Met deze 10 Tips kom je van je winterdip af

winterdip

Herken je dit, de herfst en winter doen zijn intrede en je voelt je minder fijn. Je bent moe, lusteloos en hebt nergens zin in. De winterdip. De winter is net begonnen en we moeten nog even. Kom maar op met die tips.

Het is er weer tijd voor

Ik ben er altijd vatbaar voor geweest, voor de winterdip. Ik weet niet wat het is. Komt het doordat het in de ochtend nog zo donker is als we opstaan? Is het de kou? Lat heb ik er in ieder geval van, al is de winterdip tegenwoordig een stuk minder dan vroeger. Wat dat verbeter ik wel. Ik had vroeger ook een gigantisch ochtendhumeur, maar dat heb ik tegenwoordig niet meer. Dus van die winterdip kunnen we ook wel eens af?

Een winterdip of winterdepressie?

Maar wat kan je nu doen om van die winterdip af te komen? Nu zit er trouwens een groot verschil in een winterdip en een winterdepressie, laat ik dat even voorop stellen. Een winterdip is veel minder heftig dan een depressie. Een winterdip is, als je last hebt van een slecht humeur door de korte dagen, dat het vroeger donker wordt of dat het klimaat verandert en je daar niet vrolijk van wordt. Sommige mensen hebben meer moeite met opstaan ’s ochtends en moeten meer hun best doen zichzelf aan het werk te zetten. Het kan ook zijn dat je je even somber voelt. Bij een depressie zijn de symptomen veel meer, sterker en heftiger aanwezig.

Wat kan je doen bij een winterdip

Maar wat kan je nu doen bij een winterdip? De antwoorden zijn simpel, maar je moet het wel even doen:

 • Blijf in beweging, ga genoeg naar buiten.
 • Eet gezond
 • Zorg voor ontspanning en ga dingen doen die je blij maken.
 • Maak het thuis gezellig met kaarsen en vrolijk de boel op
 • Zorg voor voldoende energie ( zo deed ik de 14 Days Detox van FitTea)
 • Ik heb tegenwoordig een wekker die een half uur voor hij af gaat licht geeft, mijn man vind het helemaal niks, maar ik zie de werking van het nabootsen van daglicht er wel in.
 • Haal daglicht naar binnen, zet de gordijnen overdag lekker open.
 • Stap op de fiets in plaats van dat je de auto pakt.
 • Zoek de gezelligheid op, maak afspraken met vrienden om de deur uit te gaan.
 • Heb je af en toe dan toch een dagje dat alles tegen lijkt te zitten? Laat het dan lekker gebeuren. Wees niet te streng voor jezelf en onthoud dat er ook weer betere dagen aankomen.

Heb jij nog meer tips tegen een winterdip?

foto’s pixabay

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

12 reacties

 1. zegt:

  Elke dag naar buiten werkt bij mij ook heel goed. En het klinkt misschien gek, maar iets eerder naar bed werkt voor mij ook. Ik merk dat ik gewoon wat vermoeider ben en doordat het zo vroeg donker is, lijkt mijn systeem gewoon eerder te besluiten dat de dag om is. Prima, vind ik.

  1. zegt:

   Dat vind ik een hele goede Naomi, Een goede nachtrust doet ook wonderen.

 2. zegt:

  Ik heb er ook altijd zo’n last van! Ik probeer af te tellen naar bepaalde datums. En inderdaad veel buiten komen als de zon schijnt.

 3. zegt:

  Dit zijn hele fijne tips. Zelf merk ik wel dat een wandeling in de pauze echt helpt. Dat doe ik nu 4x per dag tijdens mijn break. Zo heb ik aan het einde van mijn kantoordag toch al zo’n 5km erop zitten. Tenzij het regent, dan pas ik, haha.

  1. zegt:

   Wat ontzettend goed zeg!

 4. zegt:

  handige tips!! ik slaap overdag zoveel mogelijk bij en doe echt alleen maar de dingen waar ik zin in heb en die ik leuk vind

 5. Ja, ik heb er ook best wel last van! Ik ga veel naar buiten stuk wandelen, heerlijk en je krijgt er echt een opkikker van!

 6. ik heb helaas niet alleen in de winter een dip. Ik probeer er dan op uit te gaan en dat helpt vaak wel.

 7. zegt:

  Ik heb niet zo’n last van een winterdip, altijd gezellig aan het bakken, afspreken met vrienden en genoeg buitenlucht snuiven. 🙂

  1. Mandy zegt:

   Ik leef juist helemaal op met dit weer! Heerlijk een rondje lopen, buiten zijn. Lekker dikke trui aan en met een dekentje erbij op de bank. Ik heb juist last van een zomerdip. Dan zie je mij niet meer buiten.

 8. ingrid zegt:

  naar buiten gaan is een goede tip. werkt bij mij ook. lekker een frise neus halen

 9. Jouvence zegt:

  Ik heb gelukkig nooit zo’n last van een winterdip! Mijn partner helaas wel, erg lastig soms. Hier werkt een daglichtlamp erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept