Een dagje Amersfoort

escapetown amersfoort avontuurlijk

Een dagje Amersfoort, shoppen, naar Escapetown en dineren op hoogte bij 22HIGH en alhoewel ik nooit een shoplog plaats, wil ik nu wel even mijn nieuwe aanwinst showen. We vermaakte ons prima in deze mooie stad.

Het was al even geleden dat ik in Amersfoort kwam

Meer dan vijfentwintig jaar geleden kwam ik voor het eerst in Amersfoort. Samen met een vriendin maakte we goed gebruik van onze OV jaarkaart, waarmee we heel Nederland door konden. Grappig, want het is zo lang geleden, maar ik herinner het me nog prima. Veel van deze stad wist ik me niet meer te herinneren. Daarom vond ik het eigenlijk wel leuk om hier weer eens heen te gaan en ik was eigenlijk verrast over deze mooie stad en wil eigenlijk nog wel eens terug voor een stadswandeling.

Shoppen in Amersfoort

Er waren meerdere redenen waarom we naar Amersfoort gingen en een daarvan was shoppen. Over een paar weken wordt de jongste alweer negen en dus waren we op zoek naar cadeaus voor hem en ik zocht nieuwe laarzen. Ik draag eigenlijk het liefst de hele winter laarzen, maar ik had geen meer. Dus ging ik deze dag elke schoenenwinkel in en uit die ik maar zag. Ik heb niet zulke dikke kuiten en de meeste laarzen staan hierdoor niet mooi. Er zit dan zo een grote ruimte tussen de laars en mijn been, dat kan echt niet.

Eindelijk geslaagd voor laarzen

Jaren geleden kocht ik laarzen in maat S en eigenlijk zocht ik dit weer. Geen winkel had ze nog, tot ik besloot nog een winkel in te gaan. Bij Manfield zag ik achter de kassa een paar smalle laarzen staan en toen ik hier naar vroeg bleken ze net binnen te zijn gekomen. Ik paste een paar en deze zaten prima! Wat was ik blij en ook opgelucht. Ik loop er dus weer net en warm bij deze winter.

Waar kan je goed lunchen?

Goed geslaagd voor mijn laarzen, dus tijd voor een lunch en wel bij Bagels en Beans in Amersfoort. Ik kom hier graag, maar was er nog nooit met de man samen geweest. Dus hem getrakteerd op een Cappuccino voor hem en Chai latte voor mij. Met een heerlijke bagel.

Escapetown

En toen gingen we naar het Oppidium, waar onder anderen ook Escapetown te vinden is. Het was voor mij de eerste keer dat ik in een Escapetown was en ik was echt super nieuwsgierig. Ik heb er natuurlijk veel over gelezen en gehoord, maar wat een ervaring was het om dit zelf mee te maken. Bij Escapetown in Amersfoort zijn er drie mogelijkheden: The cabine in te wood, Theft at the morgue en The wizard school ( ook voor kinderen). Met vier anderen van de groep ging ik de Morque kamer in. Dit was de moeilijkste kamer en dat was te merken, want wij kwamen als enige groep niet zelf uit de kamer. Al waren we er bijna, het scheelde nog een oplossing. Ik verklap natuurlijk niets, maar een tip: Echt doen!

Eten bij 22HIGH

Nadat we ‘bevrijd waren’ uit de escaperoom gingen we eten bij 22HIGH. Een restaurant op grote hoogte, met prachtig uitzicht over Amersfoort. 22HIGH heeft een all you can eat buffet met wereldkaart. En wat was het goed verzorgd. Je kan vooral kiezen uit 2 uur, 2,5 uur of 3 uur. Het eten was goed, er was keuze zat, zo kon je onder andere kiezen uit sushi, vlees, vis, chinees, salades en natuurlijk toetjes!

Een heerlijk dagje weg was het, dat is duidelijk.

Ben jij wel eens bij een Escapetown/room geweest?

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

21 reacties

 1. zegt:

  Nog nooit gedaan maar staat ook hoog op m’n lijstje! Lijkt me spannend en leuk.

 2. Escape rooms zijn inderdaad erg leuk (zolang het geen enge versie is). Je nieuwe laarzen zijn gaaf!

 3. Wil ik zo graag eens naartoe! Ben er heel nieuwsgierig naar. Jammer dat ze allemaal zo ver weg zijn , maar dit staat echt nog op mijn to do lijstje!

 4. zegt:

  Het klinkt als een hele fijne en geslaagde dag. Ik ben zelf ook dol op bagels en eten op grote hoogte is ook zo leuk. Kan dan uren van het uitzicht genieten ☺️

 5. Klinkt zeker als een geslaagde dag. Ik ben nog nooit in Escape town geweest. En wow wat een mooie laarzen, daar word je toch blij van.

 6. Wauw wat een super leuke dag! Ik ben nog nooit in een escape room geweest maar ik wil het zeker een keertje gaan doen voor mijn verjaardag

 7. ik ben nog nooit in een escaperoom geweest, het lijkt me reuze leuk. En een uitje met manlief is natuurlijk nooit weg!

 8. Ik ben nog nooit in een escape room geweest. Lijkt me echter heel leuk om te doen. All jou can est restaurants vind ik ook leuk om te doen, vooral met mijn dochter. Voor ieder wat wils.

 9. leuk dagje zo. Ik ben dol op escape rooms en deze ga ik onthouden

 10. Dat klinkt als een erg leuke dag! Ik heb nog nooit deelgenomen aan escape rooms.

 11. Naomi zegt:

  klinkt als een leuke dag heb al een paar keer een escape room gedaan vond het altijd erg leuk

 12. zegt:

  Ik hou zo van escaperooms. deze ken ik nog niet. Ga m onthouden!!

 13. Mieke | mieksmind zegt:

  Een escaperoom is echt heel tof, ik heb het inmiddels nu twee keer gedaan. Beide keren niet binnen de tijd haha.

 14. zegt:

  Ik ben nog nooit in een escape room geweest. Ik denk dat ik er heel zenuwachtig van word hahah!

 15. zegt:

  Een escape room lijkt me zo gaaf om te doen! Als er maar geen enge dingen bij horen hahaha… Je laarzen vind ik trouwens super mooi!

 16. zegt:

  Zo leuk een escaperoom! Ik heb het al een paar keer gedaan:)

 17. zegt:

  Ik heb ooit 1x een escaperoom gedaan, maar ik vond het niet zo heel erg leuk. Is ook echt niks voor mij dat soort dingen, maar gelukkig zijn er heel veel mensen die er super van genieten 😀

 18. zegt:

  Klinkt heel leuk! Het staat nog steeds op mijn bucketlist om een keer te doen. Die laarzen zijn echt heel mooi!

 19. Gedaan in den bosch. Is toch leuk vooral met n groep vriendinnen

 20. Wat een leuk verslag om te lezen! Escapetown is echt leuk!

 21. Mijn lief is er een keer geweest met het werk en die vond het superleuk. Ik denk dat het leuk is om eens met een groep te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept