escapetown amersfoort avontuurlijk
Uitjes in Nederland

Een dagje Amersfoort

Een dagje Amersfoort, shoppen, naar Escapetown en dineren op hoogte bij 22HIGH en alhoewel ik nooit een shoplog plaats, wil ik nu wel even mijn nieuwe aanwinst showen. We vermaakte ons prima in deze mooie stad.

Het was al even geleden dat ik in Amersfoort kwam

Meer dan vijfentwintig jaar geleden kwam ik voor het eerst in Amersfoort. Samen met een vriendin maakte we goed gebruik van onze OV jaarkaart, waarmee we heel Nederland door konden. Grappig, want het is zo lang geleden, maar ik herinner het me nog prima. Veel van deze stad wist ik me niet meer te herinneren. Daarom vond ik het eigenlijk wel leuk om hier weer eens heen te gaan en ik was eigenlijk verrast over deze mooie stad en wil eigenlijk nog wel eens terug voor een stadswandeling.

Shoppen in Amersfoort

Er waren meerdere redenen waarom we naar Amersfoort gingen en een daarvan was shoppen. Over een paar weken wordt de jongste alweer negen en dus waren we op zoek naar cadeaus voor hem en ik zocht nieuwe laarzen. Ik draag eigenlijk het liefst de hele winter laarzen, maar ik had geen meer. Dus ging ik deze dag elke schoenenwinkel in en uit die ik maar zag. Ik heb niet zulke dikke kuiten en de meeste laarzen staan hierdoor niet mooi. Er zit dan zo een grote ruimte tussen de laars en mijn been, dat kan echt niet.

Eindelijk geslaagd voor laarzen

Jaren geleden kocht ik laarzen in maat S en eigenlijk zocht ik dit weer. Geen winkel had ze nog, tot ik besloot nog een winkel in te gaan. Bij Manfield zag ik achter de kassa een paar smalle laarzen staan en toen ik hier naar vroeg bleken ze net binnen te zijn gekomen. Ik paste een paar en deze zaten prima! Wat was ik blij en ook opgelucht. Ik loop er dus weer net en warm bij deze winter.

escapetown amersfoort avontuurlijk

Waar kan je goed lunchen?

Goed geslaagd voor mijn laarzen, dus tijd voor een lunch en wel bij Bagels en Beans in Amersfoort. Ik kom hier graag, maar was er nog nooit met de man samen geweest. Dus hem getrakteerd op een Cappuccino voor hem en Chai latte voor mij. Met een heerlijke bagel.

escapetown amersfoort avontuurlijk

Escapetown

En toen gingen we naar het Oppidium, waar onder anderen ook Escapetown te vinden is. Het was voor mij de eerste keer dat ik in een Escapetown was en ik was echt super nieuwsgierig. Ik heb er natuurlijk veel over gelezen en gehoord, maar wat een ervaring was het om dit zelf mee te maken. Bij Escapetown in Amersfoort zijn er drie mogelijkheden: The cabine in te wood, Theft at the morgue en The wizard school ( ook voor kinderen). Met vier anderen van de groep ging ik de Morque kamer in. Dit was de moeilijkste kamer en dat was te merken, want wij kwamen als enige groep niet zelf uit de kamer. Al waren we er bijna, het scheelde nog een oplossing. Ik verklap natuurlijk niets, maar een tip: Echt doen!

Eten bij 22HIGH

Nadat we ‘bevrijd waren’ uit de escaperoom gingen we eten bij 22HIGH. Een restaurant op grote hoogte, met prachtig uitzicht over Amersfoort. 22HIGH heeft een all you can eat buffet met wereldkaart. En wat was het goed verzorgd. Je kan vooral kiezen uit 2 uur, 2,5 uur of 3 uur. Het eten was goed, er was keuze zat, zo kon je onder andere kiezen uit sushi, vlees, vis, chinees, salades en natuurlijk toetjes!

escapetown amersfoort avontuurlijk

Een heerlijk dagje weg was het, dat is duidelijk.

Ben jij wel eens bij een Escapetown/room geweest?

foto’s lodiblogt

24 thoughts on “Een dagje Amersfoort”

  1. Het klinkt als een hele fijne en geslaagde dag. Ik ben zelf ook dol op bagels en eten op grote hoogte is ook zo leuk. Kan dan uren van het uitzicht genieten ☺️

  2. Ik heb ooit 1x een escaperoom gedaan, maar ik vond het niet zo heel erg leuk. Is ook echt niks voor mij dat soort dingen, maar gelukkig zijn er heel veel mensen die er super van genieten 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.