Wat kan je zelf doen voor een mooie huid?

Is er een recept voor een mooie huid?

Een mooie huid, willen we allemaal wel en de schoonheidssalons varen er wel bij. Mensen willen er jong uit zien en laten hun huid behandelen door schoonheidsspecialisten. Maar je kan ook zelf veel doen aan een mooie en gezonde huid. Hoe? Dat lees je hier.

De afname van collageen

We willen allemaal graag een frisse huid en een vitale uitstraling. Onze huid is het grootste orgaan, maar het heeft het nadeel dat al vanaf jonge leeftijd het verouderingsproces begint. Oorzaak hiervan is dat de collageen opbouw afneemt naar mate men ouder wordt. Hiertegen is weinig te doen, maar je kunt het proces wel minderen door gezond te leven en voldoende te bewegen. Hierdoor kan je een mooie huid behouden.

Lees ook: Huidverzorging- hoe bescherm je wat je lief is.

Verzorging en behandeling

Veel mensen zweren bij bepaalde crèmes en gels om onvolkomenheden te camoufleren. Vraag is of deze smeersels ook daadwerkelijk effectief zijn. Vaak hebben ze uitsluitend een huidverzorging effect en geven geen verbetering van de huid omdat ze onvoldoende de huid binnendringen. Een behandelingsadvies van een huidtherapeut kan middels een gerichte behandeling wel effect hebben bijvoorbeeld een behandeling met microdermabrasie of fruitzuurpeeling. De opzet is om de huid op te peppen door de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren en een mooie en gezonde huid te behouden.

Eten en bewegen

Een gezonde levensstijl is ontzettend belangrijk voor de zorg voor een mooie huid. Weinig alcohol, niet roken, gezond eten en genoeg bewegen zorgen hiervoor. Bladgroente, linzen, zalm en citrusfruit bevatten de nodige eiwitten. Het is niet alleen goed voor de huid, maar draagt bij aan goede spieren en botten. Lukt het niet om verantwoord te eten dan kunnen supplementen of drankjes met collageen poeder helpen. De drankjes worden als shakedrank in poedervorm aangeboden.

Te veel zon is schadelijk

Het is een open deur en we weten het allemaal, maar te veel zon is schadelijk voor je huid. En nu de zomer zijn intrede doet is de zon veelvuldig aanwezig. Met name Uv-straling stimuleert het verouderingsproces van de huid. De huid wordt minder flexibel omdat de elastine in de huid verhard. De huid wordt gaandeweg minder stevig en gaat rimpels en plooien vertonen. Langdurig in de zon is sowieso schadelijk voor de huid wat zelfs tot huidkanker kan leiden. Steeds meer mensen krijgen in Nederland de diagnose huidkanker waarvan Basaalcelcarcinoom de meest voorkomende vorm is.

Eeuwige jeugd

Een mooie huid is een, maar soms willen mensen dat gevoel van een strakke en jonge huid houden. Een rigoureuze behandeling is dan een facelift waarbij de huid, spier- en bindweefsel strak worden getrokken. Een rytidectomie is een chirurgische ingreep die door een cosmetisch chirurg wordt uitgevoerd. Er zijn verschillende variaties mogelijk zoals een complete of gedeeltelijke facelift. Kosten voor cosmetische chirurgie worden in de regel niet vergoed door de zorgverzekering. Een volledige behandeling kost gauw zo’n 5.000 euro. 

Verzorg je huid goed

Ook daarom is het een goede reden om je huid goed te verzorgen, gezond te eten en te bewegen, weg te blijven van te veel zonlicht en goed slapen. Goedkoper en ook goed voor een mooie huid.

foto pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Melissaschrijft zegt:

    Zelf drinken ik veel water en wandel ik veel. En zit het liefst in de shaduws. Hihi, toch heb ik erg onrustig huid

  2. Caroline zegt:

    Mijn huid is erg gevoelig, ik ben daarom extra voorzichtig. Ik mijd nadelige invloeden zoals tabak, drank en zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept