Een telefoon abonnement voor de kinderen. Waar kies je voor?

telefoon abonnement

Heb jij nog een vaste telefoon lijn? Wij al jaren niet meer. Beide jongens hebben een mobiel. Onze oudste zoon heeft een Sim Only abonnement, onze jongste niet. Nu gaan ze niet altijd samen op pad. Tijd voor ons om na te gaan denken aan een telefoon abonnement voor hem.

Een telefoon abonnement

Een telefoon hebben beide jongens allebei al een paar jaar, hier deden ze in het begin alleen spelletjes op. Echter toen de oudste tien jaar werd kreeg hij een Sim Only telefoon abonnement. Omdat hij al een telefoon had hoefden we niet meer te kopen. We kozen in eerste instantie voor een prepaid Sim Only. Nu hij zijn telefoon steeds vaker gaat gebruiken, merk ik dat ik eigenlijk liever over ga naar een Sim Only abonnement. Zeker wanneer hij naar de hogere school gaat, zal hij zijn telefoon gewoon vaker gaan gebruiken en dat is een abonnement goedkoper.

Waarvoor kiezen we nu

De jongste wordt over een aantal maanden tien en ons idee was om hem dan ook een prepaid Sim Only kaart te geven. Omdat hij de tweede is, is zijn pad natuurlijk al bewandeld door zijn broer. Wat inhoud dat hij ook sneller alleen op pad gaat. Alleen op de fiets of even naar een vriendje. Eigenlijk zou ik het wel fijn vinden als hij dan ook zijn eigen telefoon mee kan nemen. Om deze reden zijn we nu aan het denken om hem alvast een telefoon abonnement te geven. Die paar maanden maakt ook niet zo heel veel uit en met een Sim Only abonnement is hij in ieder geval altijd bereikbaar voor ons.

Ik ben trouw aan mijn abonnement

Zelf  heb eigenlijk ook vanaf dag een dat ik mobiel bel een Sim Only abonnement. In al die jaren gingen er heel wat telefoons doorheen en ook abonnementen. De vaste telefoon ging het huis uit, maar ook door het bloggen ging ik steeds meer en meer mijn mobiel gebruiken. Ik vraag me wel eens af hoe we dat vroeger toch deden, voor de mobiele telefoons. Ik zou bijna niet meer weten hoe het voelde om gewoon eens niet bereikbaar te zijn.

Een telefoon gaat veel langer mee

Ondanks dat ik wel veranderde van telefoon abonnement heb ik wel nog steeds een Sim Only abonnement en dat bevalt goed, zeker omdat de telefoons van tegenwoordig zo lang mee gaan. Vroeger kon je met moeite 2 jaar volmaken met een telefoon, dan was deze echt aan vervanging toe. Tegenwoordig kun je járen vooruit en heb je dus alleen een nieuw abonnement nodig. Let goed op welke deal voor jou wat kan zijn, het scheelt je zo weer heel wat in kosten.

Hoe oud was jij of waren jouw kinderen toen ze hun eerste mobiel kregen?

foto’s lodiblogt/pixabay/ disclaimer

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

22 reacties

 1. Beauty By Bibi zegt:

  Ik was geloof ik 14, ik heb nu ook Sim only en ben er tevreden over.

 2. ik ies ook altijd voor een SIM only, veel goedkoper als die waar je zogenaamd een telefoon bij cadeau krijgt

 3. zegt:

  Ik ben van de generatie die de “kermit” nog heeft meegemaakt hahaha. Waarmee je op vasten punten int land en langs de weg kon bellen haha. Die van ons kreeg zijn eerste telefoon toen hij naar de brugklas ging. Veel en verder fietsen. Zijn abonnement was er een met een “plafon” zodra het op was, was het ook echt op.

  1. zegt:

   Heel slim, dan bellen ze ook niet zo maar voor alles.

 4. Ha, toen ik op de middelbare school zat waren mobieltjes net in opkomst. Ik moest een uur fietsen naar school, vanuit een dorp naar de stad. Als er iets was, bijvoorbeeld een lekke band, dan belde je aan bij een huis waar al licht brandde en vroeg je of je even naar huis mocht bellen! 🙂

  1. zegt:

   Precies, dit vertelde ik mijn kinderen van de week ook en die keken heel verbaasd, haha

 5. zegt:

  In ‘mijn tijd’ was een mobiele telefoon toch nog wat zeldzamer. Ik kreeg hem toen ik naar de middelbare school ging, zodat ik contact met thuis op zou kunnen nemen bij ongelukken (nogal lange fietstocht) en andere problemen. Hij zat ook echt altijd alleen in mijn tas en stond uit. Dat was ’t. Pas in de vierde ging ik m’n telefoon ook gebruiken voor SMS en dat soort dingen. Inmiddels kan ik hem ook niet meer wegdenken, maar eh…dat niet altijd bereikbaar kunnen zijn. Ja, daar verlang ik nog heel vaak naar terug!

  Ik heb één keer een abonnement met telefoon gehad, maar inmiddels weer Sim Only. Om twee redenen: Telefoon gaat langer dan twee jaar mee én het telt voor de bank anders als lening en dat heeft nadelige gevolgen bij het afsluiten van een hypotheek enzo.

  1. zegt:

   Precies, daar heb je helemaal gelijk in, ik kreeg mijn eerste mobiel toen ik 28 was, echt zo een formaat koelkast. haha, ik ben echt oud 🙂

 6. Ik geloof dat ze in groep 8 zaten. Dan wordt het echt wel belangrijker. Die van mij hebben nog steeds gewoon prepaid en bellen vooral gratis via whatsapp.

 7. Pfoeh wat verandert de wereld snel zeg! Ik heb het heel mijn jeugd zonder telefoon gedaan maar nu zijn ze natuurlijk onmisbaar, en is het ook veel meer dan een apparaatje om mee te bellen natuurlijk 🙂 Sim-only lijkt me een goede oplossing inderdaad.

 8. Mandy zegt:

  Ik was al heeeeel jong toen ik een telefoon kreeg. Ik ben niet in de fijnste buurt opgegroeid dus ik had er 1 voor als er iets was en dat ik bereikbaar was. Ik was als kind altijd buiten

 9. Frederique zegt:

  Mijn jongste heeft ook een sim only abonnement. Kost 15 per maand en het geeft hem niet enorm veel ruimte maar voorlopig is het zat.

 10. zegt:

  12 jaar. En dan willen ze een abonnement met veel data.

 11. Ik zelf heb geen kids maar ik had rond de leeftijd van 14 een eigen mobieltje. Alleen besef ik dat het steeds vroeger aanvaardbaar is om een gsm te hebben want ze moeten maar is in problemen zitten dan kan een mobieltje een echte redding zijn!

 12. mijn eerste mobiel had ik toen ik de 20 al was gepasseerd. voor de veiligheid is het nu verstandig om een kind een mobiel te geven als ze ver moeten fietsen, maar wel met beperkingen denk ik

 13. De brugklas is een mooie leeftijd voor een mobiel wat mij betreft. Maar de tijden veranderen dus kan me voorstellen dat het steeds vroeger ter sprake komt 😉

 14. zegt:

  Wat zijn de tijden toch veranderd he. Ik heb mijn jeugd ook doorgebracht zonder mobiel. Hoe zou het zijn over nog eens 30 jaar ofzo.

 15. zegt:

  haha echt grappig ik hoor dit de laatste vaker om me heen en het is toch wel een dingetje. Je wilt niet dat ze zonder beltegoed zitten en jou niet kunne bellen. Maar sommige kids maken het ook wel erg bont met hun abonnement.

  1. Een Onbeperkt bellen sim only zonder internet etc is een stukje voordeliger dan zo,n prepaid kaartje

 16. Mijn zoontje kreeg een goedkoop mobieltje toen hij naar de middelbare school ging. Omdat lessen nog wel eens uitvallen ze toch wat verder moeten fietsen etc. Op dat mobieltje zat een onbeperkt bellen abbo die heb je tegenwoordig al voor een 10tje of minder. Dat is vaak een stuk goedkoper dan een prepaid.

  Maar pas toen die 15 was heeft die zelf gespaard voor een moderne hippe smartphone. Op de middelbare school gaat ook steeds meer via de app. Zo hebben ze een app groep met hun mentor en klasgenoten waar ze dingen in kunnen vragen.

 17. zegt:

  Ik heb zelf pas ergens na de middelbare school een gsm gekregen. Mijn oudste zitten we nu over in dubio. Ze gaat naar groep 7 en is een van de weinigen zonder. Ik denk dat we haar rond groep 8 een geven.

 18. zegt:

  Ik ben zelf vrij laat aan de smartphones begonnen en mijn dochter van 2 heeft er vanzelfsprekend nog geen één. Het is wel iets om later over na te denken. Ik heb zelf Sim only prepaid van Simyo. Zij hebben ook goede en flexibele abonnementen. Misschien iets voor je kids?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept