Reizen Vrije tijd

Waarom we er af en toe even tussenuit zouden moeten gaan

Soms is het gewoon even hoog nodig dat je er even tussenuit gaat. Je hebt het druk, werkt je een slag in de rondte en denkt te weinig aan jezelf. Daarom moet je er af en toe even tussen uit en dat kan in binnen of buitenland zijn. Waar gaat jouw voorkeur heen?

Er even tussenuit in de vakantie

Normaal hebben we twee weken mei vakantie. Vaak gaan we dan klimmen in zuid-Frankrijk. Vorig jaar was een uitzondering, toen waren we tien jaar getrouwd en gingen een weekje naar Parijs. Nu hadden we eind april wel een weekje vakantie, maar besloten niet weg te gaan. Voor de man was het best een lange tijd, tenslotte was het oktober geweest dat we een weekje weg waren. En eigenlijk moeten wij er gewoon af en toe even tussenuit.

Een weekendje weg

Nu waren we in februari nog wel een weekendje weg geweest. We besloten er toen even tussenuit te gaan en gingen naar Hamburg. Maar zo lang zonder vakantie breekt op een gegeven moment op. De jongens en ik hebben natuurlijk onze vakanties gewoon gehad en dan waren we thuis. Dit is ook vakantie, maar het voelt toch anders dan wanneer je weg bent. Dat is zo voor ons dan, ik weet dat er genoeg mensen zijn die het heerlijk vinden om thuis te blijven.

Er even tussenuit

Nu was het plan om naar Zwitserland te gaan. Echter de dag voor vertrek bleek het hier toch erg slecht weer te worden. Ik altijd heel erg van het plannen, behalve voor mijn vakanties, dan kan ik zo switchen. En dus besloten we de avond voor vertrek dat het toch maar Zuid-Frankrijk zou worden. Hier wisten we een prima camping te vinden in Orgon, bij een groot klimgebied.

Vakantie in Zuid-Frankrijk

Klimmen stond deze week op nummer 1. Het was ideaal, want vanaf de camping liep je zo naar de klimrotsen toe. Ook hebben we een prachtige wandeling gemaakt in de omgeving en zijn een dagje naar Arles geweest. Op de camping was een zwembad en naast de camping lag een groot meer, waar je ook kon zwemmen. Het weer was prachtig, soms zelfs te heet om te klimmen, maar dan konden we heerlijk afkoelen in het water en voor de jongens was het zwembad ook echt wel een hoogtepunt. Doordat we vroeg in het jaar waren, was het rustig op de camping. Na die week, waren we weer helemaal opgeladen en klaar om aan het werk en naar school te gaan. Wat dat aan gaat is het goed om er af en toe even tussenuit te zijn. Even een andere omgeving, zorgt er voor dat je aan ander dingen denkt en mee bezig bent. Het geeft je rust in je hoofd en zorgt voor ontspanning.

tussenuit
tussenuit
tussenuit

Een blik op je verzekeringen

Zo een weekje er tussenuit is natuurlijk heerlijk, maar vraagt ook wat aan voorbereidingen. Toen we net voor de vakantie een nieuwe auto kochten, moesten we bewust naar onze verzekering kijken en bleek het dat we onze oude auto eigenlijk veel te duur hadden verzekerd. Op dat moment kwam ik er achter dat het goed is om gewoon af en toe eens even je verzekeringen te checken.

Wij hebben bijvoorbeeld een doorlopende annuleringsverzekering. Niet gek als je zoals wij graag en veel weg wilt gaan. Maar hoe zit het met de andere verzekeringen? Wij zijn er ons van bewust dat klimmen een risicovolle sport is en hoe voorzichtig we ook zijn en alle voorzorgsmaatregelen in acht houden hebben wij een levensverzekering geregeld. Heb jij dit allemaal goed geregeld? Moet jij bijvoorbeeld nog een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Of heb je deze al? Voor dat je op vakantie gaat of gewoon even voor een paar dagen er tussenuit, is het helemaal niet verkeerd hier eens goed naar te kijken.

Heb jij zo een weekje er tussenuit ook echt nodig of vind jij het net zo fijn om thuis te blijven?

Hier kan je op letten bij het overstappen van een verzekering.

foto’s lodiblogt/disclaimer

22 thoughts on “Waarom we er af en toe even tussenuit zouden moeten gaan”

  1. Heerlijk als je zo kunt opladen van er echt een uit zijn. Ik merk bij mezelf dat ik thuis vooral oplaad en niet als ik ergens anders ben. Hoewel…één keer Zuid-Frankrijk ook gedaan en nooit zó opgeladen (en verbrand;)) weer thuis gekomen. Verzekeringen zijn bij mij allemaal heel goed geregeld toen ik mijn huis kocht. Sindsdien heb ik er eerlijk gezegd nooit meer naar gekeken.

  2. Ik merk dat ik ook écht behoefte aan een vakantie heb soms. Vorig jaar ben ik naar China geweest en hoewel dat de coolste reis van mijn leven was, was ik zooo moe achteraf =D

  3. Ik vind het heerlijk om er even tussen uit te gaan maar soms doe je dan zoveel dingen dat je uiteindelijk niet bent uitgerust maar wel veel hebt gezien. Ik hou van wat langer weg dan een weekendje. Leuk artikel!

  4. Ik ben dus juist iemand die het heel fijn vind om gewoon thuis te zijn. Ik vind het altijd erg interessant om te lezen hoe dat werkt bij andere mensen. Hoe merk je bijvoorbeeld dat het je opbreekt als je niet op vakantie gaat?

  5. Heerlijk he, even er tussenuit zijn? Ik merk ook dat ik het meeste oplaad van weg zijn en de natuur ingaan. Thuis is er altijd genoeg dat moet gebeuren. Ik heb twee jaar terug mijn verzekeringen even onder de loep genomen ivm de eerste vakantie buiten Europa. Toch verstandig om dan even te doen 🙂

  6. Ik vind het allebei wel fijn: thuis zijn of er even tussenuit. Dagjes uit vind ik ook erg leuk of een dagje aan het water als het lekker weer is.

  7. Wat leuk dat klimmen en het kan zo lekker zijn om er even op uit te gaan. Wij zijn ook zo wispelturig als het om vakanties gaat haha! Last minute kan alles nog veranderen.

  8. Een weekendje, een week of een maand.. ik vind het allemaal fantastisch! Ik was vandaag een dagje naar Schiermonnikoog, maar had echt een vakantiegevoel!

  9. Heerlijk als je zo kunt opladen tijdens een weekje weg. Zelf ga ik wel af en toe een weekendje weg maar bijna nooit echt lang op vakantie. Als ik lang op vakantie ben verlang ik vaak ook wel snel naar huis moet ik zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.