Tips voor het verzorgen van jouw huid

Tips voor het verzorgen van jouw huid.

Er zijn eindeloos veel manieren om de huid te verzorgen. Veel mensen denken bij het verzorgen van de huid vooral aan het aanbrengen van een fijne dagcrème, maar er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om de huid te verzorgen. Omdat we allemaal een andere huid hebben, is het goed om eens zorgvuldig te onderzoeken welke producten en welke manieren van verzorging er bij jouw huid passen. Daarom zetten wij ze hieronder voor je op een rijtje.

De verschillende soorten reiniging

De ouderwetse manier van het schoonmaken van de huid is met stip op één de beste manier: het schoonmaken van jouw huid met water. Voor zowel het gezicht als het lichaam geldt dat jouw huid een bepaalde pH-waarde heeft en deze wordt door veel soorten zeep en andere reinigingsmiddelen verstoord. Als je de huid wilt schoonmaken met het zwaardere geschut, kun je daarom het beste kiezen voor een zeep die de pH-waarde van jouw huid in balans houdt. Voor je gezicht kun je kiezen voor een cleanser en een toner met rozenwater of een toner zonder alcohol. Het is daarnaast goed om te onthouden dat je huid zichzelf ook goed kan reinigen en bepaalde huideigenschappen juist nodig heeft om gezond te blijven. Wees dus niet te extreem door bijvoorbeeld dagelijks de huid te scrubben of agressieve middelen te gebruiken. Zo blijft jouw huid gezond.

De verschillende soorten hydratatie

Een schone huid is een blije huid en een gehydrateerde huid is een stralende huid. Na het reinigen van je huid, kun je daarom hydratatie aanbrengen. Dat doe je door bijvoorbeeld je favoriete dag- of nachtcrème aan te brengen, maar je kunt de huid ook hydrateren met een gezichtsmasker. Er bestaan gezichtsmaskers voor elk huidtype en naast hydrateren, kunnen gezichtsmaskers ook reinigen, kalmeren en verzachten. Naast het gebruiken van hydraterende huidproducten, is het ook goed om elke dag voldoende water te drinken. Door genoeg water te drinken, blijft jouw huid elastisch en gezond.

De verschillende soorten bescherming

Naast het reinigen en hydrateren van de huid, is bescherming de volgende belangrijke stap. Een schone en gehydrateerde huid is namelijk nog steeds kwetsbaar en dat heeft vooral te maken met de zon. De UV-straling van de zon kan vroege tekenen van veroudering op de huid veroorzaken, zoals rimpels en pigmentvlekken. Vaak denken mensen dat puistjes sneller weggaan door de zon, maar de zon droogt de huid uit en dat maakt dat puistjes soms lijken te verdwijnen. Toch is de zon allesbehalve goed voor de huid. Naast rimpels en pigmentvlekken, kan blootstelling aan UV-straling de kans op huidziekten vergroten. Door elke dag zonnebrand op te smeren of een dagcrème met SPF te gebruiken, bescherm je de huid elke dag opnieuw tegen schadelijke UV-straling. Je hebt verschillende soorten zonnebrand voor het gezicht, zoals die van COSRX, die makkelijker over de huid te verdelen zijn en niet plakken of vettig aanvoelen.

Lees ook: Huidverzorging, hoe bescherm je wat je lief is.

gastblog op lodiblogt

foto lodiblogt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept