Dagje weg: LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen

Dagje weg: LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen

Afgelopen woensdag was de officiële opening van LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen. En wij waren hierbij. LEGOLAND Discovery Centre in Scheveningen ligt op een prachtige lokatie aan de boulevard en is ontzettend leuk voor Lego fans. Een aanrader voor een dagje weg!

LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen

Een aantal jaar geleden waren wij een dag bij LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen. Dit vonden de jongens toen helemaal te gek. We konden dan ook niet wachten toen we hoorden dat er ook een LEGOLAND in Nederland zou komen. Hier hebben we even op moeten wachten, maar afgelopen week was het zover. De opening van LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen.

Een unieke locatie

LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen vind je aan de boulevard op een unieke en prachtige locatie, vlak naast het Kurhaus. Wanneer je aan komt lopen zie je Gigi de giraffe van ver al staan. Gigi is gebouwd van Lego Duplo blokjes. Binnen ga je met de lift naar beneden en kom je terecht in een ruimte vol LEGO. Hier begint het avontuur.

Ontdek de verschillende zones

In LEGOLAND Discovery Centre in Scheveningen zijn er veel verschillende zones en activiteiten, hier kan je zien, doen, ontdekken, leren en nog veel meer:

Maak een ritje in de trein

Maak een ritje in de Fantasie Express. Terwijl je door een fictieve Lego stad rijdt kan je ondertussen proberen de meeste punten te verzamelen met jouw toverstokje te laten wijzen op sterren, vissen en meer. Laat je niet afleiden door het verhaal hoor, blijf geconcentreerd en haal die punten binnen!

4D Bioscoop

Kijk een van de drie films in de 4D Bioscoop. Het is een grote sensatie waarbij het net lijkt of je de LEGO poppetjes aan kan raken, of wat dacht je van een levensgrote hotdog. Je zou er trek van krijgen. Het 4D effect is fantastisch, tijdens de film voel je de regen, de wind en de sneeuw.

Kies uit drie 4D-films:

  • LEGO® NINJAGO® – Meester van de 4e dimensie
  • The Lego Movie: 4D – A New Adventure
  • LEGO City 4D – Officier in de achtervolging!

Miniland

Midden in LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen vind je een interactieve stad – herken jij de bekende gebouwen uit Den Haag en Scheveningen? Bekijk ze allemaal van heel dichtbij. Scoor een doelpunt in het ADO Cars Jeans voetbal stadion, luister naar een concert en kijk wie het snelst het water kan laten zakken bij de molens. Door de interactiviteit is er ontzettend veel te zien en te doen, je komt ogen te kort.

Dagje weg: LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen

LEGO NINJAGO trainingszone

Iets wat wij herkende uit LEGOLAND Discovery centre Oberhausen was de LEGO® NINJAGO® trainingszone. Hier leer je alles van Meester Wu en de Ninja’s. Bouw je eigen NINJAGO® LEGO® creaties en ga de uitdaging aan in het laser doolhof. Laat je skills zien! En al jouw moves worden gezien, want van af de kant kunnen ouders meekijken via schermen.

Heartlake City

Heartlake City is de thuisbasis van vijf vriendinnen wiens missie het is om van hun huis en de wereld een betere plek te maken. Maak kennis met elk van de vrienden en hun speciale en unieke persoonlijkheden. Help ze om een geweldige stad te bouwen. Bij een bezoek aan Heartlake City draait alles om het creëren van verhalen en bouwen. Pak de steentjes en bouw mee.

Dagje weg: LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen

Bouwen en testen

Er zijn plekken waar je kan bouwen, maar ook jouw werk meteen kan testen. Zo kan je kijken of jouw gebouw aardbevingsbestendig is. Je kan bouwen aan een auto en zien welk voortuig het snelste is. Overal kan je zelf bezig zijn met creëren van de mooiste Lego bouwwerken.

LEGO DUPLO park

Voor de allerkleinsten is er een LEGO DUPLO park waar met veel plezier gebouwd kan worden. Het Legopark is heel overzichtelijk. Je kan de kinderen dan ook goed in de gaten houden.

Dagje weg: LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen

Volg een workshop

Leer van de echte bouwers hoe je het beste kan bouwen en volg een workshop. Hier is speciaal een ruimte voor vrijgemaakt.

Praktische informatie

Het adres van LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen is: Strandweg 13 K (boulevard), 2586 JK Den Haag. Kijk voor openingstijden, de route en parkeermogelijkheden op de site.

Een dagje uit voor iedereen

LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen is echt een dagje uit voor het hele gezin. Kinderen kunnen bouwen, oefenen, ontdekken, maar ook voor volwassenen zijn de 4D movies en miniland ontzettend leuk om te bekijken. Een aanrader om te bezoeken!

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. Mandy zegt:

    Ik heb zelf dus niet echt met lego gespeeld maar dit lijkt me een mooi uitje! Vind het altijd wel fascinerend om te zien wat mensen kunnen maken van bijvoorbeeld lego

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept