Dit zijn de regels voor een WhatsApp groep

wat zijn nu eigenlijk de whatsapp regels en hoe leg je die aan je kind uit?

WhatsApp, we gebruiken het allemaal en ik zie ook steeds vaker dat het zakelijk wordt gebruikt. Maar hoe zijn eigenlijk de regels van WhatsApp en WhatsApp groepen? En hoe leg je dit uit aan jouw kinderen?

WhatsApp veelvuldig gebruiken

Ook ik gebruik veelvuldig de WhatsApp. Ik vind het ideaal in het contact met mijn zus die in Amerika woont. Maar ook met mijn ouders of een bloggers groepje heb ik regelmatig App contact ik regelmatig. Ik heb eigenlijk nooit zo nagedacht over de regels van het gebruik en bedacht me laatst, dat ik mijn kinderen eigenlijk nooit had verteld hoe ze netjes kunnen WhatsAppen.

Met zijn allen

Onze kinderen zien ons vaak op onze telefoon kijken. Zelf hebben ze ook allebei een telefoon. Deze gebruiken ze vooral voor de LEGO® Life App, LEGO Hidden Site en af en toe een berichtje naar ons, familie of een vriendje. WhatsApp stond meteen op hun telefoon, omdat ze ook beseffen dat dit heel makkelijk is. In WhatsApp groepen zitten ze nog niet, maar ik denk zeker dat hier verandering in gaat komen als de ouders volgend jaar naar de hogere school gaat. Maar wat als er problemen ontstaan in zo een groep? Hoe reageer je op Appjes van klasgenoten of vrienden? Het is denk ik helemaal niet verkeerd om eens te kijken naar wat de regels eigenlijk zijn voor een WhatsApp groep en deze met de jongens te bespreken. Zelf heb ik ook wel eens dat ik te snel wil reageren.

Whatsapp, zo hoort het

Maar wat zijn eigenlijk de regels van WhatsApp:

  • Misschien wel het allerbelangrijkste bij een WhatsApp, druk niet te snel op enter. Lees nog even na wat je hebt geschreven.
  • Reageer op de vraag die gesteld wordt, vragen ze om hulp, reageer dan niet dat je /niet kan, hier zit niemand op te wachten. Vooral niet als alle 27 ouders reageren.
  • Stuur je bericht in een bericht. En niet om de zin al op send drukken.
  •  Behandel de groepsapp zoals je ook een ‘live’ groep qua communicatie zou behandelen. Laat anderen uitspreken wanneer ze aan het woord zijn. Spreek niet voor je beurt. Begin geen één-op-één gesprek met een ander, midden in een groep. En reageer netjes op degene die spreekt.
  • Word je gek van het gebliep, zet het geluid van deze groep uit.
  • Gebruik niet te veel emoji’s. Als je ze op de juiste manier gebruikt, kan het helpen wat je bedoelt denk aan gezichtsuitdrukkingen. Maar zet je er teveel emoji’s in ( of de verkeerde), loopt risico op miscommunicatie.’

Alles voor jouw telefoon vind je op bol

foto lodiblogt/ affilate link

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, content creator, online copywriter, getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion, interieur, beauty en het buitenleven.

13 reacties

  1. zegt:

    Groepen binnen WhatsApp vind ik soms behoorlijk lastig. De meeste groepen staan bij mij ook gedempt en sowieso staat het geluid van groepsapps uit (oké, eigenlijk staat het geluid van mijn telefoon altijd uit, dus dat is niet eens nodig;)). De gezinsapp gebruik ik veelvuldig en die is ook gezellig, maar bijvoorbeeld de app van de VVE vind ik alleen maar bloedirritant.
    Ik heb in de bovenbouw vaak groepsgesprekken gezien in klassen. Wát een gedoe zeg. Ik heb er ooit in één mee mogen lezen en schrok echt van de inhoud. Kinderen die werden gepest of buitengesloten; kinderen die zelf de groep verlieten, maar dan constant weer werden toegevoegd, echt drama. En het begon zodra de eerste thuis kwam uit school en eindigde pas als de laatste thuis vertrok naar school. Eindeloze stromen (nutteloze) berichten. Laat ik het zo zeggen: ik heb er weleens wat uren van wakker gelegen én de nodige uren aandacht aan besteed in de klas.

    1. zegt:

      Wat je schrijft herken ik ook. Van horen zeggen van ouders.

  2. zegt:

    ik gebruik amper whatsapp dus ook geen groepen 😉

  3. zegt:

    Heel eerlijk? Ik word gek van die groepen. Allemaal mensen die om een wissewasje reageren. En inderdaad. Om de zin op ‘enter’ drukken. Gèk word ik ervan. Nu is het meer privé, buren- en sportgerelateerd. Maar toch. Ik stond en sta meerdere malen op het punt om mij af te melden…

  4. Niet aan tafel! En in groeps apps zit ik eigenlijk amper. Die waar ik in zit, zijn prima want functioneel. Mijn favoriet is onze gezins groeps app.

    1. zegt:

      Zeker niet aan tafel. Hier ook geen mobieltjes aan tafel.

  5. Anja zegt:

    Ik heb eigenlijk maar 1 whatsapp groep, dat vind ik meer dan voldoende. En geluid staat standaard uit, anders word ik gek hier 😉

  6. ingrid zegt:

    ik zit in meerdere groepsapps en kijk best veel op mijn mobiel. maar als ik geen zin heb, dan niet. je hoeft niks toch

    1. zegt:

      dat absoluut, toch ben je snel geneigd om te reageren, tenminste dat heb ik.

  7. ik zet meestal het geluid inderdaad uit van een groep. anders word ik gek van dat geblieb. dan kijk ik soms of er wat belangrijks tussen staat

  8. Het irritantste van al die appjes vind ik alle geluidjes/trillingen, dus die heb ik als eerste uitgezet. Ik kijk op ijn telefoon wanneer ik dat zelf wil en wil me niet teveel af laten leiden door onzinnige berichten in drukke groepsappen. Verder wel een ideale uitvinding hoor, scheelt een hoop gebel.

  9. zegt:

    Precies dat en dan ook nog eens al die emoji’s.

  10. zegt:

    Tsja, ik heb niet heel veel moeite met groepsapps. Als ik echt veel moeite heb met hoe een ander zich gedraagt dan zeg ik dat wel face-to-face. Ik vind het vooral een handig hulpmiddel om veel mensen in één keer te bereiken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept