binnen als buiten kan je je prima vermaken. Er zijn verschillende educatieve speurtochten en oertijdspelletjes te doen. Er draaien diverse films in de bioscoop. En maak kennis met “Lucy”, één van de oudste mensen die ooit gevonden is.

dinosaurus het oertijdmuseum

Voor de echte dinosaurus fan

Wanneer je aan komt lopen zie je al meteen een dinosaurus voor de deur staan en hier begint meteen het avontuur. Na het kopen van de tickets gingen de mannen als eerst naar buiten. Hier vonden ze de oertijdtuin en het oertijdwoud. Wat was dit gaaf. Ik heb natuurlijk alle verhalen in geuren en kleuren gehoord en de foto’s mogen bewonderen. En begreep dat het buiten een ontzettende spektakel was. Maar ook binnen was het prachtig, Hier zagen ze de grootste potvis van Nederland. maar ook dinosaurusskeletten van o.a. een Brachiosaurus, Diplodocus en T. rex. De jongens vergaapte zich in het museum aan al het mooist en kochten aan het eind van hun eigen geld beide nog een boek over dinosaurussen. Ze hebben echt genoten en we gaan zeker nog eens terug, want dit wil ik toch ook zien.

dinosaurus het oertijdmuseum

dinosaurus het oertijdmuseum

Het Dinosaurus museum

Kijk hier voor alle informatie over het -zoals ze het hier noemen- dinosaurus museum ( het oertijdmuseum).

Foto’s man en kinderen van lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

19 reacties

 1. zegt:

  Ah, wat een heerlijke jongensdroom, archeoloog worden! En wie weet…Ik heb zelf helemaal niets met dinosaurussen, dus ik sla dit museum over.

 2. zegt:

  Dit ziet er zo leuk en interessant uit. Hier zou ik zeker wel eens met mijn mannetje heen willen als hij straks geboren en groter is 😉

 3. Het ziet er werkelijk prachtig uit! Daar zou ik ook best eens naar toe willen moet ik zeggen. Het lijkt ook niet druk.

  1. zegt:

   Nee het was helemaal niet druk, ideaal.

 4. zegt:

  Wat lijkt dat mij een gave museum. Doe mij maar ook zo een museum. Al ben ik 30. Ik ga wel mef mijn neefjes stiekem ook voor mezelf.

  1. zegt:

   haha precies, ik wil ook nog eens mee!

 5. wat een geweldig leuk museum, dit had zoonlief in zijn jonge jaren beslist fantastisch gevonden! ( hmm, misschien nog wel )

 6. Wat een gave droom heeft jou zoon. Mijn zoon is ook eens in dit museum geweest en vond het erg leuk! En een mannen dag is altijd goed toch.

  1. zegt:

   Nou dat is absoluut zo en hij zegt het al een paar jaar, ben benieuwd waar hij later terecht komt 🙂

 7. zegt:

  Nog nooit van gehoord maar als je fan bent van dinosaurussen lijkt het me een geweldig museum om te bezoeken!

  1. De boer zegt:

   Wij zijn hier ook geweest (78 en 80 jr) je hoeft echt geen dinosaurusfan te zijn, er zijn hier ook zoveel andere mooie dingen te zien. Ik zou zeggen , DOEN, zeer de moeite waard.

   1. zegt:

    wat leuk om te lezen, ik hoorde al van de kinderen dat er nog veel meer te doen en te zien was, dan alleen de dinosaurussen.

 8. zegt:

  Wat een leuk museum om met jonge kinderen heen te gaan. Dat denk ik vooral. Gaaf om zo deze replica’s terug te zien. Zou wel spannend zijn als er nog dinosauriërs hadden bestaan he?

 9. Mandy zegt:

  Wat een leuke foto’s! Ik heb absoluut niks met dino’s maar ik denk dat ik me hier prima zou vermaken

 10. zegt:

  Leuke tip lodi. En waar je ook bent, als je kinderen het leuk hebben geniet je zelf ook. Mijn jongens krijg ik niet verder dan lunchen of eten met mams maar wie weet gaan ze zelf ooit nog s.

 11. zegt:

  Geweldig. Daar willen ze hier ook naar toe.

 12. lijkt me super om te doen met de kids waar ik nonkel van ben

 13. zegt:

  Lijkt me een erg leuk museum, zeker als je er een dagje op uit wil met kinderen!

 14. Frederique zegt:

  Het ziet er hartstikke leuk uit. Mijn jongens zijn inmiddels uit de dino-fase maar toen ze kleiner waren, waren we naar zo’n soortgelijk museum/park in Duitsland. Ik ben alleen de naam kwijt…Geweldig dat ze het er vonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept