Met deze tips kan je optimaal relaxen in huis

Met deze tips kan je optimaal relaxen in huis

Niets is zo fijn dan na een lange werkdag thuis komen en heerlijk kunnen relaxen. Voor de een is dit, het nemen van een warm bad en voor de ander kijken naar een film in een relaxte stoel. Met deze tips kan jij optimaal relaxen thuis.

Relaxen is nodig

Na een drukke werkdag op het werk of thuis, is ’s avonds relaxen heel gezond. De een zegt relaxen, de ander chillen of ontspannen. Maar hoe doe je dat? Relaxen? Tot rust komen? Tijd voor jezelf hebben? De een kiest voor even me-time door een bad te nemen en de andere vind het heerlijk om te relaxen in een luie stoel met een film. Toen wij een nieuwe bank kochten besloten we dat naast de bank een fauteuil kopen ook op ons lijstje stond. Toen we nog met zijn tweeën waren was de bank groot genoeg, maar met zijn vieren vraagt toch om meer relax plekken. Nu zit de man elke avond in zijn stoel en de jongens en ik hebben de bank tot onze beschikking. hier kan ik helemaal languit zitten en kan dan echt tot rust komen.

relaxen

Elke avond even een wandeling maken

Voorheen hadden wij een bad, maar dit is al weer even geleden. Met de komst van een nieuwe badkamer ging het bad er uit. Voor ons geen probleem omdat we geen bad-mensen zijn. Ik heb het zeker geprobeerd en toen ik zwanger was, vond ik het nog wel eens lekker om even te dobberen. Maar verder maakten we nooit gebruiken van het bad. Deze is verwijderd en hier gekregen we een heerlijke regendouche voor in de plaats. Ook echt een plek om even te relaxen trouwens.

Tips om te relaxen

Maak hoe kan je nu relaxen? Voor de een is het makkelijker dan voor de ander. Maar hier enkele tips:

 • Kijk een ontspannen film
 • lees een boek
 • neem even me-time en ga uitgebreid tijd in bad
 • zet je mobiel eens een tijdje uit
 • geniet van kleine dingen.
 • Begin klein, leren relax te zijn doe je niet zomaar even. Ga lekker relax in je favoriete stoel zitten, kussens erbij, kaarsjes aan.
 • Drink thee niet alleen de warmte van thee kan je dat relaxte gevoel geven, maar ook de theesoort. Groene thee zit namelijk vol L-Theanine, een chemische stof die je stress reduceert en je stemming een positieve boost geeft.
 • En bij dat kopje thee neem je dan een stukje donkere chocolade dit reguleert het stresshormoon cortisol. Plus je krijgt een klein geluksstootje van deze heerlijke snack.

Hoe kan jij het best relaxen thuis?

foto’s beeldbank/pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

11 reacties

 1. zegt:

  Relaxen is inderdaad heel belangrijk. Bij mij is een boek denk ik toch het meest ontspannend. Liefst in bad, maar helaas heb ik geen bad;).

 2. zegt:

  Goede tips! Ik vind het heerlijk om in bad te gaan met een lekkere bruisbal. Ook een avondje Netflix / vlogs kijken vind ik leuk. Geurkaars aan, met een dekentje in de zetel en relaxen maar!

 3. Bij de houtkachel en met klassieke muziek erbij. Ik vind het houtvuur rustgevend werken. En ik ga elke ochtend hardlopen, waardoor ik ’s avonds extra fijn kan zitten.

 4. zegt:

  Het meest relaxen doe ik met name ‘uit huis’. Een datenight (zeer incidenteel) en samen uit eten gaan. Of met zijn drietjes. Of een mini-logeerpartij met zijn drietjes. Thuis is natuurlijk ook heel belangrijk. Borreltijd is bij ons een fijn moment aan de grote eettafel, waar we dan (alcoholisch of non-alcoholisch) drankjes drinken en wat verse nootjes van de notenboer eten.
  Hangend op de bank een Netflixje doen is natuurlijk ook altijd fijn. Wij hebben twee (leef)banken en een fauteuil in de woonkamer overigens.

 5. zegt:

  relaxen….wat is dat??? dat is hier altijd een dingetje omdat wij allemaal druk zijn dus echt relaxen is als ik even op bed lig met mijn ipad en dan nog ben ik met van alles bezig wat het dus niet relaxt maakt

 6. Ik kijk graag een filmpje of serie om te ontspannen. Heerlijk!

 7. zegt:

  Ik vind mezelf terug trekken op de badkamer heerlijk. Of inderdaad lekker de bank op met een serie of film. En hardlopen, ondanks de inspanning, heerlijke ontspanning.

 8. Een uurtje zonder elektrische apparaten en panfluitmuziek kan mij zo ontspannend maken. Helemaal als er wierook brandt. Ik word al slaperig als ik eraan denk. Misschien een verlangen.. haha

 9. zegt:

  Relaxen is heerlijk! Met de koude weer, lekker dichtbij verwarming aan met wijn of lekker warm thee erbij. Heerlijk

 10. zegt:

  Goede tips. Ik ontspan lekker met een boek of een serietje. Heerlijk!

 11. Mandy zegt:

  Ik kan op zoveel manieren lekker relaxen. Even douchen, even schrijven of creatief bezig, dekentje op de bank, hondje erbij, en kopje thee/koffie lekker tv kijken, rondje wandelen, zoveel!! Maar heb amper tijd daarvoor.. baal ik vaak van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept